Flottielje zeilen Corfu

Flottielje zeilen in Corfu

Zeilvakantie Griekenland

Flottielje zeilen in Corfu is prachtig! Het is dan ook één van de mooiste eilanden van Griekenland. Dat Corfu (ook wel Korfoe genoemd) een eiland vol natuur is zie je al vanuit het vliegtuig – het ligt als een groene parel in de blauwe zee. Het eiland telt talloze pittoreske dorpjes en prachtige baaien en is daarmee een ideale locatie voor uw zeilvakantie in Griekenland. Benieuwd naar de vaarroutes, zeiljachten en tarieven die worden gehanteerd voor onze flottielje zeilvakanties in Corfu? Scroll dan naar beneden voor een uitgebreid overzicht.

Wat is flottielje zeilen?

Flottielje zeilen betekent dat u een zeiljacht huurt en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route vaart. Bij Tip Top Sailing houdt dat niet in dat u als eendjes achter elkaar aan vaart, maar dat u altijd verzekerd bent van ondersteuning of advies op het moment dat ú daar behoefte aan heeft.

Wanneer u gaat flottielje zeilen in Corfu met Tip Top Sailing dan is de vertrek- en aankomsthaven van uw zeilvakantie Gouvia Marina, gelegen aan de oostkust van het Griekse eiland Corfu. Het vaargebied omvat het noordelijk deel van de Ionische Zee tussen Corfu en het Griekse vasteland. Ook wordt er gevaren naar het zuiden tot Parga en de eilanden Paxos en Anti-Paxos.

Vaargebied van de flottielje in Corfu

Het vaargebied straalt een heerlijke rust uit. Het is beschut maar heeft toch een open en weids karakter. Niet geplaagd door veel draaiende winden tussen eilanden kunt u hier “lekkere lange rakken” zeilen. Hierdoor heeft u elke dag uitzicht op een nieuwe kust en alleen voor anker liggen in de mooiste baaien is geen uitzondering. De haventjes zijn er knus en over het algemeen niet toeristisch.

Wilt u meer informatie over zeilvakanties in Corfu of direct een boeking maken? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van Tip Top Sailing! Wij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zeilvakantie in Griekenland. Bij vragen mag u ons dan ook altijd bellen op het telefoonnummer 0168-471794. Door onze jarenlange ervaring en enorme passie voor zeilen kunnen wij u goed helpen bij al uw vragen over zeilvakanties. Wij verwelkomen u graag aan boord van één van onze Nederlandse flottielje schepen in Corfu!

Klik hier voor een korte video impressie.

Klik hieronder op de balk van uw keuze en het menu ontvouwt zich met alle informatie over flottielje zeilen in Corfu.

Profiteren van leuke aanbiedingen? Bekijk dan deze pagina!

Tijdens het hoogseizoen huren we extra schepen in bij een aantal goed geselecteerde, lokale partnerbedrijven (onze zgn. gast vloot). Al deze schepen worden goed onderhouden, beschikken over een zeer complete uitrusting en zijn natuurlijk “tip top” in orde.

Klik op onderstaande link en bekijk een kleine selectie uit het aanbod van onze partners. Deze schepen kunnen in het hoogseizoen deelnemen aan ons tweede flottielje, dat vaart gedurende een aantal weken in het super hoogseizoen van zaterdag tot zaterdag. U kiest zelf welk schip het beste bij uw wensen past. Vraag ons om een offerte op maat!

Tip Top Sailing “gast vloot”

Een impressie van flottielje zeilen in Corfu

Het vaarseizoen in Griekenland duurt van medio april tot eind oktober. Tijdens het hoogseizoen varen we een afwisselend flottielje programma, in voor- en naseizoen kunt u natuurlijk bareboat op stap. Tijdens onze 8 daagse flottieljereizen nemen we u mee op ontdekkingsreis door het prachtige vaargebied rond Corfu.

Klik onderstaand menu open en bekijk de afvaartdata voor flottielje zeilen in Corfu voor het gehele seizoen.

Routes

Een van de meest gestelde vragen is welke route er gevaren zal worden.
Zoals altijd met zeilen, bepaalt het weer in grote mate de mogelijkheden. Maar natuurlijk hebben we wel een idee van de unieke bestemmingen die we aan kunnen lopen in de periode van uw keuze. Om u een impressie te geven van deze vele prachtige mogelijkheden voor uw Griekse zeilvakantie hebben we hieronder diverse mogelijke trajecten beschreven. Deze zijn dan ook vooral bedoeld als inspiratiebron en niet bindend.

De flottieljeleiding zal afhankelijk van de weersomstandigheden voor elke reis weer de mooiste en leukste route uitstippelen. De afstanden zijn zodanig dat er per dag zo’n 15 tot 25 mijl wordt gevaren. Bij een gemiddelde snelheid van 4 tot 5 knopen betekent dit dus meer dan voldoende tijd om heerlijk luierend, zonnend en zwemmend door te brengen in een mooie baai naast het zeilen van heerlijke rakken.

Elke week varen we een andere route waardoor u dus tijdens een twee weekse vakantie ook nooit twee keer dezelfde route zal afleggen. Klik hieronder op de diverse routes voor een beschrijving en kaartje.

Begeleiding
Wij weten dat een geslaagde zeilvakantie – naast een prachtige omgeving, goed weer en een fijn schip – in hoge mate wordt bepaald door het enthousiasme van de flottielje begeleiding. En met dat enthousiasme van onze Nederlandse begeleiding zit het wel goed! Onze flottieljeleiding bestaat uit zeer ervaren zeilers die het gebeid goed kennen en u met raad en daad bij kunnen staan.
De begeleiding gebeurt vanaf een eigen schip en is dan ook altijd bereikbaar. Zeer uitgebreide kennis van het vaargebied, lokale weersomstandigheden en de zeiljachten leveren voor u gegarandeerd een zorgeloze en bovenal ontspannen zeilvakantie. Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert circa zes tot maximaal twaalf schepen, inclusief het moederschip.

Vrijheid, blijheid
Flottielje zeilen biedt ook alle vrijheid die u wenst. Elke ochtend begint de dag met een briefing waarin niet alleen het weerbericht en de dagbestemming worden doorgenomen, maar ook aandacht is voor nautische aanwijzingen en natuurlijk leuke bezienswaardigheden of andere bijzonderheden.
Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil.

Droomvakantie
In Corfu organiseren wij flottieljes met vertrek tijdens het hoogseizoen. Buiten deze periodes is het vaak mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) en te zeilen in Griekenland.
Heeft u weinig of geen zeilervaring dan leren wij u graag zeilen, in Griekenland, of in onze zeilschool in Nederland.

Flottielje zeilen vanuit Corfu
In de Corfu flottielje worden vele verschillende trajecten gevaren, elke tocht is weer anders dan de voorgaande. De door ons beschreven routes zijn dan ook enkel bedoeld om u een impressie van de vele mogelijkheden te geven en zijn zeker niet bindend.
Afhankelijk van weersomstandigheden, specifieke wensen en diverse andere variabelen bepaalt de flottieljeleiding de route van de dag/week.
De trajecten zijn zodanig dat er per dag zo’n 15 tot 25 mijl kan worden gevaren. Bij een gemiddelde snelheid van 5 knopen betekent dit, dat u naast het zeilen, voldoende tijd over heeft om de rest van de dag heerlijk luierend, zonnend en zwemmend door te brengen in een mooie baai.

Een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin
Al meerdere jaren organiseren wij met groot succes tijdens de schoolvakanties vanuit Corfu dit speciale flottielje voor (eenouder)gezinnen. Deze unieke zeilvakantie levert vooral veel blije gezichten op, zowel bij de kinderen als hun ouders.
Met nadruk is deze flottielje een vakantie voor alle leden van het gezin. De zeilers van het gezin vermaken zich al navigerend met de zeilen, terwijl de niet-zeilers zich amuseren met een lekker boek of ‘n spelletje op het voordek. De kinderen maken plezier met hun leeftijdsgenootjes, zowel in de baaitjes onderweg als na aankomst in de havens. De trajecten in de gezinsflottielje zijn met een paar uurtjes per dag bezeild. De omstandigheden in dit vaargebied lenen zich uitstekend voor ieder bemanningslid.

De activiteiten
Naast het zeilen blijft er voldoende tijd om naar strandjes te roeien, grotten te ontdekken of op zoek te gaan naar flessenpost. Lekker zwemmen en snorkelen in een van de talloze baaien kan natuurlijk ook. Misschien lukt het uw kind de piratenvlag te stelen of als eerste een geblinddoekte papa al roeiend over de finish te loodsen tijdens onze befaamde dinghy-race! ’s Avonds eten we met elkaar in het restaurant. Aan de speciale kindertafel vermaakt het kroost zich opperbest. U zult nog moeite hebben niet eerder te kooi te gaan dan de jongste matrozen…

Leeftijdsgenoten
Deze tocht is speciaal bedoeld voor ouders en hun kinderen en vaart naast ons reguliere flottielje op Corfu. U kunt zelf kiezen welk flottielje het beste aansluit bij uw gezinssamenstelling. De gezinsflottieljes zijn er voor alle leeftijden. De kleintjes gaan samen spelen, de tieners gaat samen op ontdekking en de pubers gaan samen stappen. Als er maar leeftijdsgenoten zijn dan komt het goed!

Leuk!
Lees hier meer over de ervaringen van anderen. 

Meezeilen
Niet elke bemanning beschikt al over voldoende ervaring om zelfstandig een schip te varen in de flottielje. Maar dat hoeft zeker geen belemmering te zijn om toch ook te kunnen genieten van zo’n heerlijke zonnige zeilvakantie.
Ook hiervoor hebben we hartstikke leuke mogelijkheden!

Zelf meezeilen met een schipper
Wil je maximale privacy combineren met alle vrijheid en de mogelijkheid om ook veel te leren?

Kies dan voor een “eigen” schip met één van onze ervaren Nederlandse schippers/instructeurs als begeleider.
Je hebt dezelfde keuzes als elke andere deelnemer aan de flottielje, dus kunt gebruik maken van een van onze eigen fijne schepen uit de Happy vloot, of als je nog wat groter wilt varen, uit de schepen van enkele van onze streng geselecteerde partners. Daarnaast reserveer je als extra “accessoire” een van onze professioneel opgeleide schippers/instructeurs. Zij zijn er vooral op gericht om hun bemanning de allerleukste zeilervaring te laten beleven, maar vrijwel allemaal ook actief in onze zeilschool in Nederland en (indien gewenst) ook prima in staat om je van alles bij te brengen van het zeilen met een modern jacht. Alles onder het motto “alles kan, maar niets moet”.

Meezeilen op het moederschip van de flottielje
Wil je juist heerlijk relaxt rondvaren en genieten zonder je druk te maken over het reilen en zeilen? Of wil je het budget voor je vakantie wat meer in de gaten houden?

Kies dan voor de mogelijkheid om in te schepen op het moederschip van de flottielje. Dat kan in het vaargebied van Lefkas.
Zeil mee als opstapper of reserveer het schip exclusief voor je eigen bemanning en geniet zo van zon, zee en zeilen. Belangrijkste verschil is nu dat je “meedeint” in het ritme van de begeleiding van de flottielje. Vanzelfsprekend is er ook alle tijd om heerlijk te zeilen, zwemmen en leuke plaatsjes te ontdekken, maar het schip waar je op inscheept heeft de dubbelrol van begeleidingsschip én meezeilschip.
Je betaalt alleen voor je plaatsje aan boord waarbij de schipper al inbegrepen is. Ideaal dus bijvoorbeeld voor éénouder gezinnen.

Meer weten? Kijk hier voor alle details!

Vooraf oefenen
Nóg een mogelijkheid die niet iedereen kent is onze korte en maatgesneden voorbereidende zeiltraining in onze zeilschool hier in Nederland. Al naar gelang je start niveau kunnen we je al in enkele dagen als bemanning trainen zodat je geheel zelfstandig aan het flottielje kan deelnemen!
Dit vraagt natuurlijk vooraf een extra investering in tijd en geld, maar brengt natuurlijk ook al heel veel extra voorpret. Bovendien kan het hele gezin meedoen zodat jullie straks ook echt als hele bemanning er klaar voor zijn!

Leuk!
Lees hier meer over de ervaringen van anderen.