CWO Zeezeilen

zeezeilen

Verantwoord en erkend leren zeezeilen

Onze CWO zeezeilschool richt zich specifiek op cursussen voor volwassenen. We verzorgen praktijkgerichte zeezeilcursussen met vertrek vanuit onze thuishavens in Willemstad.

Bij de cursus Jachtzeilen Tidal (Zeezeilen)  ligt de nadruk op het varen van een tocht op ruimer water en alles wat daarbij komt kijken. Voor deelname aan de CWO cursussen Jachtzeilen II t/m IV  gaan we ervan uit dat u reeds beschikt over de elementaire basisvaardigheden in het varen met kajuitzeiljachten.

Wij geven onze cursisten graag maximale aandacht, onze zeilcursussen worden daarom in kleine groepjes gegeven. Zo garanderen wij een optimaal rendement van uw zeillessen. Ons uitgangspunt is dat u direct en zoveel mogelijk zelf de boot vaart. Al onze zeilcursussen worden gegeven op één van onze moderne, goed uitgeruste kajuitzeiljachten.

Tijdens de zeilcursus lopen theorie en praktijk vloeiend in elkaar over. De instructeur houdt van iedere cursist afzonderlijk een vorderingenstaat bij.

Jachtzeilen Tidal (Zeezeilen)
Het CWO-systeem kent drie diploma’s CWO Jachtzeilen Tidal (I t/m III) voor de consument en twee voor instructeurs (IV en IV+).

Inschrijven
Individueel of in een groep van minimaal 2, maximaal 6 personen.

Duur van een zeezeilcursus
De tijd die iemand nodig heeft om een bepaalde cursus zeezeilen te doorlopen, is een schatting. U begrijpt dat de snelheid waarmee een bepaald niveau wordt bereikt per persoon verschillend en sterk afhankelijk is van onder andere uw voorkennis, uw persoonlijke leersnelheid en natuurlijk de weersomstandigheden.

Meerdaagse zeilcursus, inclusief overnachting aan boord
Wij bieden meerdaagse zeezeilcursussen die in de vorm van een tocht worden aangeboden. Doordat u gedurende een aaneengesloten periode aan het oefenen bent, krijgt u snel een beter gevoel voor de materie. Wanneer u kiest voor een meerdaagse zeilcursus, dan is het schip tevens uw accommodatie.