Meezeilen Griekenland

Griekenland is de ideale plek voor een zeilvakantie. Doordat het land uit honderden eilandjes bestaat, is het zeer divers en kan er vaak aangemeerd worden. Bezoek een onbewoond eiland middenin de zee of meer aan in één van de prachtige havenstadjes.

Weinig ervaring met zeilen, maar toch meezeilen in Griekenland?

Dan bent u bij Tip Top Sailing aan het juiste adres! Wij bieden meezeilvakanties aan vanuit Corfu, Lefkas en Athene. Ontdek deze prachtige bestemmingen en de ruime mogelijkheden voor een unieke reis.

Om te kunnen meezeilen hoeft u geen ervaren zeiler te zijn. Onder leiding van een professional leert u de prachtige Griekse wateren op een bijzondere manier kennen, zal u aanmeren bij pittoreske dorpjes en hier tevens kennismaken met de eeuwenoude cultuur. Meezeilen in Griekenland kan ook goed gecombineerd worden met een verblijf aan wal. Zo leert u het hele land op de mooiste manier kennen.

Meer weten over meezeilen in Griekenland?

U kunt met diverse flottieljes in Griekenland meezeilen. Gaat u op vakantie met de kinderen? Dan is de meezeilvakantie in Corfu zeker een aanrader! Bij deze vakantie kunnen wij u garanderen dat er meerdere kinderen meezeilen, waardoor uw kinderen ook vriendjes kunnen maken tijdens deze onvergetelijke reis.

Vertrek en aankomsthavens:
Lefkas marina, Lefkas of Gouvia marina, Corfu

Ervaringsniveau:
Beginnende en ervaren zeilers

De Ionische zee omvat de Ionische archipel en ligt in het noordwesten van Griekenland. Deze altijd groene en weelderig begroeide eilanden, zijn met name in de bloeimaanden mei en juni, een lust voor het oog. De vele eilanden, waaronder Corfu, Paxos, Lefkas, Kephalinia, Ithaka en Zakynthos, bieden alle mogelijkheden voor een gevarieerde zeilvakantie.

Het vaargebied bestrijkt een oppervlakte van 120 bij 40 zeemijlen, havens en baaien zijn er te over. Het langste non-stop traject van Parga naar Preveza is circa 35 mijl.

Wind en zee
De heersende windrichting is noordwest en neemt gedurende de middag geleidelijk in kracht toe tot een lekkere zeilwind, van 3 tot 5 beaufort. Ten tijde van een ‘maistro’ kan dit wat meer zijn. In de ochtend waait er meestal een zwakke zuidoostelijke wind. In het voor- en najaar is de wind gemiddeld sterker dan in de zomermaanden. In de maanden september en oktober neemt de kans op zuidenwind toe.

In de avond en nacht gaat de wind vaak helemaal liggen, ideaal als u wilt ankeren in een baai. De zeegang die kan ontstaan is zelden hinderlijk, zeeziekte komt dan ook niet vaak voor. Stroming en tij zijn in de Griekse wateren minimaal. Kortom, een ideaal gebied voor zeilvakanties!

Bijzonderheden
Dit vaargebied is uitermate geschikt voor flottielje zeilers en beginnende bareboat zeilers. Het is er veilig en avontuurlijk tegelijk. Havens als Lakka, Parga en Fiskardo zijn zeer de moeite waard. Een bezoek aan Sayiadha mag ook zeker niet ontbreken. Op Paxos en Anti Paxos vindt u de mooiste snorkelbaaien van het vaargebied. En wat dacht u van een barbeque op Meganissi?

Op zoek naar een zeil vakantie in Griekenland?

Vertrek en aankomsthavens:
Athene (Alimos) en Lavrion

Ervaringsniveau:
Beginnende en ervaren zeilers

Grenzend aan de hoofdstad Athene in het noordoosten en de Peleponesos in het westen ligt een prachtig vaargebied in Griekenland. Op zo’n vier uur varen van Athene ligt midden in de golf het eiland Aegina. Samen met Poros, Hydra en Spetses vormen zij een indrukwekkende gordel van eilanden, elk met een eigen karakter en uitstraling.

Heeft u meer dan een week tot uw beschikking, dan kunt u verder afzakken langs de oostkust van de Peleponesos en een bezoek brengen aan Monemvasia met zijn resten van een oude ommuurde stad. De rotsige kusten van de Peleponesos zijn rijkelijk begroeid met bossen.

Wind en zee
Het weerbeeld lijkt erg op dat van de Ionische zee, het waait zelden te hard. In de ochtend staat er vaak een lichte bries uit het noorden. In de middag verandert deze in een zuidelijke zeewind. Soms echter draait de wind naar noordoost om verder in kracht toe te nemen.

In de maanden juli, augustus en september als de ‘meltemi’ zijn hoogtepunt bereikt, neemt de kans op noordoosten wind toe, maar bereikt zelden een kracht van meer dan 5 beaufort. Door de beschutte ligging tussen grote landmassa’s krijgt de zee geen kans hoog op te lopen

Bijzonderheden over deze zeilvakantie
Ook dit gebied is zeer geschikt voor een vaarvakantie in Griekenland. Havens als Perdika, Poros, Hydra en Ermioni geven een goed beeld van dit karaktervolle stukje Griekenland, waar ook cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen. Dubbel afgemeerd liggen in havens komt hier, in tegenstelling tot de Ionische zee, wat vaker voor.

Door onze jarenlange ervaring en enorme passie voor zeilen kunnen wij u goed helpen bij al uw vragen over zeilvakanties.

Wilt u meer informatie over zeilvakanties in Griekenland of direct een boeking maken? Vul dan het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte van Tip Top Sailing!

Wij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zeilvakantie in Griekenland. Bij vragen mag u ons dan ook altijd bellen op het telefoonnummer 0168-471794.