Meezeilvakantie Corfu

Zeilvakantie Corfu

Zeilvakantie Griekenland

Meezeilvakantie Corfu

Meezeilen in Corfu, een onvergetelijke meezeilvakantie beleef je op een luxe zeiljacht samen met Tip Top Sailing! Meezeilen in Griekenland is voor iedereen een groot plezier, of je met of zonder zeilervaring inscheept. Wij organiseren meezeilvakanties voor groepen én gezinnen (óók eenoudergezinnen). Je zeilvakantie gaat van start op Griekse eiland Corfu en je vaart langs alle mooie plekjes in dit vaargebied.

Meezeilen in Corfu staat gelijk aan een heerlijke luxe meezeilvakantie zonder zorgen. Je vaart mee op een schip naar keuze, want we huren het in lijn met jullie wensen speciaal voor je in. Zo kun je al meezeilen met twee personen, maar ook met elf!

Een ervaren schipper leveren we natuurlijk ook! Zo de voorkeur is, sturen we een van onze instructeurs uit of laten we de leverancier van het schip een lokale schipper verzorgen. Ook hierin leveren we graag maatwerk zodat de invulling helemaal past bij je wensen.
Tijdens enkele weken in het hoogseizoen is het desgewenst mogelijk om ook aan te haken in ons zomer flottielje.

Heerlijk meezeilen!

Of je nu actief aan de slag wilt of lekker rondgevaren wilt worden; het is jouw vakantie! Inschepen kan met je eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten, dus je bent er altijd van verzekerd dat deze reis doorgaat. Je kan elke zaterdag van half april tot eind oktober inschepen op een schip naar keuze.
De vertrek- en aankomsthaven is Gouvia Marina, waar je zeilvakantie in Corfu van start zal gaan.

Tijdens de schoolvakanties is meezeilen in Corfu uitermate geschikt voor eenoudergezinnen en families zonder zeilervaring. Tijdens de gezinsflottieljes in de zomermaanden varen er kinderen van alle leeftijden mee. Daarnaast is de meezeilvakantie ook erg leuk voor singles, zowel in als buiten de schoolvakanties. Meezeilen in Griekenland is altijd weer een nieuw avontuur en zal je nooit vervelen!

Wil je meer weten over meezeilen Corfu of een andere (mee)zeilvakantie in Griekenland?
Vul dan het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je zeilvakantie te bespreken.

Zeilvakantie in de Ionische Zee

Vertrek- en aankomsthaven van je meezeilvakantie is de moderne jachthaven Gouvia Marina, gelegen ten Noordoosten van Corfu Stad. Het vaargebied beslaat het deel van de Ionische Zee tussen Corfu en het Griekse vasteland in het Noorden en de eilanden Paxos en Anti-Paxos in het Zuiden. Door de “binnenzee” die ontstaat door de ligging van het grote eiland Corfu, is het er veelal rustig en relatief beschut varen.

Corfu is het groenste, grootste en meest noordelijke eiland van de Ionische archipel. Het vaargebied straalt een heerlijke rust uit. Het is beschut maar heeft toch een open en weids karakter. Niet geplaagd door veel draaiende winden tussen eilanden kun je hier “lekkere lange rakken” zeilen.

Iedere dag uitzicht op een nieuwe kust en alleen voor anker liggen in de mooiste baaien is geen uitzondering. De haventjes zijn er knus en over het algemeen niet toeristisch. Op zee kom je weinig andere schepen tegen.

Dit vaargebied leent zich uitstekend voor het zeilen met kinderen door de korte afstanden én de vele mogelijkheden voor een leuke stop overdag.

Kijk hier voor een korte video impressie.

Een impressie van een meezeil vakantie in Corfu

Tijdens onze wekelijkse meezeilreizen nemen we u mee op ontdekkingsreis door het prachtige vaargebied rond Corfu.
Om u een impressie te geven van de vele mogelijkheden van uw Griekse zeilvakantie hebben we hieronder diverse mogelijke trajecten beschreven en deze zijn dan ook niet bindend.

De schipper/flottieljeleiding zal in overleg én afhankelijk van de weersomstandigheden de mooiste en leukste route uitstippelen. De afstanden zijn zodanig dat er per dag zo’n 15 tot 25 mijl wordt gevaren.

Bij een gemiddelde snelheid van 4 tot 5 knopen betekent dit dat er naast het zeilen meer dan voldoende tijd over blijft om de rest van de dag heerlijk luierend, zonnend en zwemmend door te brengen in een mooie baai.

Elke week varen we weer een andere route zodat u dus tijdens ook een twee weekse vakantie nooit twee keer dezelfde route zal afleggen.

Tijdens de diverse specials die we elk jaar weer varen verleggen we de grenzen van ons vaargebied en gaan we veelal langer dan de gebruikelijke week op pad. Tijdens deze tochten kunnen we dan dus ook een ander deel van het vaargebied aandoen.

Klik op een van de onderstaande menu’s om meer te lezen over de prachtige zeilroutes die er mogelijk zijn.

Routevoorbeelden één weekse meezeilvakantie

 

Routevoorbeelden specials

Vertrekdata vanuit Corfu zeilvakantie

Het vaarseizoen begint midden april en loopt tot eind oktober. Binnen die periode varen we onze reguliere tochten van 8 dagen.

Maar ook kunnen we diverse speciale tochten van 8, 10, 13, 15 dagen varen. Deze “specials” duren dus bijna altijd langer dan de gebruikelijke weekreis waardoor we ons vaargebied groter kunnen maken en ook “vreemde” kusten kunnen gaan ontdekken.

Op aanvraag en geheel in te richten op basis van de wensen van de bemanning. Niet alleen in afmetingen, maar ook in luxe en bouwjaren kunnen we in vrijwel alles voorzien. Misschien past een luxueuze catamaran wel het allerbeste?