Turkije

Veel gestelde vragen

Zeilvakantie Turkije

Flottielje zeilen in Turkije vanuit Göcek is een belevenis. Het is een gebied bomvol geschiedenis. De vele archeologische bezienswaardigheden in een gevarieerd landschap met zeer uiteenlopende natuur maken een zeilvakantie in Turkije tot een droom voor menig zeiler. Het land wordt omringd door vijf zeeën met prachtige lange stranden en talloze beschutte baaien. Kristalheldere en azuurblauwe wateren nodigen constant uit tot een verkwikkende duik en de wind brengt u kalm en voorspoedig naar de plaats van bestemming.

Tip Top Sailing zorgt voor een droom van een zeilvakantie in Turkije. Bij het plannen van uw zeilvakantie wordt de keuze tussen flottielje zeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring.

Flottielje zeilen in Turkije

Bent u klaar voor een zeilvakantie in Turkije? Bij Tip Top Sailing kunnen we u goed helpen bij al uw vragen over uw zeilvakantie. Voor meer informatie over flottielje zeilen in Turkije of het direct maken van een boeking, kunt u gerust contact met ons opnemen. Bel ons via 0168 47 17 94, of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw Tip Top zeilvakantie te bespreken.

Vaargebied Turkije

De Lycische kust, ook wel de Turkse Rivièra genoemd, is gelegen aan de Zuidwestkust van Turkije, daar waar de Egeïsche Zee overgaat in de Middellandse Zee. Voor zeilers en zonaanbidders is de Lycische kust één groot avontuur. Het massatoerisme heeft deze Turkse kust nog nauwelijks ontdekt, waardoor u witte stranden en prachtige baaien van dit gebied voor u alleen heeft.

Oude monumenten van de rijke Lycische, Griekse, Romeinse en jongere culturen kunt u hier in alle rust bewonderen. U ontmoet voornamelijk de zeer vriendelijke en gastvrije plaatselijke bevolking. De verschillende route-impressies van de flottielje in Turkije schetst een goed beeld van de mogelijkheden in dit vaargebied.

Door de jarenlange aanwezigheid van onze flottieljeleiding worden er dagelijks nieuwe ligplaatsen gereserveerd zodat u maximaal kunt genieten van het zeilen. Aanleggen gebeurt veelal aan steigers voorzien van moorings, dus ook dat is uniek comfortabel en gemakkelijk!

Flottielje zeilen in Turkije

De flottielje in Turkije staat garant voor een prachtig  avontuur, een mooie omgeving en enthousiaste begeleiding van een zeer ervaren Nederlandse crew. Dit alles samen maakt het zeilen in Turkije tot een onvergetelijk zeilavontuur.

Flottielje zeilen betekent een zeiljacht huren en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route varen. Dat houdt niet in dat u als eendjes achter elkaar aan vaart, maar wel dat u altijd verzekerd bent van ondersteuning of advies op het moment dat ú daar behoefte aan heeft. We vertellen u er alles over.

Begeleiding

In Turkije wordt de begeleiding uitgevoerd door een zeer ervaren, Nederlands flottielje team. Zij varen op hun eigen zeiljacht mee en zijn zo altijd bereikbaar op het moment dat u dat wenst. Hun kennis van het vaargebied, de lokale weersomstandigheden en grote netwerk van lokale contacten leveren voor u gegarandeerd een zorgeloze en bovenal ontspannen zeilvakantie. Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert van zo’n zes tot twaalf schepen.

Vrijheid, blijheid

Flottielje zeilen biedt in Turkije alle vrijheid die u wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil.

Droomvakantie

In Turkije vertrekt het flottielje op geselecteerde zaterdagen tussen eind april en eind oktober. Buiten deze periodes is het mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) en te zeilen in Turkije. Gedurende het vaarseizoen is er een divers aanbod van mooie routes door het gebied. Afhankelijk van de reisdatum kunt u voor zowel 8 als 15 dagen inschepen.

Flottielje zeilen vanuit Göcek

De vertrek- en aankomsthavens is Göcek Het gezellige Göcek is gelegen in de grote rustige baai Skopea Liman. Dit gezellige stadje ligt op korte afstand van de internationale luchthaven van Dalaman, zodat u met een korte transfer (een kleine 30 minuten) kunt genieten van de gezellige sfeer.

Vertrek- en aankomsthaven

Voor het flottielje zeilen in Turkije wordt Göcek als vertrekpunt genomen. Deze plaats biedt vele mogelijkheden om uw tocht helemaal naar wens in te richten. Zet koers naar het westen om te kunnen varen langs kleine dorpen en verlaten baaien, of zeil juist naar het oosten. Hier kunt u de levendige en gezellige badplaatsen Fethiye of Kas bezoeken. Wat de keuze ook wordt, u geniet altijd van natuur, ruimte en de enorme gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bewoners.

De jachten

Net als op alle andere bestemmingen betrekken we de deelnemende schepen in het Turkije flottielje van enkele gerenommeerde en ervaren lokale partner rederijen. Zo heeft u een zeer ruime keuze uit moderne en goed onderhouden jachten en is er voor elke smaak wat wils.

Klimaat

Over het klimaat in Turkije kunnen we kort zijn: warm, zonnig en droog. Standvastig is het juiste woord voor het weer aan deze kust.
In de ochtend waait er een zwakke westzuidwestelijke wind van 3 Beaufort die in de loop van de middag aan kan wakkeren tot 5 Beaufort. Buiten de binnenzee loopt dan ook een langere zeegang die hoort bij open zee. Zelfstandig, bare-boat zeilen in dit gebied vraagt dan ook iets meer ervaring.
Kortom, de ideale bestemming voor wie het echte zeilen tijdens de zeilvakantie extra wil benadrukken!

Bijzonderheden

Door het enorme netwerk van de flottieljeleiding zijn zij in staat om in vrijwel elke haven de plaatsen voor de flottielje vooruit te reserveren. Zo kunt u heerlijk genieten van de middagwind en nog lekker wat mijlen maken zonder dat u zich druk hoeft te maken over een fijn plekje aan de wal!
Bovendien is er op bijna elke stop plek een mooie steiger met moorings voorzien en hoeft u dus bijna nergens uw anker te gebruiken. Ultiem ontspannen dus.

Houdt u van lekker zeilen, maar ook van rust en natuur en het bekijken van oudheidkundige monumenten, dan heeft dit gebied u heel veel te bieden.

Afvaartdata flottielje Turkije

Voor 2024 is er geen flottielje gepland in Turkije, maar we kunnen u natuurlijk wel voorzien van mooie voorbeeld routes voor een heerlijke bareboat vakantie.