Het vaargebied

Vanuit Willemstad

Wordt het een stevig robbertje zeilen op de Oosterschelde of lekker ten anker bij een eilandje op het bijna ‘mediterrane’ Grevelingenmeer? Vanuit Willemstad kunt u een groot en divers vaargebied ontdekken. Het vaargebied omvat de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta en Noordzee. Het gebied is bij uitstek geschikt voor het ondernemen van heerlijke en leerzame zeiltochten, niet alleen als cursist, maar ook als schipper op uw gehuurde zeiljacht.

Het afwisselende karakter van de verschillende stromen, de rijke flora en fauna en vele knusse haventjes maken de Zeeuwse Delta tot een waar paradijs voor iedere zeiler. En mooi meegenomen, Zeeland kent het hoogste aantal zonuren van Nederland.

Voor beginners én gevorderden

Zeilen in Zeeland kan op verschillende plekken. Het Haringvliet, de Grevelingen en het Veerse Meer zijn uitermate geschikt voor hen die hun zeilervaring verder willen uitbreiden. De meer ervaren zeiler kan zijn hart ophalen op de uitdagende getijdenwateren van de Ooster- en Westerschelde of zelfs langs de Noordzeekusten.

Aan boord van onze jachten treft u uitgebreide informatie over de nautische-, culturele- en culinaire mogelijkheden die het vaargebied voor u in petto heeft.

Plan via de site van VVV Zeeland vast een leuke route!