Kroatië meezeilen

00_Kroatie

Meezeilen in Kroatie

Waan je in het paradijs, zeilend langs de kust van Kroatië. De Adriatische Zee in Kroatië toont zich hier op haar best met kraakheldere baaien en witte stranden. Met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 26 graden in het hoogseizoen hoeft u niet te aarzelen om een duik te nemen na een heerlijke dag zeilen.

Tip Top Sailing zorgt voor een unieke meezeilvakantie in Kroatië. Bij het plannen van uw zeilvakantie wordt de keuze tussen flottieljezeilen, meezeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring.
Zeilen in Kroatie betekent ook een zeilvakantie van eiland naar eiland, rustige baaien, levendige havens en ongerepte natuur.

Tip Top Sailing zorgt voor een droom van een zeilvakantie in Kroatië. Bij het plannen van uw zeilvakantie wordt de keuze tussen flottieljezeilen, meezeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring.
Zeilen in Kroatie betekent ook een zeilvakantie van eiland naar eiland.

 

Luxe meezeilvakanties vanuit Sukosan

Meezeilen is er voor iedereen, of u nu wel of geen zeilervaring heeft. We organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen (ook eenoudergezinnen).

U scheept in aan boord van een van de luxe moederschepen van de Kroatië flottielje. Elk schip heeft maximaal zes gasten, één schipper en een co-schipper aan boord. Uw schip begeleidt tevens de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ‘s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen.

U zeilt één week mee op de leadboat van een van de flottieljes. Een modern jacht voorzien van alle comfort en gemakken die op hedendaagse schepen gebruikelijk zijn, zal worden ingezet.
Deze schepen bieden normaliter plaats aan 6 meezeilers plus de bemanning.
Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat.

Droomvakantie

In Kroatië organiseren wij in de zomermaanden meezeil tochten met vertrek tussen eind juni en half augustus.
Buiten deze periodes is het mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) met een eigen schipper en te zeilen in Kroatië.

Meezeilen vanuit Sukosan
Vanuit onze basis in Sukosan kunt u kiezen voor een week zeilen volgens de Krka- of de Kornati-route. Heeft een meezeilvakantie van twee weken de voorkeur, dan kunt u kiezen uit meerdere vertrekdata waarop u een mooie combinatie van beide routes zeilt zonder tussentijds terug te keren in thuishaven.

De Krka-route voert u langs de historische stadjes van de Sibenik archipel met als hoogtepunt een bezoek aan de fascinerende watervallen van Krka met haar bijbehorende natuurpark. De Kornati-route is een avontuurlijke tocht door het hart van de vredige Kornati-eilanden, een onbewoond markant natuurlandschap met olijf-, wijn- en boomgaarden.

De Dalmatië-route is een combinatie van de Krka- en Kornatiroutes, maar dan zonder thuiskomst in Sukosan tussendoor en aangevuld met enkele mooie andere eilanden en baaien.

Vertrek- en aankomsthaven voor deze luxe meezeilvakanties is Sukosan, de grootste jachthaven van Kroatië. Het dorp Sukosan ligt in de ruime baai Zlatna Luka, op tien kilometer van Zadar.

De Kornati-eilanden liggen op steenworp afstand van Sukosan. Over het aantal wordt nog altijd gediscussieerd, maar er liggen om en nabij de honderd eilanden. Deze tot Nationaal park benoemde eilandengroep is nauwelijks bewoond en biedt dan ook alle rust en ruimte die u zich maar kunt wensen. Het is een prachtig zeilgebied in Kroatie.

Nog zuidelijker liggen Split en Trogir. In de oudheid waren deze havens al een van de belangrijkste economische en culturele centra aan de Adriatische zee. Prachtige kusten met vele inhammen en baaien. Ook de vele eilandjes vragen erom ontdekt te worden. U kunt dit vaargebied met een gerust hart gaan verkennen.

Vanuit de haven van Kastela op korte afstand van de luchthaven van Split is er op twee vertrekdata ook de mogelijkheid om in te schepen.

Meezeilen in Kroatië

Een week meezeilen met maximaal zes opstappers doet u aan boord van het moederschip van de flottieljes. Er wordt gevaren met een modern zeiljacht met (minimaal) drie hutten. Inschepen kan op alle éénweekse reizen. De vertrekdata zijn gelijk aan die van de flottieljes.

Kosten voor deelname bedragen € 650,- per persoon per week.

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfers, maaltijden en excursies. Deze variabele kosten vindt u altijd terug op offerte en/of reserveringsovereenkomst.
Bovenvermelde prijzen zijn inclusief het verblijf aan boord in tweepersoons hutten (op indeling*) en begeleiding door de Nederlandse bemanning. Een lakenset is inbegrepen, een handdoekset kunt u huren voor € 10,- (twee handdoeken per set). De reserveringskosten bedragen € 50 per boeking.

Voor o.a. eindschoonmaak, havengelden, verbruikte diesel, gas en water en de dagelijkse boodschappen aan boord (ontbijt, lunch, snacks en drankjes) wordt een boordkas samengesteld. Bijdrage aan de boordkas is € 150,- per persoon per week. De bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

 

* bij het indelen van opstappers houden de schippers ook rekening met de leeftijden van opstappers, M/V verhouding in het delen van hutten, etc. Het kan daarmee voorkomen dat vanwege de samenstelling van reeds gemaakte boekingen er nog wel plaats is, echter geen passende match en we die plaats dus niet kunnen aanbieden.

Route voorbeelden

Net als op alle bestemmingen varen de flottieljes in Kroatië wekelijks verschillende routes. Deze liggen nooit met 100% zekerheid op voorhand vast omdat het weer natuurlijk altijd bepaalt wat er wel en niet mogelijk is.
De flottieljeleiding reserveert zo veel als mogelijk plaatsen in de haventjes/marina’s zodat u kunt genieten op het water en niet voortijdig moet binnenlopen om een plaatsje voor de nacht veilig te stellen.

Kornati RouteBestemmingAfstand
Zaterdaginschepen Sukosan
ZondagMuline, Ugljan15 Nm
MaandagSali, Dugi Otok13 Nm
DinsdagTelasica Baai, zuid van Dugi Otok, mogelijkheid tot klifspringen9 Nm
WoensdagKornatie eilanden, overnachten in Vrulje of omgeving10 Nm
DonderdagZminjak, Murter16 Nm
VrijdagSukosan18 Nm
Zaterdagontschepen en thuisreis

 

Krka Tour BestemmingAfstand
Zaterdaginschepen Sukosan
ZondagZminjak, Murter18 Nm
MaandagZlarin, Sibenik16 Nm
DinsdagSkradin, via de rivier naar de Krka watervallen12 Nm
WoensdagKaprije
Kaprije
19 Nm
DonderdagZut23 Nm
VrijdagSukosan13 Nm
Zaterdagontschepen en thuisreis
 


 

KRKA Tour 1-weekse, vertrek vanuit SukosanADVENTURE Tour 1-weekse, vertrek vanuit SukosanDalmatië Tour2-weekse, vertrek vanuit SukosanMarco Polo Tour 2-weekse, vertrek vanuit Split/Kastela (zuiden)
Zaterdag 11 juli 2020Zaterdag 18 juli 2020  Zaterdag 18 juli 2020Zaterdag 18 juli 2020
Zaterdag 25 juli 2020Zaterdag 25 juli 2020  Zaterdag 25 juli 2020Zaterdag 1 aug. 2020
Zaterdag 1 aug. 2020Zaterdag 1 aug. 2020 Zaterdag 1 aug. 2020 Hvar Tour 1-weekse
Zaterdag 8 aug. 2020Zaterdag 8 aug. 2020 n.n.b.
Zaterdag 15 aug. 2020Zaterdag 22 aug. 2020 n.n.b.
Vertrekdata 100% gegarandeerd, data zijn definitief (beschikbaarheid opvraagbaar).

Of kijk bij de meezeilvakanties in Griekenland, Corfu en Lefkas!

Voor grotere gezelschappen is het ook te overwegen om een eigen schip met een lokale schipper in te huren.
Dit is op sommige data een alternatieve mogelijkheid voor meezeilen onder zon die nóg meer vrijheid en flexibiliteit geeft.