Motormanoeuvreren

Motormanoeuvreren

Manoeuvreren op de motor

Het manoeuvreren op de motor is een niet te onderschatten aspect in het verantwoord en veilig varen met een kajuitzeiljacht. Zelfs bij relatief ervaren zeilers geeft een gebrek aan kennis en techniek vaak aanleiding tot “sluis- en havenstress”. Wij vinden dat zeilen vooral ontspannen moet zijn – en stress hoort daar niet bij! Om die reden hebben we een cursus motormanoeuvreren in ons programma opgenomen.

Voor wie is de zeilcursus motormanoeuvreren?

Deze zeilcursus is voor iedereen die zich in bovenstaand geschetst scenario herkend. Een bepaald niveau aan zeilkennis is hier dus niet nodig. In deze cursus richten we ons uitsluitend op het motorvaren met een kajuitzeiljacht in havens, bij bruggen en bij sluizen. Er komen allerlei technieken aan de orde om de boot onder alle omstandigheden tot in detail te kunnen beheersen.

Cursusinhoud
Aspecten als lijnbehandeling, aankomen en afvaren van hoger- en lagerwal (bij harde wind), in en uit boxen varen, het passeren van bruggen en sluizen worden uitgebreid geoefend. Deze cursus kan uiteraard ook worden gevolgd op uw eigen schip.

Cursusduur
Eén tot twee dagen (of 2 tot 4 lesblokken).

Deze zeilcursus kan daarnaast ook goed gecombineerd worden met andere zeilcursussen of regulier jachtverhuur. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij bieden u graag een zeilcursus op maat.