Meezeilvakantie Corfu

Zeilvakantie Corfu

Offerteformulier Tip Top Sailing

Meezeilen in Corfu

Beleef een onvergetelijke vakantie op een luxe zeiljacht van Tip Top Sailing! Meezeilen in Griekenland is voor iedereen een groot plezier, of u nu wel of geen zeilervaring heeft. Wij organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen (ook eenoudergezinnen). Uw zeilvakantie gaat van start op Griekse eiland Corfu en vaart langs alle mooie plekjes in dit vaargebied.

Meezeilen in Corfu staat gelijk aan een luxe meezeilvakantie zonder zorgen. U vaart mee op de ruime en uiterst comfortabele Bavaria 42 ‘Happy Dolphin’, het moederschip van de Corfu flottielje. Het schip heeft maximaal vijf gasten en één schipper en co-schipper aan boord.

Heerlijk meezeilen met de kids!

Het schip begeleidt de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ’s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen. Of u nu actief aan de slag wilt of lekker rondgevaren wilt worden; het is uw vakantie! Inschepen kan op individuele basis of met uw eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten, dus u bent er altijd van verzekerd dat deze reis doorgaat. U kunt elke maandag van half mei tot eind augustus inschepen op de ‘Happy Dolphin’. In het voor- en najaar is het inschepen op zaterdag. De vertrek- en aankomsthaven is Gouvia Marina, waar uw zeilvakantie in Corfu van start zal gaan.

Tijdens de schoolvakanties is meezeilen in Corfu uitermate geschikt voor eenoudergezinnen en families zonder zeilervaring. Tijdens de gezinsflottieljes in de zomermaanden varen er kinderen van alle leeftijden mee. Daarnaast is de meezeilvakantie ook erg leuk voor singles, zowel in als buiten de schoolvakanties. Meezeilen in Griekenland is altijd weer een nieuw avontuur en zal u nooit vervelen!

Specials

Tijdens het gehele seizoen kunt u meezeilen op diverse tochten waarbij er langer dan een week wordt gevaren óf waarbij de koers naar andere bestemmingen wordt verlegd. U vaart een onafgebroken tocht van 10, 13, 15 of maar liefst 21 dagen.

Wilt u meer weten over meezeilen in Corfu of een andere zeilvakantie in Griekenland? Vul dan het contactformulier in! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw zeilvakantie te bespreken.

Zeilvakantie in de Ionische Zee

Vertrek- en aankomsthaven van uw meezeilvakantie is de moderne jachthaven Gouvia Marina, gelegen ten Noordoosten van Corfu Stad. Het vaargebied beslaat het deel van de Ionische Zee tussen Corfu en het Griekse vasteland in het Noorden en de eilanden Paxos en Anti-Paxos in het Zuiden. Door de “binnenzee” die ontstaat door de ligging van het grote eiland Corfu, is het er veelal rustig en relatief beschut varen.

Corfu is het groenste, grootste en meest noordelijke eiland van de Ionische archipel. Het vaargebied straalt een heerlijke rust uit. Het is beschut maar heeft toch een open en weids karakter. Niet geplaagd door veel draaiende winden tussen eilanden kun je hier “lekkere lange rakken” zeilen.

Iedere dag uitzicht op een nieuwe kust en alleen voor anker liggen in de mooiste baaien is geen uitzondering. De haventjes zijn er knus en over het algemeen niet toeristisch. Op zee kom je weinig andere schepen tegen.

Dit vaargebied leent zich uitstekend voor het zeilen met kinderen door de korte afstanden én de vele mogelijkheden voor een leuke stop overdag.

Kijk hier voor een korte video impressie.

Een impressie van een meezeil vakantie in Corfu

Tijdens onze wekelijkse meezeilreizen nemen we u mee op ontdekkingsreis door het prachtige vaargebied rond Corfu.
Om u een impressie te geven van de vele mogelijkheden van uw Griekse zeilvakantie hebben we hieronder diverse mogelijke trajecten beschreven en deze zijn dan ook niet bindend.

De schipper/flottieljeleiding zal in overleg én afhankelijk van de weersomstandigheden de mooiste en leukste route uitstippelen. De afstanden zijn zodanig dat er per dag zo’n 15 tot 25 mijl wordt gevaren.

Bij een gemiddelde snelheid van 4 tot 5 knopen betekent dit dat er naast het zeilen meer dan voldoende tijd over blijft om de rest van de dag heerlijk luierend, zonnend en zwemmend door te brengen in een mooie baai.

Elke week varen we weer een andere route zodat u dus tijdens ook een twee weekse vakantie nooit twee keer dezelfde route zal afleggen.

Tijdens de diverse specials die we elk jaar weer varen verleggen we de grenzen van ons vaargebied en gaan we veelal langer dan de gebruikelijke week op pad. Tijdens deze tochten kunnen we dan dus ook een ander deel van het vaargebied aandoen.

Klik op een van de onderstaande menu’s om meer te lezen over de prachtige zeilroutes die er mogelijk zijn.

Routevoorbeelden één weekse meezeilvakantie

 

Routevoorbeelden specials

Vertrekdata vanuit Corfu zeilvakantie

Ons vaarseizoen begint eind april en loopt tot eind oktober. Binnen die periode varen we onze reguliere flottieljetochten van 8 dagen. Maar ook hebben we diverse speciale tochten van 8, 10, 13, 15 dagen en maar liefst 21 dagen! Deze “specials” duren dus bijna altijd langer dan de gebruikelijke weekreis waardoor we ons vaargebied groter kunnen maken en ook “vreemde” kusten kunnen gaan ontdekken.
Klik hieronder om alle afvaartdata van het flottielje en dus meezeilschip te bekijken.

 

* deze tochten worden alleen ononderbroken gevaren indien gehele vloot voor gehele special geboekt is.

MEEZEILEN / Moederschip Corfu flottielje

Type Zeiljachtl.o.a.kooienDuur15/04 - 10/07
02/09 - 21/10
10/07 - 02/09
Bavaria 42 Leadboat
meezeilen Happy Dolphin
13max 51 wk€ 395€ 495
2 wk€ 675€ 825

De meerdaagse specials hebben hun eigen tarieven:

Type Zeiljachtl.o.a.kooien10 dgs special21 dgs special13 dgs special
Bavaria 42 Leadboat
13max 5€ 495€ 895€ 750

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon en exclusief vliegreis, het verblijf aan boord op indeling (4 pers. in 2 achterhutten en max. 1 pers. in de kajuit), begeleiding door Pim en Joyce.
Reserveringskosten bedragen € 40.
De ‘Happy Dolphin’ is het moederschip ofwel “leadboat” van ons Corfu flottielje. Er kunnen dan ook contacten worden gelegd met bemanningen van alle deelnemende zeiljachten aan de flottielje.
Niet inbegrepen zijn transfers, maaltijden en excursies en bijdrage aan de boordkas en schoonmaak.
Voor o.a. de dagelijkse boodschappen aan boord (ontbijt, lunch, snacks en drankjes) wordt een boordkas samengesteld. Deze bestaat uit twee delen, een vast deel van € 60 p.p. per week en een variabel deel dat in overleg en aan boord wordt vastgesteld. De ervaring leert dat dit variabele deel circa € 80 p.p. per week bedraagt. De boordkas wordt naar rato van het aantal dagen aangepast voor de langere specials.
Elke opstapper draagt € 20 aan de eindschoonmaak.
Kosten voor havengelden en verbruikte diesel, gas en water worden gedragen door de boordkas. Bij de specials zijn de havengelden niet inbegrepen in de boordkas en vragen we hiervoor een bijdrage van ca € 30 per persoon.
De bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.
Gebruik van bedlinnen is verplicht, u kunt dit zelf meebrengen of bijhuren a € 12,50 per pakket (onderlaken, bovenlaken en kussensloop). Een handdoekenpakket is bij te huren a € 12,50 p.p.p.w. en bestaat uit een kleine en een middelgrote handdoek.

Voor kinderen tot 11 jaar geldt een korting van 50% op de variabele boordkas, de vaste boordkas is voor elke opstapper gelijk.

Gedurende het gehele seizoen begeleidt de ‘Happy Dolphin’ de flottieljes op Corfu en is het maximum aantal opstappers vijf personen (vier in de hutten en één op de bank in de kajuit). Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er dus altijd zeker van dat de reis doorgaat!
Toeslag voor het boeken van privéhut bedraagt  € 295 per week in het voorseizoen en € 375 in het hoogseizoen.

Gehele boot met schipper reserveren

De “Happy Dolphin” is ook exclusief te reserveren voor uw eigen gezin of groep. Zo bent u er van verzekerd dat er geen andere opstappers aan boord zullen verblijven.
Het tarief hiervoor is in het laagseizoen € 2095 en in het hoogseizoen € 2595 per week (excl. vliegreis). Ook in dit geval vaart het schip altijd als lead boat van de flottielje.
Bijkomende kosten zijn zoals vermeld onder tarieven meezeilen Corfu.