Flottielje zeilen Lefkas

Flottielje zeilen in Lefkas is samen met andere zeilliefhebbers een extra groot plezier!
Het eiland wordt vaak als schiereiland gezien, vanwege de verbinding met een brede, beweegbare brug aan het vasteland. De flottielje gaat van start vanuit een van de verschillende havens in het gebied, Preveza, Lefkas Stad, Lefkas Marina of Nidri. Samen vaart u langs de mooiste kustlijnen van Lefkas en ontdekt u de vele kanten van dit prachtige eiland – zowel op het water als op het land.

Een flottielje zeilvakantie: een echte beleving

Zeilen in Griekenland is al bijzonder, maar tijdens het flottielje zeilen in Lefkas komt u daarnaast ook veel te weten over de mythologische achtergrond van het vaargebied. Een gebied vol geschiedenis!
Vaar met een eigen zeiljacht langs grote en kleine eilanden, vele baaien en gezellige havens en ontdek zelf welke verhalen hun oorsprong hier vinden.

Ontdek de groene parel van Griekenland!

Lefkas kent veel begroeiing en is bergachtig met uitgestrekte bossen die het landschap prachtig groen maken. Samen met de mooie zandstranden en het kristal blauwe water mag dit zeker tot één van de mooiste Griekse eilanden gerekend worden. Flottielje zeilen in Lefkas is zeker een aanrader!

Tijdens het flottielje zeilen in Lefkas komt u talloze grote en kleinere eilanden tegen. Door de gunstige omstandigheden is dit vaargebied ook geschikt voor het zeilen met kinderen.

Flottielje Kefalonia Lefkas

Flottielje zeilen, wat is dat nou eigenlijk?

Een eenvoudige beschrijving van flottielje zeilen met Tip Top Sailing in Lefkas?

Denk aan reisbegeleiding die je de mooiste plekjes laat zien, maar ook met raad en daad ter beschikking is als de omstandigheden net wat lastiger zouden zijn. Het betekent echter vooral ook heel veel vrijheid. In het Engels wordt onze vorm van flottieljezeilen daarom ook wel assisted bareboat genoemd.
Je vaart dus zeker niet de hele dag met de groep achter elkaar aan, maar hebt alle tijd en ruimte om je eigen dagprogramma in te vullen. Na de dagelijkse schippersbriefing kan je dan dus ook zelf bepalen of je al meteen het anker ophaalt en de zeilen zet, of dat je nog lekker blijft luieren en genieten in de mooie baai!

Elk deelnemend schip maakt daarin haar eigen keuze en zo bepaal je dus zelf hoe de exacte invulling zal gaan worden. Natuurlijk bepalen de elementen mede waar we heen gaan en doen we ons best om je dus alle mooie plekjes te laten zien, maar de vele deelnemers die deze unieke flottieljevakantie al eens hebben meegemaakt, zullen beamen dat er ontzettend veel ruimte is om een eigen draai te geven aan je vakantie.

UNIEK

Naast onze specifieke aanpak die alle ruimte biedt voor het geven van een eigen invulling aan de flottielje, is de maximale grootte van ons flottielje uniek! Bij ons vaar je enkel in knusse flottieljes met maximaal 8 deelnemende schepen.
Een heel bewuste keuze zodat de groep deelnemers overzichtelijk blijft, maar we vooral ook heel flexibel blijven in de keuze van routes en stops.
Daar waar andere flottieljes “vast” zitten aan een bepaalde route, kunnen wij zelfs de kleinste baaitjes en havens aandoen en ook heel eenvoudig het vaarplan aanpassen aan omstandigheden, wensen en voorkeuren!

Flottielje zeilen Lefkas - Tip Top Sailing
Flottielje zeilen Lefkas - Tip Top Sailing

Begeleiding tijdens flottielje zeilen

Een echt geslaagde zeilvakantie wordt voor een groot deel bepaald door een prachtige omgeving, goed weer en een fijn zeiljacht. Maar door onze uitgebreide ervaring weten we dat ook zeker de kwaliteit van de flottielje begeleiding in grote mate zorgt voor de mooiste vakantie. En met die kwaliteit zit het absoluut goed!

Onze Nederlandse schipper Simo begeleidt al meer dan 20 jaar zeilvakanties over de wateren van de Ionische Zee en heeft daarbij zijn bijzondere kwaliteiten als gastheer ruimschoots bewezen. Vanaf zijn moederschip, de Bavaria 47 “Albatros”,
begeleidt hij de flottielje en is dan ook altijd bereikbaar. Met zijn enorme ervaring, een zeer uitgebreide kennis van het vaargebied en de lokale weersomstandigheden is hij de perfecte begeleider voor een echt zorgeloze en bovenal ontspannen zeilvakantie.

Flottielje grootte

Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje vakantie in Lefkas varieert meestal van circa drie tot maximaal acht schepen, (exclusief het moederschip). De keuze voor dit knusse formaat flottielje zorgt er niet alleen voor dat Simo ook echt de aandacht kan bieden aan alle deelnemers. Ook blijven de kleinere bestemmingen in het vaargebied zo binnen bereik.
Bovendien is het in een wat kleinere groep veel makkelijker contacten leggen en kunt u zo alle deelnemers leren kennen.

Tijdens de drukste weken van het seizoen begeleidt Simo de flottielje meestal samen met een assistent flottieljeleider, buiten die periodes doet hij dit solo.

Vrijheid, blijheid

Flottielje zeilen biedt ook alle vrijheid die u wenst. De vaardagen beginnen met een nautische briefing waarin onder andere de weersvoorspellingen, de dagbestemming en eventuele bijzonderheden onderweg besproken worden. Daarna kan elke bemanning vertrekken wanneer zij dat wil.
Kortom, u bepaalt helemaal zelf hoe u de dagen indeelt en zelfs als u een nachtje elders wilt doorbrengen, is dat in overleg prima te regelen!

Ervaring voor het flottielje zeilen

Flottielje zeilen in Lefkas is heel bereikbaar!
U hoeft zeker geen ervaren Noordzeezeiler te zijn om aan te haken bij ons flottielje. Voor veel mensen met ruime open boot ervaring volstaat een compacte cursus op maat in onze zeilschool in Willemstad vaak al. Natuurlijk is het wel belangrijk dat er minimaal twee volwassenen aan boord zijn die samen het schip goed en veilig kunnen varen.
Vraag ons om advies als u twijfelt!

Geen ervaring? Geen probleem!

Heeft u nog helemaal geen ervaring met zeilen? Ook dan kunnen we u vaak al op hele korte termijn klaar stomen om met een “eigen” schip mee te varen in de flottielje. Tijdens een privé cursus op een vergelijkbaar zeiljacht in Nederland leren we u en uw bemanning precies dat wat u nodig heeft om heerlijk te genieten onder de Griekse zon.

Of neem een schipper/instructeur mee aan boord zodat u de fijne kneepjes ter plaatse leert. Veel bemanningen doen dit in bijvoorbeeld een twee weekse reis waarbij de eerste week de instructeur meevaart en u zelfstandig de tweede week al het geleerde in de praktijk brengt.
Maar u kunt natuurlijk ook gewoon lekker meezeilen met de schipper en simpelweg genieten van het varen op deze prachtige wateren! Onze schippers zijn ook meer dan bereid om u lekker rond te varen en zo ook te laten genieten van zo’n heerlijke flottielje vakantie.

Het Lefkas flottielje vaart elke zaterdag uit tussen begin mei en begin oktober vanuit de gezellige thuishaven Preveza. Aansluiten van de havens in de nabije omgeving is heel eenvoudig!
In- en ontschepen gebeurt telkens op zaterdag en elke week weer varen we een nieuwe afwisselende route door dit prachtige vaargebied.

Aansluiten voor twee weken? Ook dat kan natuurlijk!
Omdat we elke week een andere route varen, bent u er van verzekerd niet twee keer hetzelfde “rondje” te varen.

 

Seizoen 2024

Ga mee flottieljezeilen in 2024 in Lefkas en omstreken! Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuze aan mooie schepen en ben je nog zeker van een plaatsje in de flottielje. We varen vanaf de meivakantie tot en met de herfstvakantie, dus een passende datum zou voor iedereen te vinden moeten zijn!
Wil je twee weken mee? Ook dat kan! We varen géén vaste routes zodat we elke week een nieuwe route kunnen samenstellen. We hebben natuurlijk enkele favoriete plekjes waar we komen om bijvoorbeeld de drukte van het tanken voor zijn, of omdat het simpelweg zo’n geweldig mooi plekje is!

Vaarroutes

Een impressie van de vele mogelijke routes in het Lefkas gebied

De “thuishaven” van het flottielje moederschip, Preveza, biedt naast de gebruikelijke routes door het Lefkas gebied, veel andere mogelijkheden die maar door weinig zeilers ondernomen worden. Heel wat anders dan de standaard rondjes vanuit Lefkas dus!
Vanuit de tewee jachthavens Lefkas en Preveza kan er bij ons Lefkasflottielje aangehaakt worden. Vertrekt het schip van uw keuze dus vanuit een andere haven, dan is dat geen belemmering om deel te nemen aan ons leuke flottielje.

Onderstaande routes zijn bedoeld om u een beeld te geven van de vele mogelijkheden die er zijn in dit unieke gebied en dus niet bindend voor de week die u wilt gaan varen. Schipper en bemanning zullen in overleg en afhankelijk van de weersomstandigheden en wensen van de deelnemers de zeilreis uitstippelen voor de mooiste zeilvakantie in Griekenland.

Lefkas flottielje

Neem deel aan ons eigen Nederlandse Lefkas flottielje dat wordt begeleidt door zeer ervaren zeilers. Zij laten u met veel enthousiasme, toewijding en lokale kennis het prachtige Lefkas gebied ontdekken!

Het schip van uw voorkeur huren we voor u in bij één van onze vaste en streng geselecteerde lokale partners die hun basis in de havens van Preveza, Lefkas Stad of Lefkas Marina hebben. Dit zorgt voor een zeer gevarieerd aanbod in merken, modellen en afmetingen. Zo kunnen we voor vrijwel elke specifieke wens wel een passend schip aanbieden.

Onderstaand overzicht toont een bescheiden selectie van schepen in het vaargebied, maar informeer vooral bij ons naar het schip van uw wensen. Elke rederij hanteert haar eigen beleid wat betreft tarieven, prijsperiodes, uitrusting, opties en accessoires. Vraag ons daarom altijd naar een geheel vrijblijvende offerte op maat voor het model, afmeting of type schip naar uw wens.

Liever advies voor de keuze van uw schip? Ook daarvoor kunt u het beste een offerte bij ons aanvragen. Laat ons weten hoe groot uw bemanning zal zijn, wanneer en hoe lang u wilt varen en wat uw ervaring is en we doen u geheel vrijblijvend een voorstel!

Type zeiljachtJaarHuttenKooien25/05-01/0601/06-06/0706/07-24/0824/08-21/0921/09-05/10Borg
Sun Odyssey 349201936+2245527353175264018252000
Sun Odyssey 389201936+2282031453655303521002000
Oceanis 41.118/1936+2323036554265355526402000
Sun Odyssey 449201848+2406048555755460534452500
Lagoon 450S**20194 + 28+27105883011065812058855000
Oceanis 46.12019510414549605875470035153000
Bavaria Cruiser 46201648+2406048555755460534453000
Lagoon 52**20196+2121180014400166001310098007000

* Full refit 2019

Bovenstaande zeiljachten zijn slechts een kleine selectie uit de vele mogelijkheden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de vermelde tarieven. Staat het schip van uw wensen er niet bij, vraag ons dan om een offerte.
Deze schepen kunnen ook zelfstandig, oftewel als bareboat, gehuurd worden.

Huurprijzen

Bovenvermelde tarieven zijn de bootprijzen per week in euro, ongeacht het aantal opvarenden. Een linnenpakket (één p.p. per wk), een volle gas- en watertank, bijboot en havengeld in de thuishaven op dag van in- en ontschepen zijn inbegrepen, evenals een all risk verzekering op de gehuurde boot (kan variëren per rederij).

Niet inbegrepen zijn: flottieljetoeslag (€ 350,- per week), voorkomende havengelden onderweg (normaliter max € 50-75 in een week), dieselverbruik en schoonmaakkosten (gemiddeld tussen € 75 en € 150 per week). Deze kosten worden ter plaatse afgerekend. De borg dient te worden voldaan per creditcard (VISA/Mastercard), soms is contante betaling van de borgsom ook mogelijk.

Bijkomende kosten zijn afhankelijk van het type boot ter plaatse te voldoen en/of vooraf per factuur voldaan.

Opties:
Buitenboord motor:  € 75 tot 95,- per week
Linnenpakket: ca € 12,50 tot 15,- p.p.p.w
Handdoekenpakket:ca € 12,50 tot 15,- p.p.p.w

Schipper:
Kosten vanaf € 1250 per week

Borgsom / eigen risico
Bij het huren van een jacht vraagt de verhuurder een borgsom. Deze borgsom wordt aan het eind van de huurperiode teruggegeven indien er geen sprake is van vermissing of schade aan jacht, uitrusting of inventaris. Het eigen risico is te verzekeren middels een borgsomverzekering.

** Catamaran

Meezeilen in Lefkas

Meezeilen in Lefkas kan aan boord van het moederschip, “Albatros”. Schipper Simo heeft aan boord plaats voor zes individuele opstappers, of bij reservering van het schip in haar geheel, een bemanning van maximaal 8 opstappers.

Dit kan bijvoorbeeld de ideale invulling voor bijvoorbeeld éénoudergezinnen zijn die ook zo’n geweldige flottieljezeilvakantie in Lefkas willen meemaken.
Door de combinatie van vaak meerdere schepen met gezinnen, is er ook voor hen altijd wel aansluiting te vinden!

Maar ook aansluiten met een “eigen” schip met één van onze zeer ervaren schippers/instructeurs uit onze zeilschool in Willemstad is heel goed mogelijk. Lees daar meer over op het tabblad “Met schipper”.

Over het meezeilen lees je alle uitgebreide informatie en details op deze speciale Meezeil pagina’s.

Geen ervaring? Geen probleem!

Flottielje zeilen in Lefkas kan zeker ook als je nog niet (genoeg) zeilervaring hebt!

Je kan dus meezeilen op het moederschip (ook wel de leadboat genoemd), maar we kunnen ook een geheel “eigen” schip voor jouw bemanning organiseren, met daarbij een ervaren lokale schipper of zelfs één van onze Nederlandse instructeurs uit de zeilschool in Willemstad met je meesturen.
Oftewel, je kan met ons zeilen met schipper.

Zo is zo’n heerlijke zeilvakantie onder de zon voor iedereen bereikbaar!

Belangrijkste verschil met het meezeilen op het moederschip is de maximale vrijheid die je op deze manier hebt om je eigen dagprogramma samen te stellen. In overleg met de schipper kies je je eigen route en invulling van de dag. Dat kan samen mee varend in de flottielje, maar ook helemaal zelfstandig je route uitstippelend door het prachtige vaargebied heen.

De schipper verblijft normaal gesproken altijd als extra “bemanningslid” aan boord, maar er is ook de mogelijkheid om de schipper aan boord van het moederschip te laten overnachten (dan is flottielje deelname vanzelfsprekend wel noodzakelijk).
Omdat hij dan de plaats van een betalende meezeiler inneemt, zijn daar wel kosten aan verbonden en geldt vanzelfsprekend dat er ruimte beschikbaar dient te zijn.

Zeilen met kinderen? Geweldig!

Zeilen met kinderen in flottielje in Lefkas is een van de leukste dingen die je als gezin of familie kan doen!
Flottieljezeilen in Lefkas met kinderen kan zo goed omdat het gebied zich kenmerkt door rustige omstandigheden. Maar ook omdat de afstanden tussen de haventjes en baaien waar we stoppen nooit veel groter zijn dan 3 tot 4 uur varen. Oftewel, niet alleen voldoende tijd om lekker te zeilen, maar zeker ook meer dan voldoende tijd om heerlijk te genieten! Zwemmen in het ultra blauwe water, lekker spelen op het strand of het beleven van allerlei avonturen met je nieuwe vrienden!

De groepen in de schoolvakanties kenmerken zich altijd door diverse gezinnen met jeugd in allerlei leeftijden. Door het gezellige “karakter” van onze flottieljes en de ongedwongen sfeer, maakt de jeugd altijd veel sneller dan normaal contact met elkaar. Al binnen enkele uren zie je ze dan ook al met elkaar optrekken en op zoek naar het volgende avontuur!

Natuurlijk begrijpen we dat ouders graag willen dat er leeftijdgenoten zijn in de flottieljes. Daarom trachten we gedurende het jaar op deze pagina bij te houden welke leeftijden er zijn in welke weken. Deze lijst is nooit 100% compleet, want vaak duurt het nog wel even voor we de bemanningsgegevens van u krijgen. Ook wijzigen er met regelmaat nog dingen, extra opstappers of toch een andere week.
Maar het geeft een eerste goed beeld van de samenstelling van de groep.

Leeftijden jeugd

Een van de meest gestelde vragen is wel of er ook kinderen/jeugd in een vergelijkbare leeftijd van uw eigen bemanning mee varen in een bepaalde week. Om dit zo inzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de samenstelling van de momenteel bekende bemanningen.

Schoolvakanties Meisjes Jongens
vrouwman
Zomervakantie 26/06 – 06/07Nu boeken
Zomervakantie 06/07 – 13/0711,13Nu boeken
Zomervakantie 13/07 – 20/07Nu boeken
Zomervakantie 20/07 – 27/0716, 20, 20, 2214,16,16,17,18,20,22Nu boeken
Zomervakantie 27/07 – 03/089,16,18,228,10,16,17,18,20Nu boeken
Zomervakantie 03/08 – 10/089,13,13,16,18,16,178,10,11,15,17,17,17,19Nu boeken
Zomervakantie 10/08 – 17/081516Nu boeken
Zomervakantie 17/08 – 24/0815, 1712,16Nu boeken
Zomervakantie 24/08 - 31/081315,17Nu boeken

Ondanks het feit dat we ons best doen deze lijst zo actueel en accuraat mogelijk te houden, kunnen hier geen rechten aan ontleend worden. Niet elke bemanning geeft heel vlot de benodigde informatie door, maar ook kunnen er altijd tussentijdse wijzigingen plaatsvinden waardoor het overzicht niet helemaal meer klopt.

Waarom kiezen voor een flottielje van Tip Top Sailing?

  • Eigen flottieljes
  • Zeer ervaren Nederlandse begeleiding
  • Kleine flottielje met persoonlijke aandacht
  • Uitgebreide lokale contacten
  • Eigen, actuele Routegidsen (digitaal én fysiek ter plaatse)
  • Hand marifoon in bruikleen
  • CWO instructeurs beschikbaar als schipper (min. week)

Door onze jarenlange ervaring en enorme passie voor zeilen kunnen wij u goed helpen bij al uw vragen over zeilvakanties.

Wilt u meer informatie over zeilvakanties in Lefkas of direct een boeking maken? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van Tip Top Sailing!

Wij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zeilvakantie in Griekenland. Bij vragen mag u ons dan ook altijd bellen op het telefoonnummer 0168-471794.