Vaarvakantiepolis

Unigarant logo

Tijdens uw vakantie wilt u maximaal kunnen genieten en ontspannen. Veel gasten kiezen er daarom voor om gebruik te maken van de Vaar Vakantie Polis van Unigarant. Deze op maat gesneden verzekering biedt diverse mogelijkheden om de risico’s van een vaarvakantie af te dekken.

De verzekering is modulair opgebouwd, dus u kunt kiezen voor de losse delen of combinaties van de delen, zodat de verzekering zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen.
U heeft de keuze uit de volgende onderdelen:

  • annuleringsverzekering
  • reisverzekering
  • gevolgschade / waarborgsom dekking
  • storm, ijsgang en mist dekking

Meer informatie over de verzekering en haar verschillende modules vindt u hieronder. Het aanvragen van de verzekering kunt u heel eenvoudig en snel online doen.

Druk op de knop hieronder en u wordt doorgeleid naar de aanvraagpagina van Unigarant.

Desgewenst  kunt u de verzekering ook aanvragen door het aanvraagformulier in Pdf in te vullen en aan ons kantoor te sturen. Dit kan zowel digitaal als per post.
Wij verzorgen dan de aanvraag verder voor u.

Klik op een van de onderstaande links om meer informatie te downloaden.

Heeft u schade aan uw gehuurde schip opgelopen? Heel vervelend, maar gelukkig heeft u daarvoor de borgsomverzekering afgesloten!

Een schade handelt u altijd direct af met de leverancier van het schip. Zorg dat u een factuur en/of schadespecificatie meekrijgt van het betaalde bedrag. Deze heeft u nodig om samen met het onderstaande schadeformulier vervolgens uw schade te claimen bij Unigarant.

Maak in ieder geval altijd zo spoedig mogelijk melding van uw schade bij Unigarant. U kunt Unigarant bereiken via het telefoonnummer 0528 299 916 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten de openingstijden krijgt u via het antwoordapparaat de nodige instructies.
Heeft u alle benodigde informatie al? Dan kunt u ook meteen de schade digitaal indienen. Gebruik hiervoor altijd het VaarVakantiePolis schadeformulier en stuur het compleet ingevulde schade aangifteformulier en eventueel ingescande bewijsstukken en foto’s via email naar wspschade@unigarant.nl.

Per post kan natuurlijk ook, u stuurt de stukken naar:
Unigarant Verzekeringen
Postbus 50.000
7900 RP HOOGEVEEN

Veelgestelde vragen Vaar Vakantie Polis (VVP)

Dekt een borgsomverzekering de gehele borg?

Nee, er blijft altijd een eigen risico van 15% van de borgsom. Bij een borgsom van € 1000 is uw eigen risico dus altijd € 150. Kleine schades tot € 150 hoeft u dan ook niet te declareren.

Is de borgsomdekking een afkoop van de borgsom?

Nee, u regelt deze verzekering met de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Unigarant. Ter plaatse dient u dus gewoon de borgsom te voldoen aan de verhuurder.

In het onverhoopte geval van een schade, zal deze ook altijd direct met u ter plaatse worden afgehandeld. Bij thuiskomst kunt u deze schade dan claimen op de VVP, gelijk aan bijvoorbeeld een claim bij een reisverzekering.

Regel ik de VVP ter plaatse met de verhuurder?

U kunt de VVP het beste direct na het afronden van uw reservering afsluiten.

Voor reis- en annuleringsdekking geldt er een termijn van 14 dagen na boekingsdatum voor het afsluiten. Wacht u langer met afsluiten, dan gelden er veelal aanvullende voorwaarden en kunnen bepaalde zaken worden uitgesloten van dekking. U leest hierover meer in de polisvoorwaarden.

Alleen voor het afsluiten van de gevolgschade/waarborgsomdekking is er geen beperkende termijn van afsluiten. U kunt deze dekking ten laatste op de startdag van uw arrangement afsluiten.
Gebruik hiervoor het online aanvraagformulier.

Heeft u geen postadres in Nederland?
Download dan het aanvraag formulier, vul dit in en email dit naar ons kantoor.