Griekenland

Bareboat zeilen Griekenland

Bareboat zeilvakantie Griekenland

Tip Top Sailing is specialist als het gaat om zeilen in Griekenland. Bij het plannen van uw zeilvakantie naar Griekenland wordt de keuze tussen flottielje zeilen, meezeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring. Ervaren zeilers kunnen kiezen voor het avontuur tijdens een bareboat zeilvakantie in Griekenland, of relaxt meevaren met een flottielje zeilvakantie. Tip Top Sailing informeert u graag over alle opties!

Geniet van een Bareboat zeilvakantie

Op al onze bestemmingen kunnen we u voorzien van een schip voor een zelfstandige zeilvakantie in Griekenland. Bij het plannen van uw bareboat zeilvakantie heeft u een keuze uit verschillende vaargebieden, elk met hun eigen karakter en bijzonderheden. Zo kunnen beginnende tot ervaren zeilers hun eigen route bepalen in de Ionische Zee of de Saronische golf. Redelijk ervaren tot ervaren zeilers kunnen kiezen voor de Sporaden of Dodekanesos en de zeer ervaren zeiler vindt het avontuur in de Cycladen. Elk vaargebied heeft haar eigen charme, waardoor u tijdens elke zeilvakantie in Griekenland weer nieuwe ontdekkingen zal doen.

Overige zeilvakanties in Griekenland

Geeft u de voorkeur aan een flottielje zeilvakantie? Dan kunt u terecht op een van onze bestemmingen in de Ionische Zee. Wij bieden flottielje zeilvakanties aan vanuit Corfu, Lefkas en ook in Athene.

Ontdek deze prachtige Griekse bestemmingen en de vele mogelijkheden om te zeilen in Griekenland. Vul nu het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor uw zeilvakantie in Griekenland.

Zeilen Griekenland

Vertrek en aankomsthavens:
Gouvia of Lefkas-Stad

Ervaringsniveau:
Beginnende en ervaren zeilers

De Ionische zee omvat de Ionische archipel en ligt in het noordwesten van Griekenland. Deze altijd groene en weelderig begroeide eilanden, zijn met name in de bloeimaanden mei en juni, een lust voor het oog. De vele eilanden, waaronder Corfu, Paxos, Lefkas, Kephalinia, Ithaka en Zakynthos, bieden alle mogelijkheden voor een gevarieerde zeilvakantie.

Het vaargebied bestrijkt een oppervlakte van 120 bij 40 zeemijlen, havens en baaien zijn er te over. Het langste non-stop traject van Parga naar Preveza is circa 35 mijl.

Wind en zee
De heersende windrichting is noordwest en neemt gedurende de middag geleidelijk in kracht toe tot een lekkere zeilwind, van 3 tot 5 beaufort. Ten tijde van een ‘maistro’ kan dit wat meer zijn. In de ochtend waait er meestal een zwakke zuidoostelijke wind. In het voor- en najaar is de wind gemiddeld sterker dan in de zomermaanden. In de maanden september en oktober neemt de kans op zuidenwind toe.

In de avond en nacht gaat de wind vaak helemaal liggen, ideaal als u wilt ankeren in een baai. De zeegang die kan ontstaan is zelden hinderlijk, zeeziekte komt dan ook niet vaak voor. Stroming en tij zijn in de Griekse wateren minimaal. Kortom, een ideaal gebied voor zeilvakanties!

Bijzonderheden
Dit vaargebied is uitermate geschikt voor flottielje zeilers en beginnende bareboat zeilers. Het is er veilig en avontuurlijk tegelijk. Havens als Lakka, Parga en Fiskardo zijn zeer de moeite waard. Een bezoek aan Sayiadha mag ook zeker niet ontbreken. Op Paxos en Anti Paxos vindt u de mooiste snorkelbaaien van het vaargebied. En wat dacht u van een barbeque op Meganissi?

 

Direct boeken of meer informatie aanvragen?
Ontvang meer informatie of boek snel en eenvoudig uw zeilvakantie Griekenland.

Op zoek naar een zeil vakantie in Griekenland?

Vertrek en aankomsthavens:
Athene (Alimos) en Lavrion

Ervaringsniveau:
Beginnende en ervaren zeilers

Grenzend aan de hoofdstad Athene in het noordoosten en de Peleponesos in het westen ligt een prachtig vaargebied in Griekenland. Op zo’n vier uur varen van Athene ligt midden in de golf het eiland Aegina. Samen met Poros, Hydra en Spetses vormen zij een indrukwekkende gordel van eilanden, elk met een eigen karakter en uitstraling.

Heeft u meer dan een week tot uw beschikking, dan kunt u verder afzakken langs de oostkust van de Peleponesos en een bezoek brengen aan Monemvasia met zijn resten van een oude ommuurde stad. De rotsige kusten van de Peleponesos zijn rijkelijk begroeid met bossen.

Wind en zee
Het weerbeeld lijkt erg op dat van de Ionische zee, het waait zelden te hard. In de ochtend staat er vaak een lichte bries uit het noorden. In de middag verandert deze in een zuidelijke zeewind. Soms echter draait de wind naar noordoost om verder in kracht toe te nemen.

In de maanden juli, augustus en september als de ‘meltemi’ zijn hoogtepunt bereikt, neemt de kans op noordoosten wind toe, maar bereikt zelden een kracht van meer dan 5 beaufort. Door de beschutte ligging tussen grote landmassa’s krijgt de zee geen kans hoog op te lopen

Bijzonderheden over deze zeilvakantie
Ook dit gebied is zeer geschikt voor een vaarvakantie in Griekenland. Havens als Perdika, Poros, Hydra en Ermioni geven een goed beeld van dit karaktervolle stukje Griekenland, waar ook cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.

Dubbel afgemeerd liggen in havens komt hier, in tegenstelling tot de Ionische zee, wat vaker voor.

meezeilen in Griekenland

Vertrek en aankomsthavens:
Athene (Alimos), Lavrion, Syros en Paros

Ervaringsniveau:
Zeer ervaren zeilers

Gelegen in het zuidelijke deel van de Egeïsche zee liggen de Cycladen. Deze uitgestrekte archipel bestaat uit meer dan dertig eilanden. De typisch witte huisjes met felblauwe deuren zijn karakteristiek voor de vele havenstadjes in dit gebied. Het vulkaaneiland Santorini, de windmolens op Mykonos en het eiland Amorgos waar de tijd lijkt stil te staan, zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden.

Wind en zee
Gedurende het zeilseizoen komt de overheersende wind uit richtingen tussen noordwest en noordoost. Als in juli, augustus en september de ‘meltemi’ waait, kan de wind in deze streek behoorlijk doortrekken. De zeegang die dan ontstaat is kort en steil. Onder een strak blauwe hemel kan de wind soms dagen achtereen doorstaan. De windkracht ligt dan gemiddeld tussen de 5 en 6 beaufort, maar uitschieters tot 8 beaufort kunnen voorkomen.

De routeplanning en keuze van de juiste overnachtingshaven vragen in dit gebied om een goede voorbereiding van uw zeiltocht. Aan boord treft u pilots en kaarten die u de belangrijkste informatie kunnen verschaffen.

Bijzonderheden
Dit gebied vraagt om een ruime zeilervaring van minstens twee bemanningsleden. Ligt u een dag verwaaid, dan bieden de eilanden u volop mogelijkheden tot wandelen of het bekijken van oudheidkundige monumenten. De te varen afstanden zijn over het algemeen wat langer dan op de Ionische zee en de Saronische golf.

Griekse eilanden vakantie met een zeilboot

Vertrek en aankomsthavens:
Skiathos

Ervaringsniveau:
Redelijk ervaren zeilers

Ten noorden van het schiereiland Evia liggen de Sporaden. De eilanden Skiathos, Skopelos, Skyros en Alonnisos zijn gehuld in een serene rust en net zo mooi en groen als Evia. De beboste bergen, helderblauwe zee en goudgele stranden vormen een absoluut harmonieus geheel.

Wind en zee
Hier in het noordelijke deel van de Egeïsche zee is de overheersende windrichting noordoost. Ook doet de ‘meltemi’, hoewel minder sterk, zijn invloed gelden. Een windkracht van 4 tot 5 beaufort het hele jaar rond is haast perfect te noemen. U kunt er korte afstanden zeilen in de beschutting van de eilanden. Zeilt u liever op open zee, dan neemt u gewoon een bovenwinds gelegen route.

Bijzonderheden
Het aanbod van charterjachten in dit gebied is beperkt. Juist daarom is het varen in de Sporaden aan te raden als u houdt van rust en ruimte tijdens uw zeilvakantie.

Meezeilen in Griekenland met verschillende zeilschepen

Vertrek en aankomsthavens:
Kos en Rhodos

Ervaringsniveau:
Ervaren zeilers

De naam Dodekanesos is afgeleid van de Griekse woorden ‘Dodeca Nissia’ en betekent de twaalf eilanden. Tegenwoordig behoren er veel meer dan twaalf eilanden tot de Dodekanesos. Gelegen tussen de Cycladen en de Turkse westkust is dit gebied nog een grotendeels onontdekt vaargebied. Samos, Kos en Rhodos zijn wel de meest bekende eilanden. Toch zijn ook de kleinere eilanden een bezoek meer dan waard.

Wind en zee
Meer nog dan de Cycladen staat dit deel van de Egeïsche zee onder invloed van de ‘meltemi’. Over het algemeen is de noordelijke wind in de Dodekanesos dan ook iets sterker dan in de Cycladen. In de maanden april, mei, juni en oktober is de kracht van de ‘meltemi’ beduidend minder en de kans op verwaaid liggen een stuk kleiner. Net als op de Ionische zee gaat de wind ’s nachts vaak helemaal liggen.

Bijzonderheden
Zeker als u in de zomermaanden dit gebied gaat bezeilen, is het verstandig dat er tenminste twee opvarenden met ruime (zee-)zeilervaring aan boord zijn. Als u naast zeilen van een bruisend nachtleven houdt, dan hebben de grotere eilanden in dit gebied u heel wat te bieden.