Vaargebied

Onze zeilschool heeft de perfecte oefenlocatie bij onze hoofdvestiging in Willemstad, Noord-Brabant. Deze pittoreske oude vestingstad ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf Rotterdam en Breda, maar ook Antwerpen en Utrecht zijn binnen het uur te bereiken door de perfecte ligging vlakbij de snelwegen. Geen lange ritten dus over provinciale éénbaanswegen diep Zeeland in, maar direct het water op!

Ideale locatie voor zeillessen

Om een optimaal rendement uit de zeillessen te halen, varen we geen onnodig lange rechte stukken. Door de ideale ligging van beide locaties treffen we op korte afstand van elkaar allerlei interessante lessituaties. Denk hierbij aan het passeren van bruggen en sluizen, het manoeuvreren in drukke havens en vaargeulen of het ankeren onder een hoger wal.

Op het ruime vaarwater vinden we tijdens uw zeilles volop plekjes voor het oefenen van allerlei manoeuvres onder zeil of het navigeren tussen de goed betonde zandbanken. Door de variëteit aan mogelijkheden in de vaargebieden is het mogelijk om onder vrijwel alle weersomstandigheden een beschut en veilig vaarwater te vinden. Kortom, alles wat nodig is voor een leuke, leerzame en kwalitatief goede zeilles ligt binnen handbereik.

Vaargebieden voor uw zeilles

Onze zeilcursussen voor volwassenen worden aangeboden vanuit ons vaargebieden. Hieronder beschrijven we de diverse vaargebieden bereikbaar vanuit Willemstad.

Zeilles vanuit Willemstad
Wordt het een stevig robbertje zeilen op de Oosterschelde of lekker ten anker bij een eilandje op het bijna ‘mediterrane’ Grevelingenmeer? Vanuit Willemstad kunt u een groot en divers vaargebied ontdekken. Het vaargebied omvat de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta en Noordzee. Het gebied is bij uitstek geschikt voor het ondernemen van heerlijke en leerzame zeiltochten, niet alleen als cursist, maar ook als schipper op uw gehuurde zeiljacht.

Het afwisselende karakter van de verschillende stromen, de rijke flora en fauna en vele knusse haventjes maken de Zeeuwse Delta tot een waar paradijs voor iedere zeiler. En mooi meegenomen, Zeeland kent het hoogste aantal zonuren van Nederland.

Zeilles voor beginners én gevorderden
Zeilen in Zeeland kan op verschillende plekken. Het Haringvliet, de Grevelingen en het Veerse Meer zijn uitermate geschikt voor hen die hun zeilervaring verder willen uitbreiden. De meer ervaren zeiler kan tijdens de zeilles zijn hart ophalen op de uitdagende getijdenwateren van de Ooster- en Westerschelde of zelfs langs de Noordzeekusten.

Aan boord van onze jachten treft u uitgebreide informatie over de nautische-, culturele- en culinaire mogelijkheden die het vaargebied voor u in petto heeft.

Lees ook verhalen van andere cursisten over onze zeillessen.

Vanuit Willemstad
Wordt het een stevig robbertje zeilen op de Oosterschelde of lekker ten anker bij een eilandje op het bijna ‘mediterrane’ Grevelingenmeer?
Vanuit Willemstad kunt u een groot en divers vaargebied ontdekken. Het omvat de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta en Noordzee. Het gebied is bij uitstek geschikt voor het ondernemen van heerlijke en leerzame zeiltochten, niet alleen als cursist, maar ook als schipper op uw gehuurde zeiljacht.

Het afwisselende karakter van de verschillende stromen, de rijke flora en fauna en vele knusse haventjes maken de Zeeuwse Delta tot een waar paradijs voor iedere zeiler. En mooi meegenomen, Zeeland kent het hoogste aantal zonuren van Nederland!

Voor beginners én gevorderden
Zeilen in Zeeland kan op verschillende plekken. Het Haringvliet, de Grevelingen en het Veerse Meer zijn uitermate geschikt voor hen die hun zeilervaring verder willen uitbreiden. De meer ervaren zeiler kan zijn hart ophalen op de uitdagende getijdenwateren van de Oosterschelde en Westerschelde of met een “rondje buitenom” zelfs langs de Noordzeekusten.

Aan boord van onze jachten treft u uitgebreide informatie over de nautische-, culturele- en culinaire mogelijkheden die het vaargebied voor u in petto heeft.

Informatie volgt.

Informatie volgt.

Informatie volgt.