Vaargebieden

Vaargebieden

Ons primaire vaargebied is de Noordzee, de Waddenzee en de Zeeuwse kusten. Al onze CWO zeiltochten vertrekken vanuit de thuisbasis in Willemstad.

Koers ZUID

Afhankelijk van het weer hebben we vanuit Willemstad de mogelijkheid om via het Hollands-Diep en het Haringvliet direct naar zee te gaan. Een tweede optie is via het Volkerak en de Krammer over de Oosterschelde naar de Roompotsluis te zeilen, om hier vervolgens het zeegat te kiezen.
Mochten de weers- en getijdegegevens ons parten spelen, dan kunnen we via de Oosterschelde, het Kanaal door Zuid-Beveland en Westerschelde de Noordzee bereiken.

Neem dan contact met ons op voor verdere details over deze reizen.

Koers NOORD

Wadden
Tijdens de weekreizen (en de gunstige windrichtingen) ligt ook het Wad binnen bereik van onze thuishaven. We zeilen binnendoor of buitenom naar Vlieland en Terschelling. Binnendoor naar Harlingen en Texel. Een uitdaging vormt de tocht door de geulen van Texel naar Vlieland. Met onze diepgang van 2,20 meter is dit niet onmogelijk, maar wordt wel echt rekenen voor de liefhebbers.

Maar ook onze noordelijke Noordzeekust kan prima bezeild worden. Een rondje Noord-Holland kent enorm veel uitdagingen en leermomenten en in veel van de varianten vaak ook een stop in hartje Amsterdam: een unieke belevenis!

Ook dit jaar organiseren we weer de Breskens weekenden. Zeezeilen vanuit Breskens is altijd bijzonder. Je kunt kiezen voor het woelige Noordzee water en de steven naar de Belgische kust wenden of je kiest voor het avontuur op de Westerschelde.  Hoe dan ook ga je kennis maken met de zee.

Heb je meer tijd kun je zelfs meevaren vanaf Willemstad naar Breskens en vice versa.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Zeeuwse, Nederlandse en Belgische kust
Vanuit Stellendam, de Roompot of Vlissingen zetten we een koers uit over de Noordzee. Tussen Nieuwpoort en Delfzijl vinden we een scala aan interessante havens. Een plek als Scheveningen of Blankenberge zullen we u zeker niet onthouden. We kruisen het drukke Westerschelde scheepvaartverkeer of de Nieuwe Waterweg. We maken kennis met verkeerscheidingstelsels, windmolenparken, booreilanden en werken stevig aan onze kennis van kustnavigatie.

The East Coast Rivers
De rivieren, kreken, en doorgangen van de kusten van Kent, Essex en Suffolk vormen tezamen de East Coast Rivers. Deze rivieren hebben een uniek karakter, ze vormen in de ogen van veel ‘diepwaterzeilers’ een bedreiging, maar bieden juist bescherming en schoonheid aan zeilers die er hun weg weten te vinden.

Kanaaleilanden
Deze zeilreis bestaat uit drie trajecten. Via de Belgische kust (Oostende, Boulogne, Dieppe, Fecamp, Honfleur naar Cherbourg) of via de Engelse Zuidkust (Dover, Eastbourne, Brighton, Wight Cowes en Portsmouth), naar Cherbourg. Een bemanningswissel vindt plaats  in het Franse Honfleur (7-daagse tocht ) en/of Cherbourg (14-daagse tocht).

Vanuit Cherbourg zeilen we zoveel mogelijk langs de Kanaaleilanden (Guernsey, Alderney, Jersey Helm en Sark). Vervolgens kan er door de laatste groep worden ingescheept voor de thuisreis naar Willemstad. ‘Coast hoppend’ varen we via de Kanaaleilanden, maken de oversteek naar Wight en de Engelse zuidkust en zeilen dan via de Frans/Belgische kust terug naar onze thuishaven. Met als optie een wissel in Honfleur afhankelijk of men een 7-daagse of 14-daagse zeilreis heeft geboekt.

Het reizen van en naar Cherbourg kan met de trein  of met een auto/busje, e.e.a. in overleg, zodat er mogelijk combinaties gemaakt kunnen worden.

Wadden
We zeilen binnendoor of buiten om naar Vlieland en Terschelling. Binnendoor naar Harlingen en Texel. Een uitdaging vormt de tocht door de geulen van Texel naar Vlieland. Met onze diepgang van 2,20 meter is dit niet onmogelijk, maar wordt wel echt rekenen voor de liefhebbers.

Maar ook onze noordelijke Noordzeekust kan prima bezeild worden. Een rondje Noord-Holland kent enorm veel uitdagingen en leermomenten en in veel van de varianten vaak ook een stop in hartje Amsterdam: een unieke belevenis!

Duitse Wad, Helgoland en de Oostzee

De tocht naar Frederikshaven (Denemarken) duurt 14 dagen. Bij vertrek uit Willemstad zeilen we via de Nederlandse kust naar de Wadden. Hier zullen we zeker één of twee havens aandoen. Altijd een heerlijke plek om het vervolg van de reis voor te bereiden.
Bij goede weersomstandigheden zeilen we via Borkum of Helgoland naar het Noordzee-Oostzee kanaal. Via Cuxhaven bereiken we dan Kiel en ligt de Oostzee voor ons open.

We vervolgen onze reis en hebben hierbij de keuze uit meerdere routes. Het eiland Fyn en Als kunnen worden aangedaan, maar de route die ons via Kopenhagen verder noordwaarts voert naar Gotenborg behoort ook tot de mogelijkheden.

Als de weersomstandigheden heel gunstig zijn, kunnen vanaf Vlieland in een keer de oversteek maken naar het Lymfjord in het noorden van Denemarken. Via het uitgestrekte Lymfjord zeilen we dan dwars door Denemarken naar de Oostzee en zetten vervolgens koers naar Frederikshaven. Omdat deze haven goed bereikbaar is per trein, auto of zelfs het vliegtuig, vindt hier de bemanningswissel plaats. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kunnen we het vervoer van en naar Frederikshaven eventueel in onderling overleg regelen.

De terugtocht voert ons via de Deense Oostzee, de Zweedse Westkust naar Kopenhagen en vervolgens richting Kiel. Hier aangekomen maken we ons op voor de passage door het Kieler kanaal met als bestemming Cuxhaven. Vandaar zeilen we via Helgoland, Borkum en de Waddeneilanden terug naar Zeeland. Bij het vaststellen van de definitieve route houden we rekening met de weersomstandigheden, de ervaring en leerdoelstellingen van onze opstappers/cursisten. Leren en ontspannen gaan hand in hand.