Meezeilvakantie Corfu

Meezeilen in Corfu, een onvergetelijke meezeilvakantie beleef je op een luxe zeiljacht samen met Tip Top Sailing! Griekenland is voor iedereen een groot plezier, of je nu mét of zonder zeilervaring inscheept. Wij organiseren meezeilvakanties voor groepen én gezinnen (óók eenoudergezinnen). Je zeilvakantie gaat van start op het Griekse eiland Corfu en je vaart langs alle mooie plekjes in dit grote vaargebied.

Heerlijk meezeilen in Corfu!

Meezeilen in Corfu staat gelijk aan een heerlijke meezeilvakantie zonder zorgen! Je kan op twee manieren genieten van een zeilvakantie onder de zon:met een “eigen” schip met schipper of als opstapper op het moederschip van ons eigen flottielje.

Gedurende het gehele vaarseizoen, ca eind april tot eind oktober, kan je met je eigen gezelschap inschepen op een schip naar keuze. We huren het schip namelijk geheel in lijn met jullie wensen speciaal in. Zo kun je al meezeilen met twee personen, maar ook met elf!
Of je nu actief aan de slag wilt of lekker rondgevaren wilt worden; het is jouw vakantie! Inschepen kan met je eigen gezin of groep.

Wil je individueel meezeilen, dan kies je voor een meezeilvakantie in Corfu in de zomer. Tijdens het hoogseizoen is er  gelegenheid om individueel in te schrijven of bijvoorbeeld als eenouder gezin mee te varen.
In dit geval vaar je mee op het moederschip van ons zomerflottielje en wordt je meegenomen in de gezellige groep van het flottielje dat gedurende de vier drukste weken van de zomer elke week vanuit Gouvia Marina in uitvaart.

Op je eigen schip leveren we vanzelfsprekend een ervaren schipper! Al naar gelang jullie voorkeur, zenden we een van onze Nederlandse instructeurs uit óf laten we de leverancier van het schip een lokale schipper verzorgen. Ook hierin leveren we graag maatwerk zodat de invulling helemaal past bij je wensen.

Kies je voor meezeilen op het flottielje moederschip, dan is de flottieljeleider ook de schipper van jullie boot. Marcel is een van onze zeer ervaren schippers, instructeurs en flottieljeleiders en kent het vaargebied op zijn duimpje. Hij neemt je mee voor een prachtige meezeilvakantie in dit geweldige vaargebied.

Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten, dus je bent er altijd van verzekerd dat deze reis doorgaat.

Bekijk hier een video impressie van meezeilen met Tip Top Sailing

Zeilvakantie in de Ionische Zee

Vertrek- en aankomsthaven van je meezeilvakantie is de moderne jachthaven Gouvia Marina, gelegen ten Noordoosten van Corfu Stad. Het vaargebied beslaat het deel van de Ionische Zee tussen Corfu en het Griekse vasteland in het Noorden en de eilanden Paxos en Anti-Paxos in het Zuiden. Door de “binnenzee” die ontstaat door de ligging van het grote eiland Corfu, is het er veelal rustig en relatief beschut varen.

Corfu is het groenste, grootste en meest noordelijke eiland van de Ionische archipel. Het vaargebied straalt een heerlijke rust uit.

Het is beschut maar heeft toch een open en weids karakter. Niet geplaagd door veel draaiende winden tussen eilanden kun je hier “lekkere lange rakken” zeilen. Iedere dag uitzicht op een nieuwe kust en alleen voor anker liggen in de mooiste baaien is geen uitzondering. De haventjes zijn er knus en over het algemeen niet toeristisch. Op zee kom je weinig andere schepen tegen.

Dit vaargebied leent zich uitstekend voor het zeilen met kinderen door de korte afstanden én de vele mogelijkheden voor een leuke stop overdag.

Tarieven

Tijdens het hoogseizoen kan er ingescheept worden op de comfortabele Bavaria 40 Cruiser “Madrugada”.
Dit ruime schip met drie tweepersoonshutten is perfect geschikt voor maximaal vier tot zes meezeilers.

Plattegrond meezeilschip

 

 

 

 

Meezeilen kost € 525,- p.p. per week, bij twee of meer weken is een korting van € 75 van toepassing.
Voor kinderen tot 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 425,- p.p. per week.

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfers, maaltijden, excursies en evt. benodigde reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Aan boord hanteren we een zogenaamde boordkas voor de verschillende kosten van het schip “onderweg”. Deze boordkas bestaat uit twee delen: een vast deel van € 100 p.p. per week (schoonmaak, havengelden, water, diesel, etc) en een variabel deel dat in overleg wordt vastgesteld.
De variabele boordkas dient voor de dagelijkse boodschappen (ontbijt, lunch, snacks en drankjes aan boord), alle maaltijden etc. ‘s avonds op de wal zijn voor eigen rekening. De ervaring leert dat dit deel circa € 80 p.p. per week bedraagt.

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon voor het verblijf aan boord in een 2-persoons hut (op indeling) en begeleiding door de Nederlandse schipper. Een lakenset en handdoekenset (2 handdoeken per set) is reeds inbegrepen.
Reserveringskosten bedragen € 50 per boeking.

Alle kosten voor de eindschoonmaak, havengelden onderweg, verbruikte diesel, gas en water worden gedragen door de vaste boordkas.
De schipper/bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

Het maximum aantal individuele deelnemers is 4 personen voor individuele inschrijvingen. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat doordat het schip ook onze Corfu flottielje begeleidt.
Deelt u liever geen hut, dan geldt er een toeslag van € 450,- per week en geniet u op die manier tegen gereduceerd tarief van een privé hut.

Gehele boot met schipper reserveren

Op aanvraag kunt u ook het gehele schip reserveren voor uw eigen bemanning. Zo bent u er van verzekerd dat er geen andere deelnemers meer aanmonsteren.
Vooral voor gezinnen is dit de perfecte invulling van een meezeilvakantie.

In deze situatie kunnen er maximaal vijf opstappers mee (met de schipper totaal een bemanning van zes personen).

De bijkomende kosten aan boord zijn zoals vermeld onder tarieven meezeilen. Ook nu fungeert het schip als leadboat/moederschip van het flottielje en ontmoet u dus in elke nieuwe stop plaats de andere deelnemers aan de flottielje.

 

Meezeilen in Corfu buiten het hoogseizoen heeft een prijskaartje dat geheel naar wens kan worden ingevuld.
Oftewel, op aanvraag en geheel in te richten op basis van de wensen van de bemanning. Niet alleen in afmetingen, maar ook in luxe en bouwjaar kunnen we in vrijwel elke wens voorzien.
Misschien past een luxueuze catamaran wel het allerbeste?

Vertrekdata vanuit Corfu zeilvakantie

Het vaarseizoen begint midden april en loopt tot eind oktober. Binnen die periode kan er elke week gevaren worden met uw eigen jacht, voor zowel 8 als 15 dagen.

Tijdens het hoogseizoen kan worden meegezeild in ons zomerflottielje.
Elke week is er een afvaart. Er kan zowel voor één als twee weken worden ingeschreven.

WeekStartEind
nrdagdag
2923-jul30-jul
3030-jul06-aug
3106-aug13-aug
3213-aug20-aug

Routes

Voor velen is er vooraf de vraag “welke route varen we?”. Een vraag echter die we nooit kunnen beantwoorden omdat we geen vast programma hebben.

Natuurlijk hebben we favoriete plekken om te snorkelen, zwemmen, eten, winkelen en slapen, maar er is zóveel moois te zien en beleven dat we elke week weer opnieuw kijken hoe we deze keer weer gaan varen. Hierbij houden we niet alleen rekening met weersfactoren, maar ook met eventuele wensen en voorkeuren. Zo kunnen we bijvoorbeeld plekken overslaan waar je al eens eerder bent geweest, of juist nóg eens bezoeken omdat ze zo ontzetten leuk zijn!

Om je toch een beeld te kunnen bieden van de enorme mogelijkheden vind je hieronder in de uitklapmenu’s diverse routevoorbeelden.

Afstanden en vaartijd

De schipper stippelt afhankelijk van de weer en andere factoren voor elke afvaart weer de mooiste en leukste route uit. Dagelijks varen we afstanden van zo’n 15 tot 25 mijl, oftewel met een gemiddelde vaart van 5 knopen (bijna 10 km/u) meer dan genoeg tijd om lekker te zonnen, zwemmen en luieren in een prachtige baai. En dat natuurlijk naast heerlijke zeilen of afstruinen van leuke winkeltjes in het dorpje waar we zijn aangekomen.

Elke week varen we weer een andere route zodat ook met een twee weekse meezeilvakantie er nooit twee keer een zelfde route wordt gevaren.

Klap een menu uit voor een beschrijving en kaartje.

Bovenstaande routes zijn enkel bedoeld om een impressie te geven van deze vele prachtige mogelijkheden voor uw meezeilvakantie vanuit Corfu. Deze dienen vooral als inspiratie en er kunnen dus ook geen rechten aan worden ontleend.

Door onze jarenlange ervaring en enorme passie voor zeilen kunnen wij u goed helpen bij al uw vragen over zeilvakanties.

Wilt u meer informatie over (mee)zeilvakanties in Corfu of direct een boeking maken? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van Tip Top Sailing!

Wij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zeilvakantie in Griekenland. Bij vragen mag u ons dan ook altijd bellen op het telefoonnummer 0168-471794.