Meezeilen Athene

Meezeilen Athene

Meezeilen vanuit Athene blijft vanwege het grote succes ook voor seizoen 2017 in ons leuke programma. Vanwege de mooie kusten, interessante geschiedenis en rustige vaarwater is deze route een mooie aanwinst op onze meezeilvakanties in Griekenland.

Een heerlijke meezeilvakantie vanuit Athene, ook dat kan met Tip Top Sailing! Dit fijne zeilgebied met uitzicht op de Acropolis leent zich perfect voor een geweldige zeilweek.

Geniet van gezellige dorpen, gezellige drukte in de haventjes in de Saronische Golf en ontdek de pracht en schoonheid van de Peloponessos. Zeil mee naar de afgelegen eilanden van de Sporaden of ontdek de ruige pracht van de noordelijke Cycladen. Zowel voor rustzoekers als zeilers die leven in de brouwerij waarderen heeft dit gebied van alles te bieden.

Programma

Ook dit seizoen verplaatst schipper Simo zijn flottielje en het meezeilschip Albatros voor de eerste maanden van het seizoen naar Athene. Vanuit Kalamaki Marina zullen we weer elke week vertrekken en zo ook de prachtige gebieden van de Saronische Golf, de Cycladen en deze keer ook de Sporaden gaan ontdekken. Een keur aan leuke stadjes en dorpen van gezellig druk tot authentiek, rustig en stil. Maar ook genoeg ruimte om een heerlijke baai te vinden, het anker uit te gooien en te genieten van een heerlijke duik en de prachtige onderwaterwereld.

Hieronder leest u meer over ons afwisselende programma dit seizoen.

Ontspannen meezeilvakantie langs Griekse eilanden

Vertrek- en aankomsthaven in Athene
Het centrum van de watersport voor Athene, Kalamaki marina.

Meezeilen is er voor iedereen, of u nu wel of geen zeilervaring heeft. We organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen (ook éénouder gezinnen). U vertrekt vanaf het prachtige Griekse eiland Lefkas voor een zeiltocht langs allerlei mooie plekjes in de Ionische Zee.

Met de flottielje mee
Meezeilen vanuit Athene staat gelijk aan een luxe meezeilvakantie in Griekenland zonder zorgen.

U verblijft op de moderne en goed uitgeruste Bavaria 47 ‘Albatros’, het moederschip van het flottielje. Met maar liefst vier hutten, drie douches/toiletten, een grote salon en een heerlijke ruime kuip biedt dit zeiljacht alle comfort aan haar gasten.

Niet alleen het prettige verblijf, maar zeker ook de wijze waarop schipper/flottieljeleider Simo met zijn gasten omgaat, hebben velen doen besluiten meer dan eens in te schepen voor deze onvergetelijke meezeilreis.

Het schip begeleidt de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ‘s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen. Of u nu actief aan de slag wilt of lekker rondgevaren wilt worden, het is uw vakantie!

Inschepen kan op individuele basis of met uw eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat. Inschepen vanuit Athene kan tussen eind april en begin juli op de ‘Albatros’.

Meezeilen met de flottielje
Een van de grote voordelen van alleen een zeilvakantie boeken, is dat u niet alleen op vakantie gaat. Zonder van tevoren te weten met wie u een zeiltocht gaat maken, heeft u alvast één zekerheid: U gaat op reis met mensen die, net als u, gekozen hebben voor de elementen water, vrijheid, haren in de wind en gezelligheid.
Samen op een zeiljacht vertoeven schept al snel een band. Een groot voordeel is ook dat u zonder enige zeilervaring kunt inschrijven op een meezeilreis.

Driekwart van onze meezeilers gaat mee als single. Onze ervaring is dat er ongeveer net zoveel vrouwen als mannen meezeilen. Het grootste deel van onze gasten is tussen de 30 en 55 jaar.

Alleengaand
Maar meezeilen is zeker niet alleen bedoeld voor singles. Ook als u ‘single’ bent in uw passie voor zeilen is een meezeilreis de ideale oplossing om uw hart weer eens op te halen. Hoewel we spreken over meezeilen, is het zeker geen passieve reis. Alle schippers van onze meezeilreizen geven graag het roer uit handen.

Begeleiding
Vanuit onze tijdelijke thuishaven in Athene vergezelt Simo u, als schipper van het moederschip ‘Albatros’. U verblijft als meezeiler op zijn schip. Zijn kennis van het vaargebied, de lokale weersomstandigheden en de zeiljachten leveren voor u gegarandeerd een zorgeloze en bovenal ontspannen zeilvakantie.

‘Albatros’ is het moederschip van ons flottielje en vrijwel elke week varen er dus meerdere schepen mee in de flottielje. Het aantal zeiljachten dat deelneemt aan een flottielje zeiltocht varieert van circa drie tot maximaal acht schepen.

Droomvakantie
In Athene organiseren wij meezeilreizen met vertrek op iedere zaterdag tussen 21 mei en 2 juli.
Daarnaast zijn er twee bijzondere reizen die beginnen in Lefkas en eindigen in Athene of andersom. Dit biedt een unieke gelegenheid tot het ervaremn van een veel groter vaargebied. Bovendien ziet u het wonderbaarlijke Kanaal van Korinthe en is er gelegenheid tot het bezoeken van de tempel van Apollo in Delphi.

Mee zeilen vanuit Athene
Ook in de Athene flottielje worden er elke week weer andere routes gevaren. Laat u verrassen door de pracht van het diverse vaargebied.

Meezeilen één of twee weken

2024Type ZeiljachtMax
opstappers
13 juli - 7 sept
27 april - 13 juli
7 sept - 2 nov
per weekBavaria 4714.70
650
545
2 wknBavaria 4714.70
1250
975

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfer, maaltijden en excursies.
Voor o.a. de dagelijkse boodschappen aan boord (ontbijt, lunch, snacks en drankjes) wordt een boordkas samengesteld. Deze bestaat uit twee delen, een vast deel van € 85 p.p. per week en een variabel deel dat in overleg wordt vastgesteld. De ervaring leert dat dit variabele deel circa € 90 p.p. per week bedraagt.
Bovenvermelde prijzen zijn per persoon (voor één of twee weken), het verblijf aan boord in 2-persoons hutten (op indeling) en begeleiding door de Nederlandse schipper. Een lakenset is inbegrepen, een handdoekenset kunt u bijhuren voor € 15,- (2 handdoeken per set). Reserveringskosten bedragen € 50 per boeking.

Alle kosten voor de eindschoonmaak, havengelden, verbruikte diesel, gas en water worden gedragen door de boordkas. De schipper/bemanning is vrijgesteld van deelname aan de boordkas.

Het maximum aantal individuele deelnemers is 6 personen. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat.

Deelt u liever geen hut, dan geldt er een toeslag van € 295,- per week voor een privé hut in het laagseizoen en € 375,- in het hoogseizoen.

Gedurende ruim twee maanden kiezen we een oostelijker koers en vertrekken we vanuit Athene.

Klik de menu’s hieronder open om meer te lezen over de bijzondere routes die we op het programma hebben staan!

Afvaartdata

Klap het menu open en zie welke tochten er wanneer gevaren worden.

 

Routevoorbeelden

Klik op de verschillende routevoorbeelden hieronder voor een impressie van hoe een week flottieljezeilen vanuit Athene eruit kan zien.