Meteo

Meteo theorie

Meteo theorie met NOS-weerman Gerrit Hiemstra

Weerman Gerrit Hiemstra geeft niet alleen praktische meteo trainingen, maar biedt gedurende de wintermaanden ook theorie cursussen aan. Tijdens een dagcursus biedt hij watersporters (en andere geïnteresseerden) de gelegenheid om te leren hoe men met beperkte middelen een eigen weersverwachting kan maken.
Zo verminder je als watersporter je afhankelijkheid van externe bronnen én ben je nog activeren met het varen bezig.
Voor zeezeilers en diegenen die echt verre kusten bezeilen is een dergelijke cursus natuurlijk een absoluut vereiste.

Zelfs tijdens deze toch vooral theoretische cursus wordt een beroep gedaan op de praktijk, oftewel, er wordt tijdens de cursus dag zeker ook buiten gekeken naar wat er allemaal waar te nemen is! Zo gaan de soms abstracte termen en beelden meteen “leven”!

 

Theoretische weercursus

Weather at Sea en Tip Top Sailing organiseren deze leuke en hele leerzame weercursus aan de wal. Deze cursus wordt meermalen gegeven gedurende het winterseizoen, zo ben je als zeiler toch nog met de hobby bezig.
Cursuslocaties zijn Willemstad én midden/noord Nederland (variërende locaties) en in de nabijheid van het water, meestalk ergens in een haven bij een watersportvereniging. De cursus gaat door bij minimaal 10 bevestigde deelnemers.
Naast op hier onder vermelde data kan er op aanvraag ook een privé cursus voor uw eigen gezelschap, club of vereniging worden georganiseerd op alternatieve data en/of locaties. Neemt u voor meer informatie, mogelijkheden en tarieven contact met ons op.

 

Cursusdata theorie weer cursus 2023

VOL

Nog geen nieuwe datum, eerst volgende cursus zal niet voor herfst 2023 worden gepland.

 

Voor doorgang van de cursus hanteren we een minimum aantal deelnemers van 10 personen.

Liever eerst nog meer lezen over deze theoriecursus?
Klik dan hier voor meer info over deze theoriecursus.