Meezeilvakantie Corfu

Zeilvakantie Corfu

Zeilvakantie Griekenland

Meezeilvakantie Corfu

Meezeilen in Corfu, een onvergetelijke meezeilvakantie beleef je op een luxe zeiljacht van Tip Top Sailing! Meezeilen in Griekenland is voor iedereen een groot plezier, of je met of zonder zeilervaring inscheept. Wij organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen (óók eenoudergezinnen). Je zeilvakantie gaat van start op Griekse eiland Corfu en je vaart langs alle mooie plekjes in dit vaargebied.

Meezeilen in Corfu staat gelijk aan een heerlijke luxe meezeilvakantie zonder zorgen. Je vaart mee op de zeer ruime en uiterst comfortabele Bavaria 47 ‘Albatros’, het moederschip van het Corfu flottielje. Het schip biedt plaats aan maximaal zes individuele gasten of aan acht opstappers uit één gezelschap aan boord.
De begeleiding is in handen van de zeer ervaren schipper en flottieljeleider Simo. Al meer dan 20 seizoen bevaart hij de Ionische Zee en kent het gebied dan ook als geen ander. Zijn zeer uitgebreide kennis van het gebied, de omstandigheden en zijn vele lokale contacten, maken dat hij de beste begeleiding kan geven voor ieders wens.
In het voor- en najaar Simo het schip meestal alleen, in de drukkere (vakantie)weken heeft hij ook een co-schipper aan boord.

Heerlijk meezeilen!

Het schip begeleidt de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ’s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen. Of je nu actief aan de slag wilt of lekker rondgevaren wilt worden; het is jouw vakantie! Inschepen kan op individuele basis of met je eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten, dus je bent er altijd van verzekerd dat deze reis doorgaat. Je kan elke zaterdag van half april tot eind oktober inschepen op de ‘Albatros’. De vertrek- en aankomsthaven is Gouvia Marina, waar je zeilvakantie in Corfu van start zal gaan.

Tijdens de schoolvakanties is meezeilen in Corfu uitermate geschikt voor eenoudergezinnen en families zonder zeilervaring. Tijdens de gezinsflottieljes in de zomermaanden varen er kinderen van alle leeftijden mee. Daarnaast is de meezeilvakantie ook erg leuk voor singles, zowel in als buiten de schoolvakanties. Meezeilen in Griekenland is altijd weer een nieuw avontuur en zal je nooit vervelen!

Specials

Tijdens het gehele seizoen kan je vanuit Corfu meezeilen op diverse tochten waarbij er langer dan een week wordt gevaren óf waarbij de koers naar andere bestemmingen wordt verlegd. Je vaart een onafgebroken tocht van 8 of 15 dagen.

Wil je meer weten over meezeilen Corfu of een andere (mee)zeilvakantie in Griekenland?
Vul dan het contactformulier in!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je zeilvakantie te bespreken.

Zeilvakantie in de Ionische Zee

Vertrek- en aankomsthaven van je meezeilvakantie is de moderne jachthaven Gouvia Marina, gelegen ten Noordoosten van Corfu Stad. Het vaargebied beslaat het deel van de Ionische Zee tussen Corfu en het Griekse vasteland in het Noorden en de eilanden Paxos en Anti-Paxos in het Zuiden. Door de “binnenzee” die ontstaat door de ligging van het grote eiland Corfu, is het er veelal rustig en relatief beschut varen.

Corfu is het groenste, grootste en meest noordelijke eiland van de Ionische archipel. Het vaargebied straalt een heerlijke rust uit. Het is beschut maar heeft toch een open en weids karakter. Niet geplaagd door veel draaiende winden tussen eilanden kun je hier “lekkere lange rakken” zeilen.

Iedere dag uitzicht op een nieuwe kust en alleen voor anker liggen in de mooiste baaien is geen uitzondering. De haventjes zijn er knus en over het algemeen niet toeristisch. Op zee kom je weinig andere schepen tegen.

Dit vaargebied leent zich uitstekend voor het zeilen met kinderen door de korte afstanden én de vele mogelijkheden voor een leuke stop overdag.

Kijk hier voor een korte video impressie.

Een impressie van een meezeil vakantie in Corfu

Tijdens onze wekelijkse meezeilreizen nemen we u mee op ontdekkingsreis door het prachtige vaargebied rond Corfu.
Om u een impressie te geven van de vele mogelijkheden van uw Griekse zeilvakantie hebben we hieronder diverse mogelijke trajecten beschreven en deze zijn dan ook niet bindend.

De schipper/flottieljeleiding zal in overleg én afhankelijk van de weersomstandigheden de mooiste en leukste route uitstippelen. De afstanden zijn zodanig dat er per dag zo’n 15 tot 25 mijl wordt gevaren.

Bij een gemiddelde snelheid van 4 tot 5 knopen betekent dit dat er naast het zeilen meer dan voldoende tijd over blijft om de rest van de dag heerlijk luierend, zonnend en zwemmend door te brengen in een mooie baai.

Elke week varen we weer een andere route zodat u dus tijdens ook een twee weekse vakantie nooit twee keer dezelfde route zal afleggen.

Tijdens de diverse specials die we elk jaar weer varen verleggen we de grenzen van ons vaargebied en gaan we veelal langer dan de gebruikelijke week op pad. Tijdens deze tochten kunnen we dan dus ook een ander deel van het vaargebied aandoen.

Klik op een van de onderstaande menu’s om meer te lezen over de prachtige zeilroutes die er mogelijk zijn.

Routevoorbeelden één weekse meezeilvakantie

 

Routevoorbeelden specials

Vertrekdata vanuit Corfu zeilvakantie

Ons vaarseizoen begint eind april en loopt tot eind oktober. Binnen die periode varen we onze reguliere flottieljetochten van 8 dagen. Maar ook hebben we diverse speciale tochten van 8, 10, 13, 15 dagen en maar liefst 21 dagen! Deze “specials” duren dus bijna altijd langer dan de gebruikelijke weekreis waardoor we ons vaargebied groter kunnen maken en ook “vreemde” kusten kunnen gaan ontdekken.
Klik hieronder om alle afvaartdata van het flottielje en dus meezeilschip te bekijken.

 

* deze tochten worden alleen ononderbroken gevaren indien gehele vloot voor gehele special geboekt is.

MEEZEILEN / Moederschip Corfu flottielje

Type Zeiljachtl.o.a.kooienDuur21/04 - 7/07
01/09 - 27/10
7/07 - 01/09
Bavaria 47 Albatros14,65max 6 / 81 wk€ 395€ 495
2 wk€ 675€ 825

De twee weekse specials vallen in het hoogseizoentarief: € 825 p.p.

 

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon en exclusief vliegreis, het verblijf aan boord op indeling (6 pers. in 3 hutten en max. 1 pers. in de kajuit), begeleiding door Simo en evt. crew.
Reserveringskosten bedragen € 40.

De ‘Albatros’ is het moederschip ofwel de “leadboat” van ons Corfu flottielje. Er kunnen dan ook contacten worden gelegd met de bemanningen van de andere deelnemende jachten aan de flottielje.

Niet inbegrepen zijn transfers, maaltijden en excursies en bijdrage aan de boordkas en schoonmaak.
Voor o.a. de dagelijkse boodschappen aan boord (ontbijt, lunch, snacks en drankjes) en alle kosten die samenhangen met het varen van een zeiljacht (havengelden, diesel, water, etc.) wordt een boordkas samengesteld.
Deze boordkas is verdeeld in twee componenten:
een vast deel van € 65 p.p. per week, en
een variabel deel dat in overleg en aan boord wordt vastgesteld. De ervaring leert dat dit variabele deel circa € 80 p.p. per week bedraagt.
De boordkas wordt naar rato van het aantal dagen aangepast voor de langere specials.
Kosten voor havengelden en verbruikte diesel, gas en water worden gedragen door de vaste boordkas. Bij de specials zijn de havengelden niet inbegrepen in de boordkas en vragen we hiervoor een bijdrage van ca € 30 per persoon.
De bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

Gebruik van bedlinnen is verplicht, u kunt dit zelf meebrengen of bijhuren a € 12,50 per pakket (onderlaken, bovenlaken en kussensloop). Een handdoekenpakket is bij te huren a € 12,50 p.p.p.w. en bestaat uit een kleine en een middelgrote handdoek.

Een privéhut is desgewenst ook op aanvraag beschikbaar. De toeslag voor het boeken van een privéhut bedraagt  € 295 per week in het voorseizoen en € 375 in het hoogseizoen.

Voor kinderen tot 11 jaar geldt een korting van 50% op de variabele boordkas, de vaste boordkas is voor elke opstapper gelijk.

Gedurende het gehele seizoen begeleidt de ‘Albatros’ de flottieljes op Corfu en is het maximum aantal opstappers zes personen.
Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er dus altijd zeker van dat de reis doorgaat!

Gehele boot met schipper reserveren

De “Albatros” is ook exclusief te reserveren voor je eigen gezin of “crew”. Zo ben je er van verzekerd dat er geen andere opstappers aan boord zullen verblijven.

Je boekt het schip exclusief tegen een extra aantrekkelijke tarief!
In het laagseizoen betaal je slechts  € 2495 in plaats van € 3160, oftewel een korting van ruim 20%.

In het hoogseizoen boek je het schip in haar geheel voor slechts  € 2995 per week in plaats van € 3960, oftewel met bijna 25% korting!

Deze tarieven zijn alleen exclusief de vliegreis en bijkomende kosten. Deze zijn zoals vermeld onder de tarieven meezeilen.
Ook in dit geval vaart het schip altijd als lead boat van de flottielje en kunnen er dus ook contacten gelegd worden met de andere bemanningen.

Als je alleen op reis wilt gaan, is het extra belangrijk dat je in een fijne omgeving terecht komt! Het extra sociale karakter van een flottielje zorgt er voor dat je niet alleen leuke mede opstappers aan boord van het moederschip zal tegenkomen, maar ook contacten kan leggen met de deelnemers in de flottielje.

Zo kom je altijd weer leuke mensen tegen en heb je elke avond wel een andere “disgenoot” voor leuke gesprekken!

Heerlijk meezeilen met de kids!

Tijdens de schoolvakanties is meezeilen in Corfu uitermate geschikt voor eenoudergezinnen en families zonder zeilervaring.
Tijdens de gezinsflottieljes in de zomermaanden varen er kinderen van alle leeftijden mee. Zo zijn vriendjes zo gemaakt en kan je als ouder ook écht genieten van je vakantie!

Meezeilen in Griekenland is altijd weer een nieuw avontuur en zal je nooit vervelen!

Exclusief de gehele boot met schipper reserveren

De “Albatros” is ook in haar geheel exclusief te reserveren voor je eigen “bemanning“. Op die manier combineer je maximale vrijheid én privacy.

Je reserveert het gehele schip bovendien tegen een extra aantrekkelijk tarief.
In het laagseizoen betaal je geen € 3160 per week maar krijg je een korting van ruim 20% en betaal je slechts  € 2495.
Gedurende het hoogseizoen en de twee weekse specials in voor- en naseizoen rekenen we geen € 3960 maar slechts € 2995, oftewel met bijna 25% korting!

Een unieke aanbieding dus voor een riant schip van 47 voet mét schipper!

Tarieven zijn alleen exclusief de vliegreis en bijkomende kosten. Deze zijn zoals vermeld onder de tarieven meezeilen. Het maximum aantal opstappers bij een exclusieve boeking is 8 opvarenden. Drie in elke voorhut en twee in de vrije achterhut.
Ook als het schip exclusief geboekt wordt functioneert het altijd als lead boat van de flottielje en kan je contacten leggen met de bemanningen van de andere deelnemende schepen in de flottielje.