Theoretische kustnavigatie

Theoretische kustnavigatie (TKN)

Iedere schipper die zelfstandig de ruimere binnenwateren en de kusten wil bevaren moet zich bekwamen in de kunsten van het navigeren. Al sinds 1975 is het certificaat Theoretische kustnavigatie (TKN) een vrijwillig te behalen Nederlands getuigschrift dat verklaart dat men zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op de Europese kustwateren.

Het TKN-certificaat is een verplicht onderdeel van de CWO-diploma’s Kajuitjacht- en Zeezeilen (niveau III en hoger). Zowel het certificaat Theoretische kustnavigatie als de CWO-diploma’s worden over het algemeen ook in het buitenland erkend als een bewijs van vaarbekwaamheid.

Cursusduur
Zes avonden van 19.00 tot 22.00 uur.

Cursusdata
In de winter 2015-2016 geven we de cursus TKN op de volgende data:

dinsdag 24 november 15
dinsdag 8 december 15
dinsdag 12 januari 16
dinsdag 26 januari 16
dinsdag 9 februari 16
dinsdag 16 februari 16 

Kosten
Deelname aan de cursus Theoretische kustnavigatie kost € 230,- (excl. eventuele cursusmaterialen en € 15,- reserveringskosten).

Cursusmateriaal
Wij gebruiken de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers van Richard Vooren (6e druk). Overige benodigde cursusmaterialen kunt u bij uw inschrijving bestellen. Deze worden op de eerste cursusavond aan u uitgereikt. Deze cursus vraagt ook uw inzet in de vorm van thuisstudie.

Spoedcursus
Het is mogelijk om deze cursus als 2-daagse spoedcursus te doorlopen. Deze wordt gegeven op twee zondagen. Datum in overleg in het najaar van 2016.  

Meer informatie over Theoretische kustnavigatie en de examendata vindt u hier.