Meteo cursus voor zeilers

Meteo

Weercursus voor zeilers met Gerrit Hiemstra
NOS Weerman Gerrit Hiemstra verzorgt met zijn bedrijf Weather at Sea praktische en theoretische weercursussen voor de watersporter. Zeilers kunnen leren hoe ze in de praktijk en met beperkte middelen een weersverwachting moeten maken en hoe ze daar bij het navigeren rekening mee kunnen houden.

“Veel zeilers hebben wel eens een weercursus gevolgd, maar het blijkt dat ze de opgedane kennis in de praktijk moeilijk kunnen toepassen”, aldus Gerrit Hiemstra. “In elke weercursus worden bijvoorbeeld fronten behandeld, maar bijna niemand weet hoe een front er buiten in het echt uitziet. Ik vind het leuk om zeilers in de praktijk te leren hoe de atmosfeer werkt en hoe zij er op kunnen inspelen.”

Weercursus in de praktijk
Op het zeiljacht ‘Mandate’ van Gerrit Hiemstra zelf (een Swan 47) organiseren wij een 3-daagse zeiltocht.
Gerrit is gedurende de gehele tocht aan boord en brengt u met veel enthousiasme alle benodigde meteokennis bij. U leert de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Onder begeleiding van een van onze ervaren en gekwalificeerde zeezeilinstructeurs van Tip Top Sailing zet u vanuit de thuishaven Willemstad (afhankelijk van het weer), koers naar de Zeeuwse Delta en/of de Noordzee. De Swan 47 biedt voor deze cursus ruimte aan maximaal zes cursisten.

Cursusdata in de praktijk in 2020

In 2019 is “Mandate” onderhanden genomen voor een kleine refit van het onderwaterschip. In 2020 is het de bedoeling dat er weer opgestapt kan worden voor een mooie en leerzame tocht vanuit de nieuwe thuishaven in Noord-Nederland.

 

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 495,- p.p. Daarnaast draagt elke opstapper € 25,- per dag bij aan de boordkas (havengelden, diesel, gas, alle maaltijden en drankjes aan boord) en € 25,- schoonmaakkosten. De reserveringskosten bedragen € 15,- p.p.
De schipper verzorgt tijdens de tocht alle maaltijden aan boord en de benodigde boodschappen vooraf.

 

Ook tijdens de winter kunt u veel leren over het weer! Volg dan de theorie cursus van een dag. Deze winter zijn er weer drie cursussen gepland.


 

Ook te huur!

Het zeiljacht ‘Mandate’ van Gerrit Hiemstra is ook te huur voor zeiltochten en (bedrijfs)evenementen, in alle gevallen met een professionele schipper. Voor meer informatie over de weerzeiltochten, cursussen en verhuurmogelijkheden van deze klassieke Swan kunt u terecht bij Tip Top Sailing.