Zeilvakantie Lefkas

Flottielje zeilen Lefkas, boek uw zeilvakantie bij Tip Top Sailing

Maak kennis met de mooiste zeilvakantie in Lefkas met de meezeilvakantie van Tip Top Sailing! Het noordelijk gelegen Ionische eiland Lefkas ligt op een afstand van 78 meter voor de kust van het vaste land van Griekenland en biedt hierdoor een prachtige en rustige zeilroute langs de meest prachtige kustlijnen. De ultieme route om te zeilen!

Meezeilen in Lefkas is voor iedereen – of u nu wel of geen zeilervaring heeft. We organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen. U vertrekt vanaf het prachtige Griekse eiland Lefkas voor een zeiltocht langs allerlei mooie plekjes in de Ionische Zee, waar u op de moderne en goed uitgeruste Bavaria 47 Albatros verblijft. Deze flottielje beschikt over 4 hutten, 3 douches en toiletten en een ruime salon.

Ontspannen meezeilen in Lefkas

Het schip begeleidt tijdens de zeilvakantie in Lefkas de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ’s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen.

Inschepen kan op individuele basis of met uw eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat. U kunt iedere zaterdag tussen eind april en eind oktober inschepen op de ‘Albatros’.
Bekijk de routes van de Bavaria 47 onderaan de pagina.

Wilt u ook een keertje meezeilen in Griekenland? Vul dan het contactformulier in! Op basis van uw wensen sturen wij u graag een vrijblijvende offerte voor uw zeilvakantie in Lefkas of vanaf één van de andere vertrekhavens.

Lefkas – Ionische zee

Vertrek- en aankomsthaven Preveza is gelegen net ten noorden van het Griekse eiland Lefkas. Vanuit deze gezellige Griekse stad vaart u niet alleen het mooie gebied van Lefkas in, maar liggen ook de Golf van Amvrakia en het zuidelijke deel van het Corfu gebied binnen vaarafstand van onze week reizen.

De talloze grote en kleinere eilanden liggen binnen handbereik en u kunt genieten van een zeiltocht door dit relatief beschutte vaargebied. Door de gunstige omstandigheden is dit vaargebied ook geschikt voor het zeilen met kleinere kinderen.

De Ionische eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid werd door de oppergod Zeus. Niet alleen Io was verleidelijk, ook de zee die naar haar is vernoemd nodigt uit tot een duik in het heldere water.

Een impressie van de routes in Lefkas

Meezeilen Lefkas biedt oneindig veel mogelijkheden. Onderstaande routes zijn dan ook niet bindend, maar geven u een leuk beeld van de zeer vele mogelijkheden in dit vaargebied. Schipper en bemanning zullen in overleg en afhankelijk van de weersomstandigheden de zeilreis uitstippelen voor de mooiste zeilvakantie in Griekenland.

Afvaartdata

Elke week varen we weer uit voor een mooie tocht door de Ionische Zee.
Een overzicht van de afvaartdata in de zomer is te bekijken door onderstaand menu uit te klappen.

Zeilvakantie Lefkas

2021Type ZeiljachtMax
opstappers
3 juli - 5 sept
1 mei - 3 juli
5 sept - 30 okt
1 wkBavaria 4714.70
520
415
2 wknBavaria 4714.70
895
705
2 wkn specialBavaria 4714.70
795

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfer, maaltijden en excursies.

Voor o.a. de dagelijkse boodschappen aan boord (ontbijt, lunch, snacks en drankjes) wordt een boordkas samengesteld. Deze bestaat uit twee delen: een vast deel van € 90 p.p. per week en een variabel deel dat in overleg wordt vastgesteld. De ervaring leert dat dit variabele deel circa € 80 p.p. per week bedraagt.

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon (voor één of twee weken), het verblijf aan boord in 2-persoons hutten (op indeling) en begeleiding door de Nederlandse schipper. Een lakenset is inbegrepen, een handdoekenset kunt u bijhuren voor € 15,00 (2 handdoeken per set). Reserveringskosten bedragen € 50 per boeking.

Alle kosten voor de eindschoonmaak, havengelden, verbruikte diesel, gas en water worden gedragen door de boordkas. De schipper/bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

Het maximum aantal individuele deelnemers is 6 personen (excl. bemanning van 1 of 2 personen).
Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat.

Deelt u liever geen hut, dan geldt er een toeslag van € 295,- per week voor een privé hut in het laagseizoen en € 375,- in het hoogseizoen.
U krijgt daarmee dus een flinke korting op het “2e persoon” tarief die geen gebruik kan maken van de extra slaapplaats.

 

Gehele boot met schipper reserveren

De “Albatros” en schipper zijn ook exclusief voor uw eigen gezin of gezelschap te reserveren. Het maximum aantal opvarenden is dan 8 personen.
Het huurtarief voor het privé reserveren van het schip kent een aantrekkelijke korting ten opzichte van de individuele tarieven:

  • In het laagseizoen betaalt u € 2595,- in plaats van € 3320,- per week (exclusief vliegreis).
  • In het hoogseizoen huurt u het complete schip voor € 3195,- per week in plaats van € 4160,- (exclusief vliegreis).

De bijkomende kosten aan boord zijn zoals vermeld onder tarieven meezeilen Lefkas. Het schip fungeert ook hier als leadboat van het flottielje.

Als je alleen op reis wilt gaan, is het extra belangrijk dat je in een fijne omgeving terecht komt! Het extra sociale karakter van een flottielje zorgt er voor dat je niet alleen leuke mede opstappers aan boord van het moederschip zal tegenkomen, maar ook contacten kan leggen met de deelnemers in de flottielje.

Zo kom je altijd weer leuke mensen tegen en heb je elke avond wel een andere “disgenoot” voor leuke gesprekken!

Exclusief de gehele boot met schipper reserveren

De “Albatros” is ook in haar geheel exclusief te reserveren voor je eigen “bemanning“. Op die manier combineer je maximale vrijheid én privacy.

Je reserveert het gehele schip bovendien tegen een extra aantrekkelijk tarief.
In het laagseizoen betaal je geen € 3320,- per week maar krijg je een korting van ruim 20% en betaal je slechts  € 2595,-
Gedurende het hoogseizoen en de twee weekse specials in voor- en naseizoen rekenen we geen € 4160,- maar slechts € 3195-, oftewel met bijna 25% korting!

Een unieke aanbieding dus voor een riant schip van 47 voet mét schipper inbegrepen in de prijs!

Tarieven zijn alleen exclusief de vliegreis en bijkomende kosten. Deze zijn zoals vermeld onder de tarieven meezeilen. Het maximum aantal opstappers bij een exclusieve boeking is 8 opvarenden. Drie in elke voorhut en twee in de vrije achterhut.
Ook als het schip exclusief geboekt wordt, vervult het altijd de rol van lead boat van de flottielje. Z kan je ook nu profiteren van alle voordelen en contacten leggen met de bemanningen van de andere deelnemende schepen in de flottielje.