Bareboat zeilen

Zeilvakantie Griekenland

Huur een eigen zeiljacht!

Bareboat zeilen is de internationaal gebruikelijk term voor het huren van een “eigen” schip. Als bareboat zeiler huurt u dus een zeiljacht en gaat daarmee zelfstandig en in uw eigen tempo een door uzelf gekozen route varen.

Omdat er geen moederschip in de buurt is, zoals bij het flottielje zeilen, wordt er meer gevraagd van de kennis en ervaring van zowel schipper als bemanning. U heeft de nodige ervaring als schipper op een kajuitzeiljacht op het ruime binnenwater van Nederland en voldoende kennis op het gebied van navigatie, ankertechnieken en routeplanning om zelfstandig uw route te kunnen bepalen.

Voordelen van Bareboat zeilen

Een bareboat zeilvakantie biedt u het voordeel van geheel vrij uw eigen plan trekken. U bepaalt dus helemaal zelf wanneer u vaart en welke unieke plekjes u opzoekt. Het ultieme gevoel van vrijheid voor menigeen.

Door deze vrijheid en onze lange ervaring en grote expertise van wereldwijde zeilgebieden kunnen we u via ons zeer uitgebreide netwerk van partner rederijen over vrijwel de gehele wereld wel een passend schip aanbieden. Van de Seychellen tot de Cariben van Zuid-Amerika tot Scandinavië; er ligt altijd wel een mooi schip op u te wachten.

Uiteraard kunt u ook als bareboat zeiler rekenen op een uitgebreide instructie over de boot en het vaargebied. De vertegenwoordigers van de lokale rederijen kennen de schepen én de vaargebieden en zijn dan ook het beste startpunt voor het plannen van de mooiste tochten. Maar ook vooraf is er natuurlijk al veel voorpret te halen uit het plannen van mogelijke tochten.

Tijdens uw zeilvakantie kunt u, bij technische problemen, contact opnemen met de basis. Zij stellen dan alles in het werk om u zo snel mogelijk te helpen. De snelheid van deze service is vanzelfsprekend afhankelijk van de plek waar u zich bevindt en de ernst van de problemen. Vast staat wel dat u ook hierin een grote eigen verantwoordelijkheid heeft als schipper om voorkomende kleine problemen op te lossen.

Heeft u toch liever volledige ondersteuning of nog niet voldoende ervaring, dan is flottielje zeilen wellicht meer iets voor u. Kijk hier voor meer informatie of bel ons om uw wensen te bespreken.