Oostzee tocht

Oostzee reis

Nieuw in ons zeezeilprogramma voor 2024 is een langere reis die in juni en juli wordt gevaren.
We zetten koers richting de Oostzee!

In drie tochten van ongeveer twee weken varen we vanuit thuishaven Willemstad naar de mooie Oostzee en ontdekken de vaargebieden van Noord-Nederland, de Duitse Wadden, oost en westkust van Denemarken, Duitse Bocht en de zuidkust van Zweden en Noorwegen.

Kortom, een unieke tocht die een enorm en zeer divers vaargebied bestrijkt.

Unieke reis

Deelnemen kan aan elk individueel blok, maar ook kan er eventueel geboekt worden op een combinatie van tochten. Zo kunt u nóg meer meemaken en ervaren.

Vertrekdata Oostzee tocht 2024

De tocht gaat door bij inschrijving van minimaal twee opstappers. Het maximum aantal deelnemers is 4 opstappers. De bemanning kan uit 1 of 2 bestaan.

14-daagse meezeilreis: Bestemming Oostzee

Blok 1: Inschepen op zondag 2 juni 2024, ontschepen zondag 16 juni 2024.
Inschepen in Willemstad, ontschepen grotere stad oostkust Denemarken

Blok 2: inschepen op zondag 16 juni, ontschepen op zondag 30 juni 2024.
In- en ontschepen in grotere stad oostkust Denemarken

Blok 3: inschepen op zondag 30 juni, ontschepen op zaterdag 13 juli 2024.
Inschepen in grotere stad oostkust Denemarken, ontschepen in Willemstad

 

De routes van de verschillende blokken liggen vanzelfsprekend niet vast. Weersomstandigheden en -voorspellingen zullen zoals altijd op zee het ritme van de reis dicteren en dus ook wel plaatsen we stoppen.
In grote lijn zal er tijdens de eerste etappe koers gezet worden naar Denemarken via de Nederlandse en/of Duitse Wadden, de Duitse Bocht en het Kieler Kanaal naar de oostkust van Denemarken.

Tijdens het tweede blok varen we door het prachtige gebied van Kattegat en Skagerrak en ontdekken we de Deense kusten, de Zweedse scheren en het uiterste puntje van Noorwegen. Begin en eindpunt van deze etappen zijn een grotere plaats in Denemarken die goed bereikbaar is.

In de laatste etappe van deze unieke reis wordt de koers weer zuidwaarts uitgezet. Ook nu kunnen we weer via Oostzee en Kieler Kanaal terug richting de bekende Noordzeekusten, maar bij gunstige omstandigheden zou er ook gekozen kunnen worden voor een tocht “buitenom”. Oftewel, een reis langs de ruige westkust van Denemarken naar beneden.

Hoe de koers ook zal verlopen, het zal altijd een unieke tocht worden die het mogelijk maakt om een geheel nieuw vaargebied te verkennen en leren kennen.

Kosten

Deelnemen kost € 1200 per persoon per blok van twee weken. Bij deelname aan een tweede blok ontvangt u op deze kosten 25% korting. Er is geen korting van toepassing voor deelname van meerdere personen.

Elke opstapper draagt bij aan boordkas, schoonmaak- en reserveringskosten. Deze zijn gelijk aan de overige tochten en staan vermeld op uw persoonlijke offerte.
Kosten voor noch organisatie van de reis naar/van de op- of afstap plaats zijn niet inbegrepen. De schipper probeert een combinatie van reizende deelnemers te coördineren, bijv. door het delen van een auto die nieuwe opstappers brengt en vertrekkende opstappers haalt.

Een privéhut kan enkel geboekt worden indien er voor twee deelnemers betaald wordt, enkel de korting voor deelname aan meerdere blokken is van toepassing.

Geplande routes

De exacte route zal uiteindelijk door het weer en het doel worden bepaald.

Vereisten

Deze tochten staan open voor deelnemers van elk niveau.
Tijdens de cursus kan er ook worden gewerkt aan de vereisten van de diverse CWO Tidal diploma’s. Tegelijkertijd is deze reis vooraleerst een ervaringstocht en expliciet géén doelgerichte CWO cursus. De hoofddoelstelling is ervaring opdoen en genieten van zee en zeilen!
De schipper is ook volledig gediplomeerd zeezeilinstructeur en kan dus daar waar wens en gelegenheid zich voordoen, uitleg en instructie geven.

Deze reis is ook uitermate geschikt als mijlenmaker voor de diverse zeezeilopleidingen.