CWO Jachtzeilen Non-tidal

CWO zeilen

CWO jachtzeilen

Leer professioneel CWO jachtzeilen bij Tip Top Sailing! Onze zeilschool richt zich specifiek op volwassenen, waarbij we praktijkgerichte zeilcursussen vanuit onze vestiging in Willemstad verzorgen. Wij geven onze cursisten graag maximale aandacht, dus zijn onze zeilcursussen altijd in kleine groepjes. Zo garanderen wij een optimaal rendement van uw zeillessen. Uitgangspunt is dat u direct en zoveel mogelijk zelf de boot vaart.

Al onze zeilcursussen worden gegeven op één van onze moderne, goed uitgeruste kajuitzeiljachten. Tijdens het CWO jachtzeilen lopen theorie en praktijk vloeiend in elkaar over, waarbij de instructeur van iedere cursist afzonderlijk een vorderingenstaat bijhoudt.

Het CWO-systeem

Het CWO-systeem kent zes diploma’s CWO Zeilen voor de consument en twee voor instructeurs. Er wordt verschil gemaakt tussen binnenwater (Non-tidal) en getijdewater (Tidal) in de diplomalijn. Klik onderstaand menu open om meer te lezen over de te behalen doelen en eisen per niveau.

Duur van een zeilcursus

De tijd die iemand nodig heeft om een bepaalde zeilcursus te doorlopen, is een schatting. De snelheid waarmee een bepaald niveau wordt bereikt verschilt per persoon. Het is namelijk sterk afhankelijk van o.a. voorkennis, persoonlijke leersnelheid en natuurlijk de weersomstandigheden.

Meerdaags CWO zeilen, inclusief overnachting aan boord

Onze cursussen zijn op maat. Wij bieden deze aan in periodes van 1- tot 5-dagen. De exacte duur bepalen we in overleg op basis van uw wensen. Doordat u gedurende een aaneengesloten periode aan het oefenen bent, krijgt u snel een beter gevoel voor de materie. Kiest u voor een meerdaagse zeilcursus, dan is het schip tevens uw accommodatie. De instructeur gaat na de zeilinstructie weer naar huis, terwijl u aan boord blijft nagenieten van een intensieve zeildag. Zo maakt u meteen ook kennis met het leven aan boord van een zeiljacht, de ambiance van de jachthaven én u bent er lekker even tussen uit.

Dé ideale combinatie!

Combinatiemogelijkheid

Veel cursisten combineren CWO jachtzeilen I en II door te kiezen voor een 5-daagse midweek zeilen. Zie het als een midweek weg in eigen land, waarbij u de volledige starterscursus volgt. Meer dan de helft van de cursisten is na het volgen van een 5-daagse cursus in staat om geheel zelfstandig het water op te gaan. Aansluitend kunt u de boot eventueel nog een aantal dagen huren, om zo het geleerde direct in de praktijk te brengen. De te behalen resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke instroomniveau en leertempo. Garanties op het behalen van diploma’s kunnen we daarom ook niet geven.

Inschrijven zeilcursus

Bij individuele inschrijving wordt door ons een groepje van maximaal drie personen samengesteld. Wanneer u met meerdere personen tegelijk inschrijft (minimaal twee, maximaal zes), dan krijgt uw groepje ‘privéles’. Als u daar prijs op stelt komen er dus geen andere cursisten in uw groep.

U leest meer over het plannen van deze cursus op deze pagina.