Zeilen met schipper

Zeilen met schipper

Zeilen met schipper

Bij Tip Top Sailing heeft u de mogelijkheid om op alle mooie flottielje bestemmingen te zeilen met een Nederlandstalige schipper. Zo wordt het zeilen en genieten van het water ook bereikbaar voor iedereen die niet eerst een uitgebreide zeilcursus kan of wil volgen. Maar ook als u het gewoon fijn vindt om alle zorgen uit handen te laten nemen, is zeilen met schipper de perfecte keuze! We vertellen u meer over de mogelijkheden.

Maak uw zeilvakantie onvergetelijk

Een zeilvakantie is doorgaans alleen mogelijk als u een zeilcursus heeft gedaan en de vaardigheden beheerst om met een zeilboot te zeilen. Om genieten van het water voor iedereen toegankelijk te maken, kunt u een schipper met u laten meezeilen. Of u nu een beginneling of een ervaren zeiler bent; met een schipper bent u in staat zo veel of zo weinig te zeilen als u maar wilt. Zeilen met schipper is mogelijk voor alle bareboat– en flottielje bestemmingen. Of u nu van plan bent om naar Griekenland, Turkije of Kroatië te gaan, uw zonnige zeilvakantie is gegarandeerd toegankelijk én onvergetelijk voor iedereen.

De hele reis óf een paar dagen

Beginnende zeilers hebben bij Tip Top Sailing de mogelijkheid om hun gehele zeilvakantie met schipper door te brengen, zodat zij toch kunnen genieten van een zeilvakantie. Bent u een ervaren zeiler en heeft u even geen zin om zelf aan het roer te zitten? Dan kan de schipper ook één of enkele dagen met u meezeilen. U heeft zelf in de hand hoe actief of ontspannen u uw zeilvakantie doorbrengt.

Wat doet een schipper precies?

Een schipper kan zowel op bareboat- als flottielje charters met u meekomen en kan een aantal rollen op zich nemen. Als u geen vaarbewijs heeft is de schipper uw steun en toeverlaat die ervoor zorgt dat u zich omtrent het zeilen geen zorgen hoeft te maken. Hij zorgt voor een veilige vaart en past zich volledig aan op wat u wilt doen en beleven. De Nederlandstalige schipper is in de meeste gevallen ook een ervaren instructeur. Het is dus mogelijk om tijdens uw zeilvakantie kennis en ervaring op te doen in uw eigen taal. Zo kunt u spelenderwijs veel leren van het zeilen en tegelijkertijd genieten van het water.

Wilt u graag zelf zeilen, maar kunt u wel wat hulp en ondersteuning gebruiken bij de fysieke aspecten die het zeilen met zich meebrengt? Wilt u even een dagje niet zelf zeilen? Dan biedt de schipper alle ondersteuning die u nodig heeft voor een ontspannen tijd op het water.

Waar slaapt de schipper?

Als u één dag wilt zeilen met een schipper, slaapt hij vanzelfsprekend niet aan boord. Als u meerdere dagen met een schipper wilt zeilen, slapen schippers bij u aan boord. Over het algemeen in een eigen hut, maar soms volstaat ook een slaapplaats op de bank in de salon. Tip Top Sailing biedt u echter de optie om de schipper niet aan boord te laten slapen. In dit geval stapt de schipper ’s morgens bij u aan boord en aan het einde van de dag weer naar een externe slaapplaats. Dat heeft als voordeel dat u een kleinere boot zonder extra hut kunt huren. De totale kosten voor uw bootcharter vallen hierdoor goedkoper uit.

Ook meezeilen is mogelijk

Wilt u van een exotische bestemming vanaf het water genieten, maar ziet u het niet zitten om verantwoordelijk te zijn voor een hele jacht? Dan is een meezeilvakantie wellicht een optie voor u. U huurt als individu of met een groepje een hut op een groter zeiljacht. U gaat op reis met mensen die, net als u, gekozen hebben voor de elementen water, vrijheid, haren in de wind en gezelligheid. Zonder enige ervaring kunt u zich inschrijven voor een meezeilreis. Hierbij zijn de kosten voor het ontbijt, lunch, hapjes en drankjes aan boord, evenals eventuele havengelden, brandstof, water en gas inbegrepen.

Boek een zeilvakantie met schipper

Bent u nieuwsgierig geworden naar een zeilvakantie met schipper? Wilt u meer informatie ontvangen of de mogelijkheden bespreken? Op basis van uw wensen en mogelijkheden stellen wij geheel vrijblijvend een compleet voorstel op maat voor u samen. We voorzien u van een gedegen advies over het schip en het vaargebied dat het beste past bij uw voorkeuren. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 0168-471794, of gebruik ons contactformulier om uw wensen voor zeilen met schipper door te geven.