Reis- en routeplanning

Reis- en routeplanning

Iedere zichzelf respecterende zeezeiler, die zijn vaartochten graag goed en veilig wil voorbereiden zou deze cursus moeten overwegen. Deze cursus sluit u af met een examen. Maar ook zonder afsluitend examen kan deze cursus een nuttige aanvulling zijn op uw parate kennis en ervaring.

Het examen is een vereiste voor het behalen van het CWO-diploma Zeezeilen IV en voor diegenen die (zee-)zeilinstructeur bij Tip Top Sailing willen worden. Het examen Reisvoorbereiding, Routering en Planning (RR&P) bestaat uit het maken van een gedegen reisplanning voor een gegeven tocht conform de hiervoor bepaalde richtlijnen.

Voor het maken van een verantwoorde reisplanning wordt van u verwacht, dat u met behulp van uw kennis en informatiebronnen zoals weersverwachting, zeekaarten en boekwerken, een veilig reisplan kan opstellen. Ook dient rekening gehouden te worden met een verantwoorde wachtindeling.

Deelname aan examen
Deelnemers aan het examen RR&P dienen minimaal in het bezit te zijn van het CWO-diploma Zeezeilen III en het certificaat Theoretische kustnavigatie.

Cursusduur
Een dag, van 10.00 tot 16.00 uur.

Cursusdata
Neem contact met ons op voor de cursusdata.

Kosten
Deelname aan de cursus Reis- en routeplanning kost € 125,- (prijs is excl. eventuele cursusmaterialen).