Flottielje zeilen Corfu

Flottielje zeilen in Corfu is prachtig! Het is dan ook één van de mooiste eilanden van Griekenland.
Dat Corfu (ook wel Korfoe of Kerkyra genoemd) een eiland vol natuur is zie je al vanuit het vliegtuig – het ligt als een groene parel in de blauwe zee. Het eiland telt talloze pittoreske dorpjes en prachtige baaien en is daarmee een ideale locatie voor uw zeilvakantie in Griekenland.

Flottielje zeilen in Corfu verzorgd door Tip Top Sailing

Flottielje zeilen betekent dat u via ons een “eigen” zeiljacht huurt en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route vaart. Bij Tip Top Sailing betekent dat niet als moedereend en haar kroost keurig achter elkaar aan varen, maar dat u altijd kunt rekenen op ondersteuning en advies van de zeer ervaren begeleiding op die momenten dat u daar behoefte aan heeft.

Wanneer u gaat flottielje zeilen in Corfu met Tip Top Sailing dan begint uw zeilvakantie in de thuishaven, Gouvia Marina. Deze grote en moderne jachthaven is gelegen aan de oostkust van het Griekse eiland Corfu en voorzien van alle gewenste faciliteiten.

Corfu zeilgebied

Het vaargebied omvat het goed beschutte noordelijk deel van de Ionische Zee: van west naar oost begrenst door het eiland Corfu en het Griekse vasteland en van noord tot zuid van de Diapontes Eilanden boven Corfu tot het zuidelijke Parga en de eilanden Paxos en Anti-Paxos.

Het vaargebied kenmerkt zich door een heerlijke rust, hier kan je echt alleen op het water zijn!

De haventjes die we aandoen zijn knus, authentiek en over het algemeen verre van toeristisch. Kennismaken dus met het “echte” Griekenland.

In vergelijking met het Lefkas zeilgebied is het water wat meer open in het vaargebied rondom Corfu en beleef je zo heel goed de wijdsheid en vrijheid. We varen regelmatig kris kras tussen de eilanden en het vaste land heen en weer zodat we elke keer weer kunnen genieten van mooie vergezichten. Desondanks zijn er onderweg vaak ook meer dan genoeg leuke stops te maken om heerlijk te zwemmen, grotten te ontdekken of gewoon heerlijk achter het anker te ontspannen.

Mede door dezelfde rustige weersomstandigheden als in Lefkas is het vaargebied ook perfect geschikt voor gezinnen met kinderen. De enorme gastvrijheid en vriendelijkheid van de bewoners van de lokale haventjes maken dat ze zich overal perfect op hun gemak zullen voelen.

Bekijk hier een videoimpressie van flottieljezeilen met Tip Top Sailing

‘De flottieljeleiding heeft een mooie route uitgestippeld met idyllische baaien, prachtige vissershavens, afgewisseld met toeristische haventjes op Paxos, Corfu en het vaste land. Een flottielje vakantie is echt een aanrader!…’ – Ingrid

Lees meer vakantie verhalen

Wat kunt u verwachten van flottielje zeilen in Corfu

Tijdens onze 8 daagse flottieljereizen nemen we u mee op ontdekkingsreis door het prachtige vaargebied rond Corfu. Elke week varen we weer een andere route; deze ligt op voorhand niet vast. We weten dus nooit vooraf waar we terecht gaan komen en beleven zo een echt avontuur.
Voldoende ruimte dus ook om rekening te houden met speciale wensen!

De zeilweken lopen altijd van zaterdag tot zaterdag. Uitvaren doen we voor het eerst op zondag, vrijdagnamiddag zijn we weer terug in Gouvia Marina. Kiest u voor twee weken dan zorgen we voor een leuke weekendstop en kunt u “vrij” zeilen of u geniet van de levendigheid in en om de thuishaven van Gouvia Marina.

UNIEK

Als enige flottielje kiezen wij heel bewust voor kleine groepen. Naast het moederschip varen er maximaal 6 deelnemende jachten mee. Zo houden we een compacte en overzichtelijke groep en kunnen we echt in elk haventje of baaitje terecht!

2024 Afvaart zomer flottielje Corfu

Het Griekse vaarseizoen loopt van eind april tot eind oktober. Deze zomer varen we gedurende een periode van vijf weken een afwisselend flottielje programma.
Bekijk de afvaartdata voor flottielje zeilen in Corfu voor het komende seizoen.

8- of 15 daagse reizen, Gouvia Marina

WeekVanTotVrije plaatsen
Max 6 schepen
29zaterdag13/0720/072
30zaterdag20/0727/071
31zaterdag27/0703/083
32zaterdag03/0810/083
33
zaterdag10/0817/084

 

 

Buiten het hoogseizoen

Tijdens het voor- en naseizoen kunnen we u natuurlijk ook zo’n heerlijke zeilvakantie laten beleven, maar dan als “bareboat” vakantie. Graag helpen we u ook dan met een leuke route en veel lokale adviezen.
U kunt o.a. rekenen op een (digitaal) boordboek met daarin een Nederlandse beschrijving van de vele leuke stops en haventjes in het uitgebreide vaargebied.
Maar ook kunnen we u natuurlijk een voorstel maken voor een route die past bij uw vakantie voorkeuren.

Neem contact op en vraag ons om advies!

Routes

Welke route gaan we varen?” Dit is één van de meest gestelde vragen die ons team krijgt.

Ons antwoord is steevast hetzelfde: dat wordt een verrassing! Want, zoals altijd met zeilen, het weer bepaalt in grote mate de mogelijkheden voor een te varen route.

Maar natuurlijk hebben we wel een idee van de unieke bestemmingen die we aan kunnen lopen in de periode van uw keuze. Om u een impressie te geven van deze vele prachtige mogelijkheden voor uw Griekse zeilvakantie hebben we hieronder meerdere mogelijke vaarroutes beschreven.
Deze zijn dus bedoeld als inspiratiebron en hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Afstanden en vaartijd

De flottieljeleiding zal afhankelijk van de weersomstandigheden voor elke reis weer de mooiste en leukste route uitstippelen. De dagelijkse afstanden zijn zodanig dat er per dag zo tussen 15 tot 25 mijl wordt afgelegd. Bij een gemiddelde snelheid van 4 tot 5 knopen betekent dit dus meer dan voldoende tijd om ook heerlijk luierend, zonnend en zwemmend tijd door te brengen in een mooie baai. En dat natuurlijk naast het zeilen van heerlijke rakken of het bekijken van die leuke winkeltjes in het dorpje waar we zijn aangekomen.

Elke week proberen we een andere route zodat u dus tijdens een twee weekse vakantie ook nooit twee keer een zelfde route zal afleggen. Zo is er in een 15-daagse zeilvakantie dus ook altijd een afwisselend programma.

Klik hieronder op de diverse routes voor een beschrijving en kaartje.

De kosten voor een zeilvakantie worden in grote mate bepaald door het formaat schip dat u wilt varen. Daarnaast zijn wij een voorstander van het gebruik van (zeer) jonge schepen. Dit zorgt voor de beste kwaliteit van het voor u ingehuurde schip. Omdat we al jarenlang aanwezig zijn op Corfu, hebben we echter ook enkele vaste lokale partners die een schip kunnen bieden dat wat ouder is, maar toch van hele hoge kwaliteit.

Klik hieronder op het menu en bekijk alle informatie over flottielje zeilen in Corfu.

Profiteren van leuke aanbiedingen? Bekijk dan deze pagina!

U kiest zelf welk schip het beste bij uw wensen past. Staat het schip naar uw wens er niet bij?
Vraag ons om een offerte op maat!

Begeleiding
Door onze lange ervaring met flottieljezeilvakanties weten we dat een geslaagde zeilvakantie – naast een prachtige omgeving, goed weer en een fijn schip – ook in grote mate wordt bepaald door het enthousiasme van de flottielje begeleiding. En met dat enthousiasme van onze Nederlandse begeleiding zit het wel goed!
Onze flottieljeleiding bestaat uit zeer ervaren zeilers die het gebeid goed kennen en u met raad en daad bij kunnen staan.

De begeleiding gebeurt vanaf een eigen schip en is zo dan ook altijd bereikbaar. Uitgebreide kennis van het vaargebied, lokale weersomstandigheden en de zeiljachten leveren voor u zo een zorgeloze en bovenal ontspannen zeilvakantie.
Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert circa zes tot maximaal tien deelnemende schepen, inclusief het moederschip. Wij kiezen bewust voor kleinere groepen zodat we voldoende tijd en aandacht kunnen besteden aan iedere deelnemer. Ook bieden deze kleinere groepen het voordeel van meer contact met andere deelnemers.

Vrijheid, blijheid
Flottielje zeilen biedt ook alle vrijheid die u wenst. Elke ochtend begint de dag met een briefing waarin niet alleen het weerbericht en de dagbestemming worden doorgenomen, maar ook aandacht is voor nautische aanwijzingen en natuurlijk leuke bezienswaardigheden of andere bijzonderheden.
Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil en bepaalt elk schip dus de eigen planning.
Voor wie dat leuk vindt, regelt de flottieljeleiding ‘s avonds een tafel op één van de leuke terrassen, maar deelname is daar zeker niet verplicht! Kiest u liever een eigen taverna? Vraag dan de flottieljeleiding om tips, er is altijd wel iets naar uw wens bij.

Droomvakantie
In Corfu organiseren wij flottieljes met vertrek tijdens het hoogseizoen. Buiten deze periodes is het mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) en te zeilen in Griekenland.
Heeft u weinig of geen zeilervaring dan leren wij u graag zeilen, in Griekenland, of in onze zeilschool in Nederland.

Flottielje zeilen vanuit Corfu
In de Corfu flottielje worden vele verschillende trajecten gevaren, elke tocht is weer anders dan de voorgaande. De door ons beschreven routes zijn dan ook enkel bedoeld om u een impressie van de vele mogelijkheden te geven en zijn zeker niet bindend.
Afhankelijk van weersomstandigheden, specifieke wensen en diverse andere variabelen bepaalt de flottieljeleiding de route van de dag/week.

Een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin
Al meerdere jaren organiseren wij met groot succes tijdens de schoolvakanties vanuit Corfu dit speciale flottielje voor (eenouder)gezinnen. Deze unieke zeilvakantie levert vooral veel blije gezichten op, zowel bij de kinderen als hun ouders.
Met nadruk is deze flottielje een vakantie voor alle leden van het gezin. De zeilers van het gezin vermaken zich al navigerend met de zeilen, terwijl de niet-zeilers zich amuseren met een lekker boek of ‘n spelletje op het voordek. De kinderen maken plezier met hun leeftijdsgenoten, zowel in de baaitjes onderweg als na aankomst in de havens. De trajecten in de gezinsflottielje zijn met een paar uurtjes per dag bezeild. De omstandigheden in dit vaargebied lenen zich uitstekend voor ieder bemanningslid.

De activiteiten
Naast het zeilen blijft er voldoende tijd om naar strandjes te roeien, grotten te ontdekken of op zoek te gaan naar flessenpost. Lekker zwemmen en snorkelen in een van de talloze baaien kan natuurlijk ook. Misschien lukt het uw kind de piratenvlag te stelen of als eerste een geblinddoekte papa al roeiend over de finish te loodsen tijdens onze befaamde dinghy-race! ’s Avonds eten we met elkaar in het restaurant. Aan de speciale kindertafel vermaakt het kroost zich opperbest. U zult nog moeite hebben niet eerder te kooi te gaan dan de jongste matrozen…

Leeftijdsgenoten
De gezinsflottieljes zijn er voor alle leeftijden. De kleintjes gaan samen spelen, de tieners gaan samen op ontdekking en de pubers gaan samen stappen.
Als er maar leeftijdsgenoten zijn, dan komt het goed!
Een van de meest gestelde vragen is dan dus ook of die er in een bepaalde week ook zijn. Om dit zo inzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de samenstelling van de momenteel bekende bemanningen.

Schoolvakanties Meisjes JongensOnbekend
vrouwman
Zomervakantie 13/07 – 20/0714,19,2124Nu boeken
Zomervakantie 20/07 – 27/0711,11,14,14,17,19Nu boeken
Zomervakantie 27/07 – 03/0815,20,2115,16,24,25Nu boeken
Zomervakantie 03/08-10/087, 205,9,18Nu boeken
Zomervakantie 10/08-17/0898, 11Nu boeken

Ondanks het feit dat we ons best doen deze lijst zo actueel en accuraat mogelijk te houden, kunnen hier geen rechten aan ontleend worden. Niet elke bemanning geeft heel vlot de benodigde informatie door, maar ook kunnen er altijd tussentijdse wijzigingen plaatsvinden waardoor het overzicht niet helemaal meer klopt.

Leeftijden jeugd

Een van de meest gestelde vragen is wel of er ook kinderen/jeugd in een vergelijkbare leeftijd van uw eigen bemanning mee vaart in een bepaalde week. Om dit zo inzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de samenstelling van de momenteel bekende bemanningen.

Schoolvakanties Meisjes JongensOnbekend
vrouwman
Zomervakantie 13/07 – 20/0714,19,2124Nu boeken
Zomervakantie 20/07 – 27/0711,11,14,14,17,19Nu boeken
Zomervakantie 27/07 – 03/0815,20,2115,16,24,25Nu boeken
Zomervakantie 03/08-10/087, 205,9,18Nu boeken
Zomervakantie 10/08-17/0898, 11Nu boeken

Ondanks het feit dat we ons best doen deze lijst zo actueel en accuraat mogelijk te houden, kunnen hier geen rechten aan ontleend worden. Niet elke bemanning geeft heel vlot de benodigde informatie door, maar ook kunnen er altijd tussentijdse wijzigingen plaatsvinden waardoor het overzicht niet helemaal meer klopt.

Meezeilen

Niet elke bemanning beschikt al over voldoende ervaring om zelfstandig een schip te varen in de flottielje. Maar dat hoeft zeker geen belemmering te zijn om toch ook te kunnen genieten van zo’n heerlijke zonnige zeilvakantie.
Ook hiervoor hebben we hartstikke leuke mogelijkheden!

Meezeilen op het moederschip van de flottielje

Wilt u juist heerlijk relaxt rondvaren en genieten zonder zich druk te maken over het reilen en zeilen? Of houdt u het budget voor deze leuke vakantie liever wat meer in de gaten houden?

Kies dan voor de mogelijkheid om in te schepen op het moederschip van de flottielje. Zo kunt u ook genieten van zo’n heerlijke vakantie als u zelf niet of nog niet goed genoeg kunt zeilen, of natuurlijk als u als éénouder gezin op stap wilt!

In deze variant van zeilen onder de zon vaart u mee als opstapper, of reserveert u het schip exclusief voor uw eigen bemanning en geniet zo van zon, zee en zeilen.
Belangrijkste verschil is nu dat u zo “meedeint” in het ritme van de begeleiding van de flottielje. Vanzelfsprekend is er ook alle tijd om heerlijk te zeilen, zwemmen en leuke plaatsjes te ontdekken, maar het schip waarop u inscheept heeft de dubbelrol van begeleidingsschip én meezeilschip.
U betaalt alleen voor de uw plaatsje aan boord waarbij de schipper al inbegrepen is. Ideaal dus bijvoorbeeld voor éénouder gezinnen.

Meer weten? Kijk hier voor alle details of vraag ons om een voorstel op maat!

Jeanneau 42.2 Corfu

Zelf meezeilen met een schipper

Wilt u maximale privacy combineren met alle vrijheid en zelfstandigheid én/of de mogelijkheid om ook veel te leren?

Kies dan voor deelname aan onze Corfu flottielje met een “eigen” schip en één van onze ervaren Nederlandse schippers/instructeurs als begeleider.

U heeft dezelfde keuzes als elke andere deelnemer aan de flottielje, want net als voor elke zelfstandige bemanning, huren we ook voor u een schip “naar wens” in. Daarnaast reserveert u als extra “accessoire” een van onze professioneel opgeleide schippers/instructeurs.

De schippers zijn er vooral op gericht om hun bemanning de allerleukste zeilervaring te laten beleven, maar vrijwel allemaal ook actief in onze zeilschool in Nederland. Zij kunnen (indien gewenst) dus ook de bemanning van alles bijbrengen over het zeilen met een modern jacht.
Altijd onder het motto “alles kan, maar niets moet”!

Vooraf oefenen
Nóg een mogelijkheid die niet iedereen kent, is onze korte en volledig op maat gesneden Voorbereidende Zeiltraining in onze zeilschool in Nederland. Al naar gelang uw start niveau kunnen we uw gezin al in enkele dagen tot een echte bemanning trainen zodat u geheel zelfstandig in het flottielje kan deelnemen!

Dit vraagt vooraf een investering in tijd en geld, maar brengt natuurlijk ook al heel veel extra voorpret.
Bovendien kan het hele gezin meedoen zodat u straks ook echt als complete “crew” er klaar voor bent!

Waarom kiezen voor een flottielje van Tip Top Sailing?

  • Eigen flottieljes
  • Zeer ervaren Nederlandse begeleiding
  • Kleine flottielje met persoonlijke aandacht
  • Uitgebreide lokale contacten
  • Eigen, actuele Routegidsen (digitaal én fysiek ter plaatse)
  • Hand marifoon in bruikleen
  • CWO instructeurs beschikbaar als schipper (min. week)

Door onze jarenlange ervaring en enorme passie voor zeilen kunnen wij u goed helpen bij al uw vragen over zeilvakanties.

Wilt u meer informatie over zeilvakanties in Corfu of direct een boeking maken? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van Tip Top Sailing!

Wij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zeilvakantie in Griekenland. Bij vragen mag u ons dan ook altijd bellen op het telefoonnummer 0168-471794.