Zeilvakantie Lefkas

Flottielje zeilen Lefkas, boek uw zeilvakantie bij Tip Top Sailing

Maak kennis met de mooiste zeilvakantie in Lefkas met de meezeilvakantie van Tip Top Sailing! Het noordelijk gelegen Ionische eiland Lefkas ligt op een afstand van 78 meter voor de kust van het vaste land van Griekenland en biedt hierdoor een prachtige en rustige zeilroute langs de meest prachtige kustlijnen. De ultieme route om te zeilen!

Meezeilen in Lefkas is voor iedereen – of u nu wel of geen zeilervaring heeft. We organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen. U vertrekt vanaf het prachtige Griekse eiland Lefkas voor een zeiltocht langs allerlei mooie plekjes in de Ionische Zee, waar u op de moderne en goed uitgeruste Bavaria 47 Albatros verblijft. Deze flottielje beschikt over 4 hutten, 3 douches en toiletten en een ruime salon.

Ontspannen meezeilen in Lefkas

Het schip begeleidt tijdens de zeilvakantie in Lefkas de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ’s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen.

Inschepen kan op individuele basis of met uw eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat. U kunt iedere zaterdag tussen eind april en eind oktober inschepen op de ‘Albatros’.
Bekijk de routes van de Bavaria 47 onderaan de pagina.

Wilt u ook een keertje meezeilen in Griekenland? Vul dan het contactformulier in! Op basis van uw wensen sturen wij u graag een vrijblijvende offerte voor uw zeilvakantie in Lefkas of vanaf één van de andere vertrekhavens.

Zeilvakantie Lefkas

2017Type Zeiljachtl.o.a.kooien15-07 - 02-0902-09 - 28-10
1 wkBavaria 4714.708+2495395
2 wknBavaria 4714.708+2825675
2 wkn specialsBavaria 4714.708+2825

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfer, maaltijden en excursies.

Voor o.a. de dagelijkse boodschappen aan boord (ontbijt, lunch, snacks en drankjes) wordt een boordkas samengesteld. Deze bestaat uit twee delen: een vast deel van € 65 p.p. per week en een variabel deel dat in overleg wordt vastgesteld. De ervaring leert dat dit variabele deel circa € 80 p.p. per week bedraagt.

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon (voor één of twee weken), het verblijf aan boord in 2-persoons hutten (op indeling) en begeleiding door de Nederlandse schipper. Een lakenset is inbegrepen, een handdoekenset kunt u bijhuren voor € 12,50 (2 handdoeken per set). Reserveringskosten bedragen € 40 per boeking.

Alle kosten voor de eindschoonmaak, havengelden, verbruikte diesel, gas en water worden gedragen door de boordkas. De schipper/bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

Het maximum aantal individuele deelnemers is 6 personen. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat.

Deelt u liever geen hut, dan geldt er een toeslag van € 295,- per week voor een privé hut in het laagseizoen en € 375,- in het hoogseizoen.

Gehele boot met schipper reserveren

De “Albatros” en schipper zijn ook exclusief voor uw eigen gezin of gezelschap te reserveren. Het maximum aantal opvarenden is dan 9 personen.
Het huurtarief voor het privé reserveren van het schip kent een aantrekkelijke korting ten opzichte van de individuele tarieven:

  • In het laagseizoen betaalt u € 2395,- in plaats van € 3160,- per week (exclusief vliegreis).
  • In het hoogseizoen huurt u het complete schip voor € 2995,- per week in plaats van € 3960,- (exclusief vliegreis).

De bijkomende kosten aan boord zijn zoals vermeld onder tarieven meezeilen Lefkas. Het schip fungeert ook hier als leadboat van het flottielje.

Ook in het Lefkas gebied varen we met de meezeilvakanties gedurende het seizoen diverse bijzondere tochten van een langere duur of enkele reis, dus met een andere eind bestemming dan het opstappunt.

Lefkas/Athene

In de eerste week van de meivakantie zetten we koers richting het Oosten om diverse weken vanuit Athene het vaargebied van de Saronische Golf, de noordelijk gelegen Sporaden en de Cycladen te verkennen. U leest op deze pagina’s meer over de meezeilvakanties vanuit Athene.

Korinthe

8-daagse tocht van zaterdag 22 tot en met 29 april

We zetten koers richting Oost en doorkruisen de Golf van Korinthe met als absoluut hoogtepunt een doorvaart van het Kanaal van Korinthe. Een heerlijke “one way”, dus geen enkele dag dezelfde haven zien!
Opstappen in Lefkas en afstappen in Kalamaki Marina in Athene.

Athene

8-daagse reis (meezeilen en flottielje zeilen) met vertrek op zaterdag 29 april, 20 en 27 mei, 2 en 9 juni en 1 juli.

Het vaargebied van Athene kenmerkt zich door diverse mooie eilanden met veel cultuur. Denk aan het pittoreske eiland Poros met zijn nauwe doorvaart en grote ferries die regelmatig passeren, of het kleine haventje van Hydra met het dorp steil tegen de heuvelwand aangebouwd. Maar ook de sulfurbaden in Methana of het antieke Ermioni zijn zeker een bezoekje waard.

Sporaden-tour

15-daagse reis (meezeilen en flottielje zeilen) van zaterdag 6 tot en met 20 mei.

Deze meezeilvakantie is met recht uniek te noemen. De Sporaden zijn een eilandengroep in het Noorden van de Aegeïsche Zee waar naar verhouding maar weinig zeilers komen. Zeker in combinatie met de periode in het voorjaar verzekerd ons dat van vrijwel lege baaien en alle ruimte in haventjes en andere stops onderweg. Vanwege de afstand van Athene een prima reis om in twee weken te ondernemen vanuit de tijdelijke thuishaven.

Santorini-tour

15-daagse reis (meezeilen en flottielje zeilen) van zaterdag 17 juni tot en met 1 juli.

Voor de echte zeilers gaan we gedurende twee weken op reis richting de Cycladen en het typische Santorini. Wie kent de foto’s niet van wit gekalkte huizen met de prachtig blauwe koepeldaken?! Omdat we twee hele weken de tijd hebben, kunnen we de vele prachtige eilanden van deze unieke eilandengroep uitgebreid verkennen. Verstopte baaitjes en authentieke sfeer zijn hier nog gewoon en veelal ver weg van het massa toerisme.
Wilt u aansluiten met uw eigen schip voor deze unieke 15 daagse reis? Wat meer ervaring is dan wel vereist door de relatief onbeschuttere wateren en gemiddeld sterkere wind (Meltemi).

Korinthe-tour

8-daagse reis (meezeilen) van zaterdag 8 tot en met 15 juli.

Na ruim twee maanden “vreemde wateren” is het weer tijd om huiswaarts te keren. Vanuit Athene vertrekken we voor een prachtige route door het Kanaal en de Golf van Korinthe. Deze tocht is perfect voor wie cultuur, geschiedenis en zeilen met elkaar wil combineren! Een stop in het mythische Delphi voor een bezoek aan het Orakel is een must voor ieder die geïnteresseerd is in de Griekse Oudheid.
Na een week heerlijk zeilen is het goed weer thuis te zijn in ons vertrouwde Lefkas!

Italia

15-daagse reis (meezeilen én flottielje zeilen*) van zaterdag 16 tot en met 30 september.

Hoewel het reguliere vaargebied bij Lefkas al prachtig is, doen we tijdens deze tocht extra bijzondere bestemmingen aan! We zetten koers noordwaarts en varen langs Paxos, Corfu en de eilanden te noorden daarvan. We bereiden ons zo voor op de oversteek naar de hak van de Italiaanse laars. Een stevige zeildag van ca 50 mijl brengt ons van Othoni naar de zuidelijke kust van Italië. Gedurende twee weken verkennen we deze ongerepte kusten waar nog maar weinig zeilers hun ankers hebben uitgegooid.

* voor het aanhaken met een eigen schip in flottielje is het noodzakelijk om over meer ervaring te beschikken. Bovendien dient het schip een minimale afmeting van ca 11 meter te hebben. Vraag ons om een offerte op maat en naar het benodigde ervaringsniveau om op eigen kiel aan te haken bij dit unieke flottielje.

Afvaartdata

Vanaf begin juli zijn we weer terug in het thuiswater van Lefkas na een verblijf in het mooie vaargebied van Athene. Elke week varen we weer uit voor een mooie tocht door de Ionische Zee.
Een overzicht van de afvaartdata in de zomer is te bekijken door onderstaand menu uit te klappen.

Een impressie van de routes in Lefkas

Onderstaande routes zijn niet bindend, maar geven u een beeld van de mogelijkheden in dit vaargebied. Schipper en bemanning zullen in overleg en afhankelijk van de weersomstandigheden de zeilreis uitstippelen voor de mooiste zeilvakantie in Griekenland.

Lefkas – Ionische zee

Vertrek- en aankomsthaven Lefkas Stad is gelegen aan in het noorden van het Griekse eiland Lefkas.

De talloze grote en kleinere eilanden liggen binnen handbereik en u kunt genieten van een zeiltocht door dit relatief beschutte vaargebied. Door de gunstige omstandigheden is dit vaargebied ook geschikt voor het zeilen met kleinere kinderen.

De Ionische eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid werd door de oppergod Zeus. Niet alleen Io was verleidelijk, ook de zee die naar haar is vernoemd nodigt uit tot een duik in het heldere water.