Flottielje zeilen Noordzee

Flottielje zeilen Noordzee

Veel mensen kennen flottielje zeilen alleen als “vakantie onder de zon”. Maar niets is minder waar! Ook met een gehuurd zeiljacht van Tip Top Sailing kunt u mee zeilen in ons Noordzee flottielje.

Aansluiten bij onze flottielje met uw eigen schip kan natuurlijk ook. Bij Tip Top Sailing houdt flottieljezeilen niet in dat je als eendjes achter elkaar aanvaart, maar dat je altijd verzekerd bent van hulp of advies op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Onze flottielje begeleiding is in de buurt. Onze flottielje zeezeil tochten bieden u de kans om praktijkervaring op te doen, zodat u op een later tijdstip de oversteek naar Engeland op eigen kracht kan gaan ondernemen.

Een steuntje in de rug
De dagbestemming ligt vast, maar voor elk vertrek stelt u zelfstandig een tochtplanning op voor uw schip en bemanning. U maakt dus zelf een vaarplan, aangepast voor uw eigen schip, compleet met vertrek en aankomsttijd, stroomgegevens en alle andere relevante informatie. Desgewenst nemen we voor vertrek nog eens uitgebreid uw routeplanning door, corrigeren daar waar nodig en wisselen ervaringen uit. Tijdens de eerste dagen van de tocht maken we deze planning vaak gezamenlijk.

We geven tijdens de tocht regelmatig korte presentaties over bijvoorbeeld theoretische kustnavigatie, reis- en routeplanning en motormanoeuvreren, dit alles volgens de normen van CWO.

Na deze leerzame zeilreis bent u in staat om geheel zelfstandig kustzeiltochten langs de Belgische, Franse en Engelse Zuid- en Oostkust te maken. U kunt weersituaties inschatten en hebt een idee wat u op zee te wachten staat. U heeft goede kennis gekregen van het gebied en van alle facetten waarmee u in dit gebied te maken krijgt.
Velen kiezen de navolgende keren zelf het ruime sop op zoek naar onbekende kusten!

21-daagse zomer flottielje reis
Uit ervaring weten we dat veel schippers er tegen op zien de eerste keer op eigen kiel ‘de oversteek’ te maken. Shipping lanes, stroming, onbekende havens en weersomstandigheden zorgen voor drempelvrees. Bent u eenmaal over deze drempel, dan ligt een onbegrensd vaargebied voor u open.

Speciaal voor particuliere bootbezitters en huurders van onze zeiljachten die wel eens verder willen dan de Nederlandse binnenwateren, organiseren wij elke zomer een drieweeks zomer flottielje. De bestemming is elk jaar anders, maar veel van de gedroomde bestemmingen hebben al ons kielzog gezien. De Engelse Zuidoost kust, de Kanaaleilanden, de Noordoostkust, de Kleine en Grote Belt in Denemarken, allemaal hebben we ze met een vol flottielje kunnen ontdekken.
Vertrek- en eindpunt is normaliter Breskens vanwaaruit we koers zetten richting de bestemming van deze reis.  Deze haven zorgt ervoor dat we de maximale effectiviteit uit de weken kunnen halen.

12-daagse voorjaars flottielje

Elk jaar dat Pinksteren en Hemelvaart gunstig vallen, plannen we bij voldoende animo ook een flottielje in het voorjaar. Deze kortere flottielje is perfect geschikt voor mensen die een eerste keer de “reguliere” oversteek willen maken op eigen kiel. Bovendien opent deze iets langere tocht die andere “droombestemming”: Londen!
Het St. Catherinesdock in hartje Londen is ons vaardoel, maar ook het aanvaren van de monding van de Thames met de almaar verschuivende zandbanken, grote windmolenparken en drukke scheepvaart zijn al een overwinning an sich.

Vertrekdata 2017

12-daagse flottielje: Bestemming Londen

Vertrek op donderdag 25 mei, thuiskomst op maandag 5 juni. Ook nu kan er aangehaakt worden met één van de huurschepen uit de vloot of met uw eigen schip.
Vertrek- en eindpunt: Willemstad.

21-daagse flottielje: Bestemming Kanaaleilanden

Vertrek op zondag 30 juli, thuiskomst op zaterdag 19 augustus. Voor de meeste huurschepen geldt bijbehorend incheck op vrijdagavond 28 juli en ontschepen op zondagmiddag op 20 augustus.
Vertrek- en eindpunt: Breskens

Kosten
Deelname met eigen schip aan het 21-daagse flottielje: € 1175,- per schip.
Deelname met eigen schip aan het 12-daagse flottielje: € 595,- per schip.

Deelnemers met een schip uit de vloot van Tip Top Sailing krijgen 15% korting op bovenstaande tarieven.

De deelname kosten zijn exclusief voorkomende kosten onderweg zoals haven-/sluisgelden, verbruikte brandstof e.d. tijdens de tocht en de benodigde kaarten, pilots en overige uitrusting.

Minimum aantal deelnemers
De tocht gaat door bij inschrijving van minimaal zes schepen en vier opstappers op het moederschip. Het maximum aantal deelnemende schepen is 10.

Geplande route
De exacte route zal uiteindelijk door het weer en het doel worden bepaald.

Er wordt in principe verzameld in Breskens. In deze haven houden we op de avond voor vertrek een palaver. We zullen de route grofweg opstellen aan de hand van de dan geldende weerberichten en vooruitzichten. Vervolgens zullen we per dag onze routeplanning evalueren en bijstellen al naar gelang de veranderende weersomstandigheden. Kortom op exact dezelfde wijze waarop u alleen de tocht zou moeten plannen.

Vereisten
Het is wenselijk dat de schipper minimaal eenmaal eerder een oversteek als opstapper heeft gemaakt of dat de bemanning eerder al ervaring hebben opgedaan op stromend water en de basisvaardigheden van het navigeren bezitten.
Neem zeker contact met ons op voor meer informatie.

Een voorbeeld van onze Flottielje wijzer 2014 vindt u via de link. Het is niet compleet,  maar geeft u goed beeld van onze aanpak. Het complete eBook (of PDF) is bij ons op te vragen.