Meezeilen

Meezeilvakantie

Tip Top Sailing organiseert meezeilvakanties voor singles, groepen en (éénouder)gezinnen. Meezeilen is voor iedereen, of u nu wel of geen zeilervaring heeft.

Meezeilen betekent als individu of met je eigen groepje of familie inschepen op een groter zeiljacht. Een ervaren schipper begeleidt u tijdens de zeilvakantie op de Middellandse zee. Een avontuurlijke zeiltocht, waarbij verschillende eilanden, haventjes en baaien de revue passeren. Alleen ‘het onderweg zijn’ is al puur genieten.

Natuurlijk is er tijdens de tocht ook tijd om lekker te flaneren, zwemmen of snorkelen. Wilt u actief meezeilen, iets over zeilen leren of gewoon lekker in de zon op het voordek? U zegt het maar, het is uw zeilvakantie!

Meezeilen voor singles of alleengaanden

Een van de grote voordelen van alleen een zeilvakantie boeken, is dat u niet alleen op vakantie gaat. Zonder van tevoren te weten met wie u een zeiltocht gaat maken, heeft u alvast één zekerheid. U gaat op reis met mensen die, net als u, gekozen hebben voor de elementen water, vrijheid, haren in de wind en gezelligheid. Samen op een zeiljacht vertoeven schept al snel een band. Een groot voordeel is ook dat u zich zonder enige zeilervaring kunt inschrijven op een meezeilreis.

Driekwart van onze meezeilers gaat mee als single. Onze ervaring is dat er ongeveer net zoveel vrouwen als mannen meezeilen. Het grootste deel van onze gasten is tussen de 30 en 55 jaar.

Maar meezeilen is niet alleen bedoeld voor singles. Ook als u ‘single’ bent in uw passie voor zeilen is een meezeilreis de ideale oplossing uw hart weer eens op te halen. Hoewel we spreken over meezeilen, is het zeker geen passieve reis. Alle schippers van onze meezeilreizen geven graag het roer uit handen.

Wij rekenen geen alleengaandentoeslag op onze meezeilvakanties. Aan boord van het zeiljacht zijn een aantal hutten, de slaapplaatsen worden in onderling overleg ingedeeld.

Voor gezinnen en dus ook voor éénoudergezinnen hebben we een speciale meezeilreis vanuit Corfu, Griekenland. Uw kinderen hebben deze reis de garantie dat er veel leeftijdsgenootjes mee gaan.

Hoe ziet een meezeilreis eruit?

U verblijft op een snel, comfortabel en modern zeiljacht. Naast een aantal tweepersoonshutten is er een ruime salon, een complete kombuis en meerdere douches en toiletten. Op het dek is er volop ruimte om te zonnen. De ruime kuip biedt voldoende plaats voor een gezellig gesprek.

De Nederlandse schippers zeilen al lange tijd in het betreffende gebied. Zij kennen alle ins en outs en spreken vaak de lokale taal. Vanzelfsprekend beschikken ze over een ruime zeilervaring. De schipper is altijd bereid u tijdens uw zeilvakantie de nodige kneepjes van het zeilen bij te brengen. De huishoudelijke taken aan boord worden gezamenlijk door de meezeilers opgepakt.

De kosten voor het ontbijt, lunch, hapjes en drankjes aan boord worden evenals eventuele havengelden, brandstof, water en gas betaald uit de boordkas. Dineren doen we veelal in een van vele knusse tavernas aan wal, dit wordt niet voldaan uit de boordkas.

Meezeilen met Tip Top Sailing kan op diverse locaties in Griekenland en ook in Kroatië. Maak kennis met onze passie of pak uw eigen passie weer op tijdens een prachtige zeilvakantie! Wilt u meer informatie of een offerte opvragen? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0168-471794.