Zeilen in Kroatië

Zeilvakantie Kroatie

Zeilen in Kroatië

Bij een zeilvakantie in het buitenland wordt niet snel aan Kroatië gedacht. Zonde, want Kroatië heeft een prachtige kustlijn om langs te zeilen. Dit vakantieland in het zuiden van Europa kent wonderschone baaitjes, pittoreske havenstadjes en een heerlijk warme temperatuur tijdens de zomerdagen. Het land en de daarbij horende wateren behoren tot één van de mooiste stukken van Europa, waardoor het zich perfect uitleent voor een zeilvakantie. Bij Tip Top Sailing kunt u dan ook de mooiste zeiljachten huren waarmee u ontspannen kunt zeilen in Kroatië.

Zeilen in het paradijs!

Zeilen in Kroatië̈ betekent een zeilvakantie van eiland naar eiland. Waan u langs de kust van Kroatië in het paradijs. De Adriatische Zee in Kroatië toont zich hier op haar best met een enorme kustlijn met meer dan honderden eilanden. Ze kenmerken zich allemaal door kraakheldere baaien, witte stranden en een spannende onderwaterwereld. In Kroatië heeft u garantie op een aangename temperatuur. Met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 26 graden in het hoogseizoen hoeft u niet te aarzelen om een duik te nemen na een heerlijke dag zeilen. Kroatië̈ is dus de ideale bestemming voor een zeilvakantie.

Zeilen in Kroatië is voor iedereen toegankelijk

Bij Tip Top Sailing kunt u bareboat zeilen, wat staat voor het huren van een eigen zeiljacht. U vaart hiermee volledig zelfstandig. Wilt u liever meer begeleiding en toezicht? Dan is flottielje zeilen uitermate geschikt. Het moederschip is altijd in de buurt voor als u hulp nodig heeft tijdens het zeilen van diverse vooraf uitgestippelde routes. Heeft u nog helemaal geen ervaring, maar wilt u wel graag zeilen in Kroatië? Tijdens het meezeilen hoeft u zich geen enkele zorgen te maken. Al het zeilwerk wordt uit handen genomen, zodat u optimaal kunt genieten van de enorme kustlijn.

Neem contact met ons op

Wilt u zeilen in Kroatië en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Tip Top Sailing zijn we voor iedereen toegankelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op en bespreek al uw wensen en voorkeuren met ons. Dan kunnen we u van een passend advies of aanbod voorzien. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 0168-471794, of gebruik ons contactformulier.

Flottielje zeilen in Kroatië

Van eiland naar eiland zeilen op een ‘eigen zeiljacht’ in een Nederlands flottielje. Overdag genieten van fantastische uitzichten, ontspannen in de mooie baaien en genieten in en op het helderblauwe water. ’s Avonds met de anderen uit de flottielje naar een authentiek restaurant… Kom flottielje zeilen in Kroatië!

Flottielje zeilen betekent een zeiljacht huren en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route varen. Bij Tip Top Sailing houdt dat niet in dat u als eendjes achter elkaar aanvaart, maar dat u altijd verzekerd bent van ondersteuning of advies op het moment dat u daar behoefte aan heeft.

 

Begeleiding

We bieden in Kroatië ervaren, Nederlandse flottielje begeleiding. De begeleiding vaart op een eigen zeilboot mee en is dan ook altijd bereikbaar. Hun kennis van het vaargebied, de lokale weersomstandigheden en de zeiljachten leveren voor u gegarandeerd een zorgeloze en bovenal ontspannende zeilvakantie in Kroatië. Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert van circa zes tot maximaal twaalf schepen.

 

Vrijheid, blijheid

Flottielje zeilen biedt ook alle vrijheid die u wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil.

 

Droomvakantie

In Kroatië organiseren wij in de zomermaanden flottieljes met vertrek tussen eind juni en half augustus. Buiten deze periodes is het mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) en te zeilen in Kroatië. Heeft u weinig of geen zeilervaring dan leren wij u graag zeilen op een van de twee vestigingen van onze zeilschool in Nederland.

Vaargebied Kroatië

Vertrek- en aankomsthaven Sukosan is de grootste jachthaven van Kroatië. Het dorp Sukosan ligt in de ruime baai Zlatna Luka, op tien kilometer van Zadar. De Kornati-eilanden liggen op steenworp afstand van Sukosan. Over het aantal wordt nog altijd gediscussieerd, maar er liggen om en nabij de honderd eilanden. Deze tot Nationaal park benoemde eilandengroep is nauwelijks bewoond en biedt dan ook alle rust en ruimte die u zich maar kunt wensen. Het is een prachtig zeilgebied in Kroatie.

Nog zuidelijker liggen Split en Trogir. In de oudheid waren deze havens al een van de belangrijkste economische en culturele centra aan de Adriatische zee. Prachtige kusten met vele inhammen en baaien. Ook de vele eilandjes vragen erom ontdekt te worden. U kunt dit vaargebied met een gerust hart gaan verkennen.

 

Let op!

Voor het varen in Kroatië is het noodzakelijk dat de schipper minimaal beschikt over Vaarbewijs I, oftewel een ICC.
Voor bareboat zeilen dient een opvarende tevens te beschikken over het basiscertificaat Marifonie.

Flottielje zeilen vanuit Kastela

Naast de reguliere flottielje tochten vanuit Sukosan gaan we ook het mooie zuiden verkennen met de 14-daagse Marco Polo Route vanuit de basis in Marina Kastela. De zeilgroep blijft twee weken bijeen, met als voordeel dat er geen afscheid van groepsgenoten hoeft te worden genomen halverwege de reis. We gaan het maximale vaargebied verkennen, omdat terugkeer naar de thuishaven na een week niet nodig is. Op de geplande route liggen onder andere de eilanden Hvar, Vis en Korcula (wijzigingen van de geplande route voorbehouden).

Let op!

Voor het varen in Kroatië is het noodzakelijk dat de schipper minimaal beschikt over Vaarbewijs I, het certificaat Theoretische kustnavigatie (TKN) of een ICC. Voor bareboat zeilen dient een opvarende tevens minimaal te beschikken over het basiscertificaat Marifonie. Niet zeker over uw zeilervaring of wilt u uw kennis opfrissen? Overweeg dan een korte zeilcursus ter voorbereiding op uw zeilvakantie op de Middellandse zee.

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Vanuit onze basis in Sukosan kunt u kiezen voor een week zeilen volgens de Krka- of de Kornati-route. Wilt u een zeilvakantie van twee weken, dan zijn er meerdere vertrekdata waarop u een mooie combinatie van beide routes kunt zeilen, zonder tussentijds terug te keren in Sukosan.

De Krka-route voert u langs de historische stadjes van de Sibenik archipel met als hoogtepunt een bezoek aan de fascinerende watervallen van Krka met haar bijbehorende natuurpark. De Kornati-route is een avontuurlijke tocht door het hart van de vredige Kornati-eilanden, een onbewoond markant natuurlandschap met olijf-, wijn- en boomgaarden. De Dalmatië-route is een combinatie van de Krka- en Kornatiroutes, maar dan zonder thuiskomst in Sukosan tussendoor en aangevuld met enkele mooie andere eilanden en baaien.

 

Afvaart data 2024

Hieronder ziet u de verschillende afvaartdata voor zowel flottieljezeilen als meezeilen in Kroatië.

1 week flottielje zeilen
Krka-routeKornati-route
SukosanSukosan
13-07
20-0720-07
27-0727-07
03-08
10-08
17-08
2 weken flottielje zeilen
Dalmatië-routeKvaerner tour
SukosanSukosan
27-0703-08

Klik een van de gewenste menu’s hieronder open om meer te lezen over de tarieven voor de vakantie van uw keuze.

Route voorbeelden

Net als op alle bestemmingen varen de flottieljes in Kroatië wekelijks verschillende routes. Deze liggen nooit met 100% zekerheid op voorhand vast omdat het weer natuurlijk altijd bepaalt wat er wel en niet mogelijk is.
De flottieljeleiding reserveert zo veel als mogelijk plaatsen in de haventjes/marina’s zodat u kunt genieten op het water en niet voortijdig moet binnenlopen om een plaatsje voor de nacht veilig te stellen.

Kornati RouteBestemmingAfstand
Zaterdaginschepen Sukosan
ZondagMuline, Ugljan15 Nm
MaandagSali, Dugi Otok13 Nm
DinsdagTelasica Baai, zuid van Dugi Otok, mogelijkheid tot klifspringen9 Nm
WoensdagKornatie eilanden, overnachten in Vrulje of omgeving10 Nm
DonderdagZminjak, Murter16 Nm
VrijdagSukosan18 Nm
Zaterdagontschepen en thuisreis

flottielje Kroatië

Krka Tour BestemmingAfstand
Zaterdaginschepen Sukosan
ZondagZminjak, Murter18 Nm
MaandagZlarin, Sibenik16 Nm
DinsdagSkradin, via de rivier naar de Krka watervallen12 Nm
WoensdagKaprije
Kaprije
19 Nm
DonderdagZut23 Nm
VrijdagSukosan13 Nm
Zaterdagontschepen en thuisreis

Kroatië flottielje

Luxe meezeilvakanties vanuit Sukosan

Meezeilen is er voor iedereen, of u nu wel of geen zeilervaring heeft. We organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen (ook eenoudergezinnen). U scheept in aan boord van een van de luxe moederschepen van de Kroatië flottielje. Elk schip heeft maximaal zes gasten, één schipper en een co-schipper aan boord. Uw schip begeleidt tevens de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ‘s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen.

U zeilt één week mee op de leadboat van een van de flottieljes. Een modern jacht voorzien van alle comfort en gemakken die op hedendaagse schepen gebruikelijk zijn, zal worden ingezet.
Deze schepen bieden normaliter plaats aan 6 meezeilers plus de bemanning. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat.

Vertrekdata

1 week flottielje zeilen
Krka-routeKornati-route
SukosanSukosan
13-07
20-0720-07
27-0727-07
03-08
10-08
17-08

Een zeiljacht huren en zelf zeilen in Kroatië

Vanuit een flink aantal havens in Kroatië bieden wij u een ruime keuze van moderne zeiljachten voor een onvergetelijke zeiltocht over het blauwe water van de Middellandse Zee. Wij verhuren zeiljachten in allerlei formaten, altijd voorzien van een complete uitrusting en in de prijsklasse die u zoekt. Vanwege het constant wisselende aanbod van schepen en vertrekhavens vragen we u om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat.

Vertrek- en aankomsthavens

Als zeiler heeft u in Kroatië de keuze uit vele vertrekhavens.

Pula: De meest noordelijke is de havenstad Pula. De jachthaven, Marina Veruda, ligt aan de voet van een goed bewaart gebleven Romeins amfitheater. Vanuit Pula kunt u zeilen langs de prachtige kusten van Istrië, of, als u meer tijd heeft, zelfs koers zetten richting Italië en zo op eigen kiel Venetië aandoen!

Zadar, Sukosan, Biograd: Naar het zuiden toe ligt ongeveer halverwege de Kroatische kust de havenstad Zadar. Deze bruisende stad herbergt vele musea en interessante gebouwen. Vanuit de moderne jachthaven bereikt u al na 11 mijl de Kornati-eilanden. Deze tot Nationaal Park benoemde eilandengroep is nauwelijks bewoond en biedt dan ook alle rust en ruimte die u zich maar kunt wensen. Ook vanuit Sukosan en Betina liggen de Kornati’s binnen handbereik.

Split, Trogir, Kastela: Nog zuidelijker liggen Split, Kastela en Trogir. In de oudheid waren deze havens al een van de belangrijkste economische en culturele centra aan de Adriatische zee. Prachtige kusten met vele inhammen en baaien, vele eilandjes die erom vragen ontdekt te worden. De Kroatische kust leent zich prima voor het ondernemen van one-way zeiltochten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klimaat

De Adriatische zee kent eigenlijk maar twee seizoenen; de zomer en de winter. Hiertussen zitten  korte overgangsmaanden in april en in oktober. De zomers zijn zonnig en droog. In het voor- en naseizoen kunnen de avonden wat frisser zijn. De temperatuur van het zeewater schommelt tussen 18 graden in mei tot 24 graden in augustus. De wind is er over het algemeen licht, gemiddeld zo’n 3 tot 4 beaufort. De zeegang die hierbij ontstaat is dan ook niet hoog.

Let op!

Voor het varen in Kroatië is het noodzakelijk dat de schipper beschikt over Vaarbewijs I, het certificaat Theoretische kustnavigatie (TKN) of een ICC. Voor bareboat zeilen dient een opvarende tevens te beschikken over het basiscertificaat Marifonie.

Reizen naar Kroatië

Tip Top Sailing verzorgt, indien gewenst, ook uw vliegreis. Op deze manier regelt u simpel en snel alles via één organisatie. Wel zo gemakkelijk! Bovendien bent u er zeker van dat uw hele reis onder de SGR-garantieregeling valt. U kunt Kroatië bereiken per vliegtuig of per auto en/of ferry.

Met het vliegtuig

Vanuit Nederland vliegt u op zaterdag het eenvoudigst via een lijndienstverbinding van Croatian Airlines van Amsterdam naar Split. De transfer van Split naar Sukosan duurt ongeveer 90 minuten. Daarnaast bieden o.a. Easyjet en Ryanair als alternatief ook vluchten aan. Easyjet vliegt ook op Split, Ryanair heeft het nabijgelegen Zadar als bestemming.

Met de auto

Misschien reist u liever per eigen auto? U bespaart op die manier de kosten van de vliegtickets. De afstand tot de vertrekhaven Sukosan bedraagt vanuit Nederland zo’n 1.600 kilometer. De afstand Utrecht – Pula (circa 1.300 km) kost u een stevige reisdag. Vanwege de bergachtige wegen moet u naar Zadar (circa 1.520 km) en naar Split (circa 1.660 km) rekening houden met twee reisdagen. Plant u een week zeilen als onderdeel van een langere vakantie? Dan kunt u ook vanuit meerdere vertrekhavens in Italië met de ferry oversteken naar Kroatië.

Transfers

Transfers van de luchthaven naar de betreffende jachthaven (en weer terug) kunnen wij eveneens voor u organiseren.

U regelt uw reis zelf

Natuurlijk kunt u ook zelf een vlucht boeken. Houdt u er dan wel rekening mee dat deze vlucht zo goed mogelijk aansluit bij de data van uw gereserveerde schip. In- of uitchecken op andere dagen en/of tijden is in het hoogseizoen vrijwel niet mogelijk en daarbuiten alleen op aanvraag. Ook kan het betekenen dat er extra kosten gemaakt moeten worden door de lokale crew. Deze kosten worden altijd aan u doorberekend.