Turkije

Veel gestelde vragen

Zeilvakantie Turkije

Zeilen in Turkije vanuit Orhaniye is een belevenis. Het is een gebied bomvol geschiedenis. De vele archeologische bezienswaardigheden in een gevarieerd landschap met zeer uiteenlopende natuur maken een zeilvakantie in Turkije tot een droom voor menig zeiler. Het land wordt omringd door vijf zeeën met prachtige lange stranden en talloze beschutte baaien.

Het kristalheldere en azuurblauwe water nodigt constant uit tot een verkwikkende duik en de wind brengt u kalm en voorspoedig naar de plaats van bestemming.

Tip Top Sailing zorgt voor een droom van een zeilvakantie in Turkije. Bij het plannen van uw zeilvakantie wordt de keuze tussen flottielje zeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring.

Vaargebied Turkije

De Lycische kust, ook wel de Turkse Rivièra genoemd, is gelegen aan de Zuidwestkust van Turkije, daar waar de Egeïsche Zee overgaat in de Middellandse Zee.

Voor zeilers en zonaanbidders is de Lycische kust één groot avontuur. Het massatoerisme heeft deze Turkse Middellandse Zee kust nog nauwelijks ontdekt. Om dezelfde reden heeft u ook de witte stranden en turkooizen baaien van dit gebied voor u alleen. Oude monumenten van de rijke Lycische, Griekse, Romeinse en jongere culturen kunt u hier in alle rust bewonderen. U ontmoet voornamelijk de zeer vriendelijke en gastvrije plaatselijke bevolking.

De verschillende route-impressies van de flottielje in Turkije schetst een goed beeld van de mogelijkheden in dit vaargebied.

Flottielje zeilen in Turkije

Onze flottielje samenwerking in Turkije staat garant voor een prachtige eigen vloot van zeer goed onderhouden Bavaria’s, een mooie omgeving en enthousiaste begeleiding van een zeer ervaren Nederlandse crew. Dit alles samen maakt deze zeilvakantie tot een onvergetelijk zeilavontuur onder de Turkse zon.

Flottielje zeilen betekent een zeiljacht huren en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route varen. Dat houdt niet in dat u als eendjes achter elkaar aanvaart, maar wel dat u altijd verzekerd bent van ondersteuning of advies op het moment dat ú daar behoefte aan heeft.

Begeleiding
Ook in Turkije wordt de begeleiding uitgevoerd door een zeer ervaren, Nederlandse flottieljeteam. Zij varen op hun eigen zeiljacht mee en zijn zo dan ook altijd bereikbaar. Hun kennis van het vaargebied, de lokale weersomstandigheden en de zeiljachten leveren voor u gegarandeerd een zorgeloze en bovenal ontspannen zeilvakantie.

Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert van zo’n zes tot twaalf schepen.

Vrijheid, blijheid
Flottielje zeilen biedt ook alle vrijheid die u wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil.

Droomvakantie
In Turkije vertrekt het flottielje op elke zaterdag tussen eind april en eind oktober. Buiten deze periodes is het mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) en te zeilen in Turkije.

Gedurende het vaarseizoen is er een divers aanbod van mooie routes door het gebied. Afhankelijk van de reisdatum kunt u voor zowel 8 als 15 dagen inschepen.

Flottielje zeilen vanuit Orhaniye en Göcek
De vertrek- en aankomsthaven is voor de meeste afvaartdata Orhaniye. Deze fijne haven is gelegen in een rustige baai en is de thuisbasis van de flottielje. Een heerlijk zwembad en hotelaccommodatie staan de zeilers tot hun beschikking.
Voor enkele data geldt dat er wordt vertrokken vanuit een andere haven. Bekijk voor de details het programma.

Vertrek- en aankomsthavens
Orhaniye als vertrekpunt biedt ook voor een bareboat vakantie vele mogelijkheden om uw tocht helemaal naar wens in te richten. Zet koers naar het westen, langs kleine dorpen en verlaten baaien. Of zeil juist naar het oosten om de levendige en gezellige badplaatsen Fethiye, Göcek of Kas aan te doen. U geniet altijd van natuur, ruimte en bovenal, de enorme gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bewoners.

De jachten
De schepen in de Turkije flottielje zijn onderdeel van een Nederlandse vloot en worden ook onderhouden door de Nederlandse eigenaren. Dit zorgt ervoor dat de schepen die wij verhuren altijd in tiptop conditie zijn.

Klimaat
Over het klimaat in Turkije kunnen we kort zijn. Warm, zonnig en droog. Standvastig is het juiste woord voor het weer aan deze kust. In de ochtend waait er een zwakke west-zuidwestelijke wind van 3 beaufort die in de loop van de middag aan kan wakkeren tot 5 beaufort. Buiten de binnenzee loopt dan ook een langere zeegang die hoort bij open zee. Zelfstandig zeilen in dit gebied vraagt wat meer ervaring dan het varen op de Ionische zee of Saronische golf in Griekenland.

Bijzonderheden
In vergelijking met Griekenland bent u langs de Lycische kust vaker genoodzaakt achter het anker met een lijntje naar de wal te overnachten. Omdat de voorzieningen voor zeiljachten over het algemeen wat minder zijn dan in Griekenland, bent u meer aangewezen op de faciliteiten aan boord van uw zeiljacht. Houdt u van rust en eenvoud, het bekijken van oudheidkundige monumenten dan heeft dit gebied u veel te bieden.

Tarieven flottielje zeilen Turkije

Hieronder een selectie uit de beschikbare zeiljachten voor flottielje zeilen in Turkije. Deze jachten kunnen ook zelfstandig worden gehuurd. Heeft u andere wensen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Type ZeiljachtBouwjaarKooien*20/04-01/0601/06-20/0720/07-31/0831/08-21/0921/09-19/10Borg
Bavaria 3220114€ 1250€ 1350€ 1500€ 1400€ 1300€ 2000
Bavaria 3620124€ 1600€ 1750€ 1900€ 1800€ 1650€ 2000
Bavaria 3620116€ 1600€ 1750€ 1900€ 1800€ 1650€ 2000
Bavaria 3720076€ 1500€ 1650€ 1800€ 1700€ 1550€ 2000
Bavaria 3714-156€ 1800€ 1950€ 2150€ 2000€ 1850€ 2000
Bavaria 4020126€ 1950€ 2100€ 2300€ 2150€ 2000€ 2000
Bavaria 4120156€ 2150€ 2250€ 2550€ 2300€ 2200€ 2000
Bavaria 42 Vision20184€ 2600€ 2700€ 2950€ 2750€ 2650€ 2000
Bavaria 4620158€ 2900€ 3150€ 3400€ 3200€ 2950€ 2000

Huurprijzen per week (in euro’s)

Bovenvermelde tarieven zijn de bootprijzen, ongeacht het aantal opvarenden. De tarieven zijn inclusief bijboot, één volle watertank, gas, btw, verzekering van het zeiljacht en één set linnengoed p.p.
Alle schepen zijn uitgerust met o.a. bimini, stuurautomaat, wind-/log-/dieptemeter, GPS-plotter in kuip, CD/MP3/USB speler, rolgrootzeil, vuilwatertank, elekt. ankerlier en ventilatoren in alle slaapcabines.

De vermelde huurtarieven zijn exclusief eventuele kortingen of geldende acties. Ook vluchten, transfers, maaltijden, brandstofverbruik, havengelden, schoonmaakkosten, milieutoeslag vuilwatertank (€ 10,-) en bestelde opties zijn niet bij de prijs inbegrepen. Deze variabele kosten vindt u altijd terug op offerte en/of reserveringsovereenkomst.

  • dit is tevens het maximum aantal opvarenden dat aan boord mag zijn. Schepen voor 9 of meer opvarenden kunt u bij ons opvragen.

Flottieljetoeslag
Voor de begeleiding tijdens de flottieljes betaalt u ter plaatse een wekelijkse toeslag van € 125,- per week.

Borg
Bij het huren van een jacht vragen wij een borgsom. Deze borgsom wordt aan het eind van de huurperiode teruggegeven indien er geen sprake is van vermissing of schade aan jacht, uitrusting of inventaris. Verzekeren van de borgsom is meestal mogelijk. De borg dient contant of per creditcard te worden voldaan.

Havengelden
In Turkije zijn de kosten voor havengeld over het algemeen vergelijkbaar met die in Griekenland. Onze ervaring leert dat u rekening moet houden met een bedrag van ongeveer € 50 tot € 90 per week.

Transitlog
De transitlog is een verplichte bijdrage in de kosten voor vaarvergunningen en overige formaliteiten. De kosten bedragen € 105 per charter.
Daarnaast wordt er een milieutoeslag geheven voor de vuilwatertank. Deze bedraagt € 10 per charter.

Twee landen Turkije-Griekenland
In- en uitklaringskosten circa € 400 per schip

Visa
De kosten voor een visum zijn circa € 10 p.p. Dit visum dient vooraf te worden aangeschaft. Dit kan digitaal via www.evisa.gov.tr/en/.

Eindschoonmaak
Bavaria 32: € 85,-
Bavaria 36 en 37: € 85,-
Bavaria 40 tot 42: € 95,-
Bavaria 46: € 110,-

Optioneel
Buitenboordmotor € 75,- per week (aansluitende weken € 50 per week)
Handdoekenpakket (4x) € 12,- per set
Aanvullende linnensets € 12,- per set
One way bareboat € 100, alleen op aanvraag beschikbaar
Gennaker € 125/175 per week (aanvullende borg € 1000/1500)

Programma flottielje Turkije

Ook komend seizoen bieden we een zeer divers programma van afwisselende zeiltochten langs de prachtige Lycische Kust. Hieronder ziet u een overzicht van de geplande routes op de diverse afvaartdata.

Naast de reguliere 8 daagse reizen worden er ook tochten van 15 dagen aangeboden. Op enkele vertrekdata worden deze aangeboden als aaneengesloten, dus ónonderbroken tochten, maar er zijn ook diverse gecombineerde routes zijn van twee keer 8 dagen.
Bovendien vindt u diverse tochten “enkele reis”, dus opstappen in de ene plaats en afstappen in de andere!
Hoewel alle routes met zorg zijn samengesteld, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat er wordt afgeweken.

 

Via onderstaand menu leest u in meer detail hoe de route van uw voorkeur er uit zou kunnen zien.

Voor gedetailleerde informatie over de mogelijkheden voor vluchten naar Turkije neemt u het beste even contact op met kantoor.

 

Standaard wordt er gewerkt met vluchten van Corendon in combinatie met de flottielje, maar op verzoek is het ook mogelijk om met Transavia of een andere maatschappij te vliegen.
Hiervoor kunnen andere tarieven gelden voor zowel vluchten als transfers.

 

Transfers

In samenwerking met de rederij kunnen ook uw lokale transfers van/naar het vliegveld geregeld worden. Al naar gelang de vlucht die u heeft bijgeboekt of zelf heeft gereserveerd vindt u hieronder de tarieven. U voldoet deze kosten ter plaatse (contant).

Bij vlucht via rederij:p.p. per rit
Dalaman – Göçek of Göçek – Dalaman€ 12,50
Dalaman – Orhaniye of Orhaniye – Dalaman€ 25
Dalaman – Engl. Harbour of Engl. Harbour – Dalaman€ 25
 Dalaman – Fethiye of Fethiye – Dalaman€ 15
Bij eigen vlucht:t/m 3 personen per ritvanaf 4 personen p.p. per rit
Dalaman – Göçek of Göçek – Dalaman€ 45€ 15 p.p.
Dalaman – Orhaniye of Orhaniye – Dalaman€ 90€ 30 p.p.
Dalaman – Engl. Harbour of Engl. Harbour – Dalaman€ 90€ 30 p.p.