Theoretische kustnavigatie

Theoretische kustnavigatie (TKN)

Iedere schipper die zelfstandig de ruimere binnenwateren en de kusten wil bevaren moet zich bekwamen in de kunsten van het navigeren. Al sinds 1975 is het certificaat Theoretische kustnavigatie (TKN) een vrijwillig te behalen Nederlands getuigschrift dat verklaart dat men zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op de Europese kustwateren.

Het TKN-certificaat is een verplicht onderdeel van de CWO-diploma’s Kajuitjacht- en Zeezeilen (niveau III en hoger). Zowel het certificaat Theoretische kustnavigatie als de CWO-diploma’s worden over het algemeen ook in het buitenland erkend als een bewijs van vaarbekwaamheid.

Cursusduur
Twee zondagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Cursusdata
In het vroege voorjaar van 2018 geven we de cursus TKN op de volgende data:

zondag 4 maart en zondag 18 maart

Kosten
Deelname aan de cursus Theoretische kustnavigatie kost € 230,- (excl. eventuele cursusmaterialen en € 15,- reserveringskosten).

Cursusmateriaal
Wij gebruiken de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers van Richard Vooren (6e druk). Overige benodigde cursusmaterialen kunt u bij uw inschrijving bestellen. Deze worden op de eerste cursusavond aan u uitgereikt. Deze cursus vraagt ook uw inzet in de vorm van thuisstudie.

Spoedcursus
Het is mogelijk om deze cursus ook als “privé” cursus op maat te volgen. In overleg en op basis van uw wensen plannen we een invulling van de cursus.
Houdt altijd rekening met de beperkte examendata door het jaar (meestal één in april en één in november).  

Meer informatie over Theoretische kustnavigatie en de examendata vindt u op de site van het Watersportverbond.

Benodigde lesmaterialen kunt u zoals vermeld met de cursus mee bestellen of zelf direct online bij onze collega’s van Vaarwinkel.nl.