Vaarvakantiepolis

Unigarant logo

Vaarvakantiepolis Unigarant

Tijdens uw vakantie wilt u maximaal kunnen genieten en ontspannen. Veel gasten kiezen er daarom voor om gebruik te maken van de Vaar Vakantie Polis van Unigarant. Deze op maat gesneden verzekering biedt diverse mogelijkheden om de risico’s van een vaarvakantie af te dekken.

De verzekering is modulair opgebouwd, dus u kunt kiezen voor de losse delen of combinaties van de delen, zodat de verzekering zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen.
U heeft de keuze uit de volgende onderdelen:

  • annuleringsverzekering
  • reisverzekering
  • gevolgschade / waarborgsom dekking
  • storm, ijsgang en mist dekking

Meer informatie over de verzekering en haar verschillende modules vindt u hieronder. Het aanvragen van de verzekering kunt u heel eenvoudig en snel online doen.

Druk op de knop hieronder en u wordt doorgeleid naar de aanvraagpagina van Unigarant.

Online aanvraag Unigarant VaarVakantiePolis

Desgewenst  kunt u de Unigarant verzekering ook aanvragen door het aanvraagformulier in Pdf in te vullen en aan ons kantoor te sturen. Dit kan zowel digitaal als per post.
Wij verzorgen dan de aanvraag verder voor u.

Charter Insurance Pantaenius

Vaart u buiten Europa voor uw zeilvakantie? Of heeft u een groter schip met een hogere borgsom dan € 2500,-?
Dan biedt de de Charter Insurance van de grote Duitse watersport verzekeraar Pantaenius uitkomst!
Ook als u geen postadres in Nederland, Duitsland of België heeft, kunt u via deze zeer ervaren en gespecialiseerde verzekeraar gebruik maken van het rustige idee van een verzekerde borgsom!

Bovendien kunt u ook bij deze verzekeraar kiezen uit verschillende varianten en dekkingen zodat u de risico’s van een vaarvakantie naar eigen wens en inzicht kan afdekken.

Wilt u alleen de borgsom verzekeren?
Kies dan voor de “Bond Insurance”. In stappen van € 2000,- kunt u deze “stapelen” tot de hoogte van de borgsom van uw schip afgedekt is.

Heeft u geen doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering?
Bekijk dan of een van de uitgebreidere pakketten. Vanaf het “Silver” pakket heeft u ook een dekking voor de borgsom, maar u kunt er dus ook veel uitgebreidere dekking kiezen.

Voor meer informatie over deze verzekering en alle verschillende pakketten leest u via deze link op de pagina van Pantaenius. Het aanvragen van deze verzekering doet u daar ook heel eenvoudig en vlot online.

Druk op de knop hieronder en u wordt doorgeleid naar de aanvraagpagina van Pantaenius.

Online aanvraag Pantaenius Charter Insurance

Klik op een van de onderstaande links om meer informatie te downloaden.

Schade! Wat nu?

Heeft u schade aan uw gehuurde schip opgelopen?
Heel vervelend natuurlijk, maar gelukkig heeft u daar nou juist een borgsomverzekering voor afgesloten!

Een schade handelt u altijd direct ter plaatse af met de verhuurder van het schip. Zorg dat u een factuur en/of schadespecificatie meekrijgt van het betaalde bedrag. Deze heeft u nodig om samen met het online schadeformulier vervolgens uw schade te claimen bij de verzekeraar.

Melding maken

Maak in ieder geval altijd zo spoedig mogelijk melding van uw schade bij Unigarant. Zeker bij grotere schades, is het raadzaam om al tijdens uw vakantie eventueel melding te maken.
U bereikt hen via het telefoonnummer 0528 299 916 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten de openingstijden krijgt u via het antwoordapparaat de nodige instructies.

Heeft u alle benodigde informatie al?
Dan kunt u ook meteen de schade digitaal indienen. Gebruik hiervoor altijd het VaarVakantiePolis schadeformulier en stuur het compleet ingevulde schade aangifteformulier en eventueel ingescande bewijsstukken en foto’s via email naar wspschade@unigarant.nl.

Per post kan natuurlijk ook; u stuurt de stukken naar:
Unigarant Verzekeringen
Postbus 50000
7900 RP HOOGEVEEN

Veelgestelde vragen Vaar Vakantie Polis (VVP)

Dekt een borgsomverzekering de gehele borg?

Indien u een Vaarvakantiepolis van Unigarant heeft afgesloten is het antwoord nee. Er blijft altijd een eigen risico van 15% van de borgsom. Bij een borgsom van € 1000 is uw eigen risico dus altijd € 150. Kleine schades tot € 150 hoeft u dan ook niet te declareren.
Heeft u de verzekering van Pantaenius afgesloten, dan is het afhankelijk van de keuzes die u zelf heeft gemaakt in het aanvragen van de verzekering. Check dus uw polisblad en de voorwaarden.

Is er een maximum bedrag aan de gedekte borgsom?

Ja, zoals u in de voorwaarden kunt lezen, dekt de VaarVakantiePolis borgsommen met een maximum van € 2500,-. Heeft u een schip gehuurd met een hogere borgsom dan is het meerdere niet gedekt onder de VaarVakantiePolis.

U kunt dan ook overwegen om voor een andere verzekering te kiezen. Via deze link komt u bij de grote Duitse watersportverzekeraar Pantaenius. Zij bieden diverse mogelijkheden aan voor hele uitgebreide dekkingen, maar ook voor een hele “kale” borgsomdekking.

Is de borgsomdekking een afkoop van de borgsom?

Nee, u regelt deze verzekering met de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Unigarant. Ter plaatse dient u dus gewoon de borgsom te voldoen aan de verhuurder.

In het onverhoopte geval van een schade, zal deze ook altijd direct met u ter plaatse worden afgehandeld. Bij thuiskomst kunt u deze schade dan claimen op de VVP, gelijk aan bijvoorbeeld een claim bij een reisverzekering.

Regel ik de VVP ter plaatse met de verhuurder?

U kunt de VVP het beste direct na het afronden van uw reservering afsluiten.

Voor reis- en annuleringsdekking geldt er een termijn van 14 dagen na boekingsdatum voor het afsluiten. Wacht u langer met afsluiten, dan gelden er veelal aanvullende voorwaarden en kunnen bepaalde zaken worden uitgesloten van dekking. Ook voor de storm-, ijs- en mistdekking gelden termijn waarbinnen, of -buiten, deze dient te worden afgesloten.
U leest hierover meer in de polisvoorwaarden.

Alleen voor het afsluiten van de gevolgschade/waarborgsomdekking is er geen beperkende termijn van afsluiten. U kunt deze dekking ten laatste op de startdag van uw arrangement afsluiten.
Gebruik hiervoor het online aanvraagformulier.

Heeft u geen postadres in Nederland?
Download dan het aanvraag formulier, vul dit in en email een (leesbare) scan of foto naar ons kantoor. Wij verzorgen dan de aanvraag verder voor u.

Hoe betaal ik voor deze verzekering?

U kunt door het ingeven van uw IBAN bankrekeningnummer Unigarant machtigen om de kosten van de verzekering automatisch te laten afschrijven van uw rekening. Zo hoeft u zelf helemaal nergens meer aan te denken en weet u zeker dat alles op tijd en volledig geregeld is.

Geeft u liever geen machtiging? Dan kunt u natuurlijk ook met een acceptgiro betalen.

Voor verzekeringnemers die geen Nederlandse bankrekening hebben, geldt altijd dat de betaling via een overschrijving dient te worden voldaan. U vindt hiervoor de benodigde informatie op de bevestiging van de verzekering/het polisblad.

U betaalt in géén geval de kosten voor de verzekering aan Tip Top Sailing, wij zijn er alleen om u bij te staan met vragen, etc. De gehele financiële afwikkeling, ook in het geval van een schade, loopt altijd alleen via Unigarant.