Flottielje Zeilvakantie Kroatië

00_Kroatie

Zeilen in Kroatië

Waan uzelf in het paradijs tijdens een flottielje zeilvakantie in Kroatië. De Adriatische Zee in Kroatië toont zich hier op haar best met kraakheldere baaien en witte stranden. Met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 26 graden in het hoogseizoen hoeft u niet te aarzelen om een duik te nemen na een heerlijke dag zeilen.

Voor de mooiste zeilvakantie bent u aan het juiste adres bij Tip Top Sailing! De keuze tussen flottielje zeilen, meezeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) wordt bij het plannen van uw zeilvakantie in Kroatië vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring.

Flottielje zeilvakantie in Kroatië

Van eiland naar eiland zeilen op een ‘eigen zeiljacht’ in een Nederlands flottielje. Overdag genieten van fantastische uitzichten, ontspannen in de mooie baaien en genieten in en op het helderblauwe water. ’s Avonds met de anderen uit de flottielje naar een authentiek restaurant… Kom flottielje zeilen in Kroatië!

Flottielje zeilen betekent een zeiljacht huren en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route varen. Dat houdt niet in dat u als eendjes achter elkaar aan vaart, maar dat u altijd verzekerd bent van ondersteuning of advies op het moment dat u daar behoefte aan heeft.

Begeleiding
Tijdens uw zeilvakantie in Kroatië vaart u met een zeer ervaren Nederlandse flottielje begeleiding. Zij begeleiden vanaf hun eigen zeiljacht en zijn op deze manier dan ook altijd bereikbaar. Hun kennis van het vaargebied, de lokale weersomstandigheden en de havens onderweg leveren voor u gegarandeerd een zorgeloze en bovenal ontspannende zeilvakantie in Kroatië.

Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert van circa zes tot maximaal twaalf schepen.

Droomvakantie
In Kroatië worden in de zomermaanden flottieljes gevaren met vertrek tussen half juli en eind augustus. Buiten deze periodes is het uiteraard wel mogelijk om zelfstandig een boot te huren (bareboat) voor een zeilvakantie in Kroatië. Heeft u weinig of geen zeilervaring? Dan leren wij u graag zeilen in onze zeilschool in Nederland.

Programma flottielje zeilvakantie Kroatië

Aansluiten bij één van de flottieljes in Kroatië kan vanuit twee regio’s: Zadar/Sukosan en Kastela/Trogir/Split.

 

Basis Sukosan

De grotere stad Zadar is gelegen in het midden van Kroatië, aan de rand van de Kornati Archipel (Unesco werelderfgoed). Vertrek- en aankomsthaven Sukosan is de grootste jachthaven van Kroatië.
Het dorp Sukosan ligt in de ruime baai Zlatna Luka, ca tien kilometer ten Zuiden van Zadar en op korte afstand van het internationale vliegveld van Zadar (o.a. bereikbaar vanaf Rotterdam, Charleroi en Weeze).

De Kornati-eilanden liggen op steenworp afstand van Sukosan. Over het aantal wordt nog altijd gediscussieerd, maar er liggen om en nabij de honderd eilanden. Deze tot Nationaal park benoemde eilandengroep is nauwelijks bewoond en biedt dan ook alle rust en ruimte die u zich maar kunt wensen. Het is een prachtig zeilgebied in Kroatie.

Vanuit de basis in Sukosan kunt u kiezen voor een week zeilen volgens de Krka- of de Kornati-route. Wilt u een zeilvakantie van twee weken, dan zijn er meerdere vertrekdata waarop u een mooie combinatie van beide routes kunt zeilen, zonder tussentijds terug te keren in Sukosan.

De Krka-route voert u langs de historische stadjes van de Sibenik archipel met als hoogtepunt een bezoek aan de fascinerende watervallen van Krka met haar bijbehorende natuurpark. De Kornati-route is een avontuurlijke tocht door het hart van de vredige Kornati-eilanden, een onbewoond markant natuurlandschap met olijf-, wijn- en boomgaarden.

 

Basis Kastela/Split

Zuidelijker aan de Kroatische kust liggen rondom de baai van de grotere stad Split diverse havens. Vanuit o.a. Marina Kastela en Trogir vertrekt het zuidelijke Kroatië flottielje.

In de oudheid waren deze havens al belangrijke economische en culturele centra aan de Adriatische zee. Prachtige kusten met vele inhammen en baaien. Ook de vele eilandjes vragen erom ontdekt te worden. U kunt dit vaargebied met een gerust hart gaan verkennen. Dat zich in dit gebied veel geschiedenis veel sporen heeft afgespeeld zien we o.a. op het geboorte eiland van Marco Polo, Korcula.

Maar ook fameuze eilanden als Hvar, Vis, en Mljet staan op het programma. De zeilafstanden zijn hier gemiddeld ietsje langer (ca. 20 Nm) en varen we wat meer op open zee. Natuur én cultuur kun je in dit zonovergoten deel van Kroatië dus prima combineren. Ook deze thuishaven is gemakkelijk bereikbaar: het vliegveld van Split ligt op een kleine 10 minuten rijden van de meeste havens.
Split wordt door diverse maatschappijen direct vanaf Schiphol, Brussel en Düsseldorf bediend.

De Dalmatië-route is een twee weekse combinatie van de Krka- en Kornatiroutes, maar dan zonder thuiskomst in Sukosan tussendoor en aangevuld met enkele mooie andere eilanden en baaien.

Meer informatie over de routes én een kaart van die routes vindt u op het tabblad “Routes“.

Tarieven flottielje zeilen Kroatië

In de onderstaande overzichten vindt u een kleine selectie van de vele beschikbare zeiljachten voor flottielje zeilen in Kroatië. Wij werken samen met streng geselecteerde lokale rederijen welke voldoen aan de eisen die wij stellen aan (o.a.) onderhoud en service. Wij geven sterk de voorkeur aan jonge jachten omdat daarmee de beste vakantiebeleving gerealiseerd kan worden.
Al deze jachten kunnen niet alleen in flottielje verband, maar ook zelfstandig, oftewel bareboat, worden gehuurd. Heeft u andere wensen? Neem dan contact met ons op om uw wensen  te bespreken.

Klik het gewenste menu hieronder open om meer te lezen over de tarieven voor de vakantie van uw keuze.

Tussen half juli en eind augustus is er vrijwel elke week wel een vertrek gepland. Kijk in onderstaande schema’s voor de mogelijkheden in uw voorkeursperiode en vraag ons om een offerte op maat!

Vertrekdata 2022

SUKOSAN 20221 week2 weken
16/07 - 23/07Krka Tour
23/07 - 30/07Krka Tour &
Kornaten Tour
Dalmatië Tour
30/07 - 06/08Krka Tour &
Kornaten Tour
Dalmatië Tour
06/08 - 13/08Krka Tour &
Kornaten Tour
Dalmatië Tour
13/08 - 20/08Krka Tour
20/08 - 27/08Krka Tour

Vertrekdata 2022

Kastela (Split)2 weken
23/07 - 06/08Marco Polo Tour - 2 wkn
06/08 - 20/08Marco Polo Tour - 2 wkn

Route voorbeelden

Net als op alle bestemmingen varen de flottieljes in Kroatië wekelijks verschillende routes. Deze liggen nooit met 100% zekerheid op voorhand vast omdat het weer natuurlijk altijd bepaalt wat er wel en niet mogelijk is.
De flottieljeleiding reserveert zo veel als mogelijk plaatsen in de haventjes/marina’s zodat u kunt genieten op het water en niet voortijdig moet binnenlopen om een plaatsje voor de nacht veilig te stellen. In Kroatische wateren is het niet alleen gebruikelijk om op eigen anker te overnachten, maar wordt er ook regelmatig gewerkt met een mooring boei. Ook hiervoor bent u een vergoeding verschuldigd. In de veelal moderne havens onderweg, ligt u aan een mooring line en de steiger.

Klik op de afbeelding voor een groter beeld van de route.

8-daagse routes

15-daagse route

Let op!
Voor het varen in Kroatië is het strikt noodzakelijk dat de schipper minimaal beschikt over een zogenaamd ICC (International Certificate of Competence). In Nederland is dat het Vaarbewijs I/II, voor onze Vlaamse gasten zijn dat (o.a.) het Stuurbrevet of diploma Yachtman. Voor deelname aan een flottielje is Vaarbewijs I veelal voldoende, gaat u bareboat varen, dan is Vaarbewijs II noodzakelijk. Meer informatie over het behalen van het Vaarbewijs en/of het omzetten naar een ICC leest u hier.
Op deze website van de Kroatische overheid vindt u een lijst met alle door Kroatië internationaal erkende certificaten. Heeft u bijvoorbeeld geen Vaarbewijs, maar wel een Engels RYA diploma, dan zal u zien dat ook dat erkend wordt.

Bovendien dient officieel ook één van de opvarenden (niet noodzakelijkerwijs de schipper) te beschikken over minimaal het basiscertificaat Marifonie. Tot op heden wordt hier echter niet veel op gecontroleerd en volstaat het pasje waar wij u bij reservering van voorzien.
Bent u nog niet in het bezit van een marifoon diploma? Overweeg dan om deze praktische cursus te volgen van onze collega, mét slagingsgarantie!

Beschikt u nog niet over de benodigde documenten? Zorg dan dat u ruim op tijd deze behaalt! Niet alleen het studeren, maar ook het plannen van een examen en het verkrijgen van de fysieke documenten kan de nodige tijd vragen waardoor u onnodige tijdsdruk kunt krijgen!