Zeilvakantie Corfu

Wilt u graag zeilen in Corfu? Ga op zeilvakantie in Corfu met Tip Top sailing. Wij organiseren zeilvakanties voor groepen en gezinnen op een luxe zeiljacht. Uw zeilvakantie begint op het Griekse eiland Corfu en vanaf daar vaart u langs de mooiste plekjes in dit vaargebied. Beleef een vakantie om nooit te vergeten. 

Heerlijk zeilen in Corfu!


Beleef een heerlijke zeilvakantie in Corfu zonder zorgen. Er is keuze uit een eigen schip met schipper of meezeilen als opstapper op het moederschip van ons eigen flottielje. Gedurende het gehele vaarseizoen kunt u inschepen op een schip naar keuze. We huren het schip namelijk geheel in lijn met uw wensen. Of u nu met twee personen bent of met elf, wij zorgen ervoor dat jullie zorgeloos kunnen zeilen in Corfu.

Ook kunt u individueel meezeilen in het hoogseizoen met de zeilvakanties van Tip Top Sailing. In dit geval vaart u mee op het moederschip van ons zomer flottielje en wordt u meegenomen in de gezellige groep van het flottielje dat gedurende de vier drukste weken van de zomer elke week vanuit Gouvia Marina vaart.

Op uw eigen schip leveren we een ervaren schipper die aansluit bij uw wensen. Zo leveren we Nederlandse instructeurs uit of laten we de leveranciers van het schip een lokale schipper verzorgen. Ook hierin leveren we graag maatwerk zodat de invulling helemaal past bij uw wensen en u de beste zeilvakantie in Corfu ervaart.

Kiest u voor meezeilen op het flottielje moederschip, dan is de flottieljeleider ook de schipper van jullie boot. Marcel is een van onze zeer ervaren schippers, instructeurs en flottieljeleiders en kent het vaargebied op zijn duimpje. Hij neemt u mee voor een prachtige zeilvakantie in dit geweldige vaargebied.

Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten, dus u bent er altijd van verzekerd dat deze reis doorgaat.

Bekijk hier een video impressie van meezeilen met Tip Top Sailing

Zeilvakantie in de Ionische Zee

De vertrek- en aankomsthaven van uw heerlijke zeilvakantie in Corfu is de moderne jachthaven Gouvia Marina. Het vaargebied beslaat het deel van de Ionische Zee tussen Corfu en het Griekse vasteland in het noorden en de eilanden Paxos en Anti-Paxos in het zuiden. Door de “binnenzee” die ontstaat door de ligging van het grote eiland Corfu, is het er veelal rustig en relatief beschut varen.

Corfu is het groenste, grootste en meest noordelijke eiland van de Ionische archipel. Het vaargebied straalt een heerlijke rust uit.

Zeilen in de omgeving van Corfu geeft heerlijke rust doordat het beschut is en een open en weids karakter heeft. In het vaargebied heeft u  bijna geen last van draaiende winden en kunt u ‘lekker lange rakken’ zeilen. Tijdens het zeilen geniet u van de mooiste baaien en knusse haventjes, waarbij u kan genieten van rust en het mooie eiland Corfu.

Vertrekdata 2024 vanuit Corfu zeilvakantie

Het vaarseizoen begint midden april en loopt tot eind oktober. Binnen die periode kan er elke week gevaren worden met uw eigen jacht, voor zowel 8 als 15 dagen.

Tijdens het hoogseizoen kan worden meegezeild in ons zomerflottielje.
Elke week is er een afvaart. Er kan zowel voor één als twee weken worden ingeschreven.

Hoogseizoen 2024

WkIn- en ontscheepdataBasisBeschikbaar
2913/07-20/07Corfu4
3020/07-27/07CorfuVOL
3127/07-03/08CorfuVOL
3203/08-10/08Corfu3
3310/08-17/08Corfu3

Tarieven

Tijdens het hoogseizoen kan er ingescheept worden op de comfortabele Jeanneau Sun Odyssey 42.2 “Stefi”.
Dit ruime schip met vier tweepersoonshutten is perfect geschikt voor maximaal vier tot zeven* meezeilers.

Meezeilvakantie Corfu

Meezeilen Corfu

 

 

 

 

 

 

Deelname
Meezeilen kost € 750,- p.p. per week, bij twee of meer weken is een korting van € 50 van toepassing.
Schip exclusief boeken (dus zonder extra opstappers) is ook mogelijk, vraag dan om een voorstel op maat.

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfers, maaltijden, excursies en evt. benodigde reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Bijkomende kosten
Aan boord hanteren we een zogenaamde boordkas voor de verschillende kosten van het schip “onderweg”. Deze boordkas bestaat uit twee delen, een vast en een variabel deel. Deze laatste wordt in overlegd vastgesteld.

De vaste boordkas bedraagt € 150 p.p. per week (schoonmaak, havengelden, water, diesel, buitenboordmotor, laken- en handdoekenset etc.). De variabele boordkas dient voor de dagelijkse boodschappen (ontbijt, lunch, snacks en drankjes aan boord), alle maaltijden etc. ‘s avonds op de wal zijn voor eigen rekening.
De ervaring leert dat dit deel circa € 105 p.p. per week bedraagt.

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon voor het verblijf aan boord in een 2-persoons hut (op indeling) en begeleiding door de Nederlandse schipper.

Reserveringskosten bedragen € 50 per boeking.

De schipper/bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

Het maximum aantal individuele deelnemers is 4 personen voor individuele inschrijvingen of 6 bij een groepsreservering*. Er geldt geen beperking op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat doordat het schip ook onze Corfu flottielje begeleidt.

Deelt u liever geen hut, dan bestelt u een privéhut met korting (indien beschikbaar!). De toeslag hiervoor bedraagt € 550,- per week.
U geniet op deze manier tegen een sterk gereduceerd tarief van een privé hut met een korting van meer de 25%.

* zeven deelnemers alleen mogelijk op aanvraag en indien uit één gezelschap met gebruik van de slaapplaats op de bank in de salon.

Routes

Voor velen is er vooraf de vraag “welke route varen we?”. Een vraag echter die we nooit kunnen beantwoorden omdat we geen vast programma hebben.

Natuurlijk hebben we favoriete plekken om te snorkelen, zwemmen, eten, winkelen en slapen, maar er is zóveel moois te zien en beleven dat we elke week weer opnieuw kijken hoe we deze keer weer gaan varen. Hierbij houden we niet alleen rekening met weersfactoren, maar ook met eventuele wensen en voorkeuren. Zo kunnen we bijvoorbeeld plekken overslaan waar je al eens eerder bent geweest, of juist nóg eens bezoeken omdat ze zo ontzetten leuk zijn!

Om je toch een beeld te kunnen bieden van de enorme mogelijkheden vind je hieronder in de uitklapmenu’s diverse routevoorbeelden.

Afstanden en vaartijd

De schipper stippelt afhankelijk van de weer en andere factoren voor elke afvaart weer de mooiste en leukste route uit. Dagelijks varen we afstanden van zo’n 15 tot 25 mijl, oftewel met een gemiddelde vaart van 5 knopen (bijna 10 km/u) meer dan genoeg tijd om lekker te zonnen, zwemmen en luieren in een prachtige baai. En dat natuurlijk naast heerlijke zeilen of afstruinen van leuke winkeltjes in het dorpje waar we zijn aangekomen.

Elke week varen we weer een andere route zodat ook met een twee weekse meezeilvakantie er nooit twee keer een zelfde route wordt gevaren.

Klap een menu uit voor een beschrijving en kaartje.

Bovenstaande routes zijn enkel bedoeld om een impressie te geven van deze vele prachtige mogelijkheden voor uw meezeilvakantie vanuit Corfu. Deze dienen vooral als inspiratie en er kunnen dus ook geen rechten aan worden ontleend.

Gehele boot met schipper reserveren

Op aanvraag kunt u ook het gehele schip reserveren voor alleen uw eigen bemanning. Zo bent u er van verzekerd dat er ook geen andere deelnemers meer aanmonsteren.
Vooral voor gezinnen is dit de perfecte invulling van een meezeilvakantie.

In deze situatie kunnen er maximaal zes opstappers mee (met de schipper totaal een bemanning van zeven personen). De hut voorin is altijd voor de schipper, de twee achterhutten en de zijhut zijn voor de opstappers beschikbaar.

De bijkomende kosten aan boord zijn zoals vermeld onder tarieven meezeilen. Ook nu fungeert het schip als leadboat/moederschip van het flottielje en ontmoet u dus in elke nieuwe stop plaats de andere deelnemers aan de flottielje.

 

Meezeilen in Corfu buiten het hoogseizoen heeft een prijskaartje dat geheel naar wens kan worden ingevuld.
Oftewel, op aanvraag en geheel in te richten op basis van de wensen van de bemanning. Niet alleen in afmetingen, maar ook in luxe en bouwjaar kunnen we in vrijwel elke wens voorzien.
Misschien past een luxueuze catamaran wel het allerbeste?

Het schip – Jeanneau Sun Odyssey 42.2 – Stefi

Het moederschip van de Corfu flottielje en dus ook het meezeilschip op Corfu is een mooie en heerlijk zeilende Jeanneau Sun Oduyssey 42.2. Het schip is door de jaren heen zeer goed en uiterst liefdevol onderhouden en regelmatig gerefit, dus klaar voor nog vele mooie vaartochten en perfect geschikt als moederschip voor kleine en grotere bemanningen.

Het schip beschikt over een ruime kuip met stuurwiel, een zwemplateau, vaste kuiptafel, kuipdouche en natuurlijk een bimini en buiskap. Binnen zijn er in totaal vier hutten voor twee personen te vinden (drie “dubbele hutten en een hut met een stapelbed), evenals twee natte cellen.
De voorhut/natte cel zijn het verblijf van de schipper/flottieljeleider, de twee achterhutten en de zijhut zijn beschikbaar voor de opstappers.

Bij een exclusieve boeking is er (in overleg) eventueel ook nog gebruik te maken van de slaapplaats op de bank in de salon.

Zeilvakantie met Tip Top Sailing

Door onze jarenlange ervaring en enorme passie voor zeilen kunnen wij u goed helpen bij al uw vragen over zeilvakanties in Corfu en andere plekken. Wilt u meer informatie over zeilvakanties in Corfu of direct een boeking maken? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van Tip Top Sailing! 

Wij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zeilvakantie in Griekenland. Bij vragen mag u ons dan ook altijd bellen op het telefoonnummer 0168-471794.