Bareboat zeilen

Zeilvakantie Griekenland

Zeilvakantie buitenland met eigen zeiljacht

Wilt u heerlijk op zeilvakantie in het buitenland en écht 100% genieten van alle vrijheid? Huur dan een bareboat, wat ook wel bekend staat als het huren van een ‘eigen’ schip. Als bareboat zeiler huurt u dus een zeiljacht en gaat daarmee zelfstandig en in uw eigen tempo de door uzelf gekozen route varen. Klinkt heel aantrekkelijk, toch? We vertellen u er meer over.

Bareboat zeilen, wat houdt dat precies in?

Bij Tip Top Sailing heeft u voor uw zeilvakantie in het buitenland de mogelijkheid tussen flottielje zeilen en bareboat zeilen. Bij flottielje zeilen is altijd een moederschip in de buurt, waardoor zeilen voor iedereen toegankelijk is, zelfs als u weinig tot geen ervaring heeft. Bij bareboat zeilen is dit niet het geval, waardoor er meer wordt gevraagd van de kennis en ervaring van zowel schipper als bemanning. Van u wordt verwacht dat u kunt varen op een kajuitzeiljacht op het ruime binnenwater van Nederland. Ook dient u over voldoende kennis te beschikken op het gebied van navigatie, ankertechnieken en routeplanning.

De voordelen van bareboat zeilen

Als u een bareboat huurt kunt u volledig zelfstandig van uw zeilvakantie genieten in het buitenland. Of u nu naar Griekenland, Turkije of Kroatië gaat; u bepaalt helemaal zelf wanneer u vaart, welke unieke plekjes u opzoekt en in welk tempo u dit doet. U ervaart dus het ultieme gevoel van vrijheid. We hebben een zeer grote expertise van wereldwijde zeilgebieden. Ook hebben wij hier een zeer uitgebreid netwerk van partner rederijen. Hierdoor kunnen wij u vrijwel altijd een passende bareboat aanbieden. Van de Seychellen tot de Cariben van Zuid-Amerika tot Scandinavië; er ligt altijd wel een mooi schip op u te wachten waarmee u volledig zelfstandig op verkenning kunt gaan.

Uitgebreide instructies

Voordat u zelfstandig gaat bareboat zeilen, voorzien we u uiteraard van een uitgebreide instructie over de boot en het vaargebied. De vertegenwoordigers van de lokale rederijen kennen de schepen én de vaargebieden en zijn dan ook het beste startpunt voor het plannen van de mooiste tochten. Zo gaat u goed voorbereid op zeilvakantie in het buitenland. Tijdens uw zeilvakantie kunt u bij technische problemen altijd contact opnemen met de basis. Zij stellen dan alles in het werk om u zo snel en goed mogelijk te helpen. De snelheid van deze service is afhankelijk van de plek waar u zich bevindt en de ernst van de problemen. Vast staat wel dat u ook hierin een eigen verantwoordelijkheid heeft als schipper. Van u wordt verwacht voorkomende kleine problemen zelfstandig op te kunnen lossen.

Geen ervaring, toch op zeilvakantie in het buitenland

Wilt u graag op zeilvakantie in het buitenland, maar heeft u onvoldoende ervaring of wilt u toch liever volledige ondersteuning? Dan is flottielje zeilen de perfecte oplossing voor u, waarbij u zelfs kunt kiezen om te zeilen met schipper! Ook hebben wij diverse zeilcursussen op maat in zowel Nederland als het buitenland. Zo kunt u voorafgaand aan de zeilvakantie uw kennis en vaardigheid bijspijkeren.

Bespreek de mogelijkheden

Ziet u een volledig zelfstandige zeilvakantie in het buitenland wel zitten en wilt u de mogelijkheden voor uw droomreis met ons bespreken? We adviseren u graag. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op via 0168 47 17 94, of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw Tip Top zeilvakantie te bespreken.