Tarieven zeilschool

Tarieven Zeilschool Tip Top Sailing

zeilschool volwassenen

De zeilcursus tarieven voor een privé cursus op maat verschillen met de seizoensperioden, de gekozen lesduur én natuurlijk het door u gekozen schip.

Zo boekt u bijvoorbeeld:

 • een volledige midweek training van 32 lesuren, maandag tot en met vrijdag,
  met twee personen op een Dehler 29 al vanaf € 910,- p.p.
 • een weekend cursus van 14 lesuren waarbij u vrijdag namiddag al kunt inschepen
  met twee personen op de Dehler 29 al vanaf € 555,- p.p.

Zeilcursus tarieven

Onze zeilcursussen vinden plaats vanuit onze hoofdlocatie in Willemstad, jachthaven de Batterij, op korte loopafstand van het gezellige centrum. Als enige jacht zeilschool bieden wij speciale zeilcursussen voor volwassenen aan, want wij vinden dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren!

De tarieven van een zeilcursus zijn opgebouwd uit het van toepassing zijnde huurtarief van het specifieke zeiljacht waar u mee wilt gaan zeilen plus een vaste toeslag voor de instructeur.
Zo kunt u dus zelf door middel van de keuze voor het seizoen én de periode/duur de kosten voor de cursus beïnvloeden.

De cursustarieven zijn in ieder geval altijd inclusief:

 • privé-instructie door een gediplomeerd CWO instructeur,
 • BTW,
 • havengelden thuishaven in Willemstad,
 • all-risk verzekering lesschip,
 • gebruik van alle lesmaterialen,
 • CWO documentatie,
 • gebruik van een automatisch reddingsvest én
 • gebruik van professionele zeilkleding.

Alleen op les?

Heeft u zelf geen zeilmaat of bemanning om mee te nemen op les? Dan kunt zich voor onze individuele cursussen inschrijven. Voor deze cursussen voor meerdere deelnemers kijkt op u op onze speciale pagina voor wat wij noemen les op indeling. Zo leert u met een gelijkgestemde de fijne kneepjes van het vak én deelt u de kosten voor de cursus met elkaar. Nuttig én praktisch dus.

Les in het weekend

Bij boeking in een weekend wordt er geen toeslag op het cursustarief berekend, u betaalt simpelweg het van toepassing zijnde tarief voor het gewenste schip. Vanzelfsprekend is het nóg aantrekkelijker om uw cursus op doordeweekse dagen te volgen, dan zijn de tarieven veelal lager dan in de populaire weekenden.  

Les in het hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen varen onze schepen alleen voor hele weken of langer. Maar natuurlijk kunnen we dan nog steeds een leuke cursus op maat verzorgen!

Veel cursisten kiezen er zo bijvoorbeeld voor om het schip naar keuze voor een week te reserveren en de eerste vijf dagen instructie te krijgen.
De aansluitende twee dagen is het dan voor velen al mogelijk om al het geleerde zelfstandig in de praktijk te brengen.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Cursusboek

Hoewel niet per se noodzakelijk, kan het toch zeer nuttig zijn u vooraf vast te verdiepen in het ‘zeilers latijn’ en de basis begrippen. Dit komt het rendement van uw cursus zeker ten goede!
Onze zeilschool gebruikt de “Leidraad voor Kajuitjachtzeilers” waarvan tijdens de cursus ook een inkijk exemplaar aan boord aanwezig zijn. Dit lesboek is het perfecte naslagwerk in uw zeilerscarrière en is ook na de cursus nog zeer waardevol. Bent u helemaal nieuw in het zeilen, dan kan het ook zeker nuttig zijn om de “kleine Leidraad” ook mee te bestellen. Officiel heet dit boek “Het Zeilboek” en dit behandelt de materie vanuit de allereerste basis.

Via onze online webshop kunt u beide boeken ook al vast bestellen om zo goed voorbereid aan uw cursus te kunnen beginnen!

 

Profiteren van vroegboekkortingen? Bekijk dan onze huidige aanbiedingen!

Lestijden zeilschool

Dag:
10.00 – 17.00 uur

2-daagse zeilcursus:
Bij cursussen die op zaterdag beginnen is het mogelijk om op vrijdagavond vanaf 18 uur in te schepen, de les begint de volgende ochtend om 10.00 uur en duurt tot de tweede lesdag 17.00 uur.
Deze cursus omvat 14 lesuren.

3-daagse zeilcursus:
Bij cursussen die op zaterdag beginnen is het mogelijk om op vrijdagavond vanaf 18 uur in te schepen, de les begint de volgende ochtend om 10.00 uur en duurt tot de derde lesdag 17.00 uur.
Deze cursus omvat 21 lesuren.

5-daagse zeilcursus (midweek cursus):
Maandag 10.00 uur tot vrijdag 13.00 uur.
Deze cursus omvat 32 lesuren.

Direct inschrijven

Theorie en voorbereiding

Alvast eens rondsnuffelen in wat je allemaal moet kennen én kunnen? Lees dan eens de uitgebreide toelichtingen op de eisen voor de diploma’s Jachtzeilen op de website van de CWO. In de meeste gevallen werken we aan de vereiste items voor de diploma’s Jachtvaren Non Tidal niveau I en niveau II. Maar natuurlijk geven we ook les op de hogere niveaus, want we kunnen cursussen verzorgen tot en met instructeursniveau, oftewel, niveau IV.

Bovendien geven in onze zeezeilschool natuurlijk ook les in de discipline Jachtzeilen Tidal. Meer over de cursussen op stromend water lees je op onze zeezeilpagina’s.