Bavaria 47 Albatros

Meezeilen in Lefkas

Meezeilen met de Bavaria 47 Albatros is de leukste manier om kennis te maken met de mooiste meezeilvakantie in Lefkas! Het noordelijk gelegen Ionische eiland Lefkas ligt op een steenworp afstand van de kust van het vasteland van Griekenland en biedt hierdoor een prachtige en rustige vaarwater langs de meest prachtige kustlijnen.
De ultieme route om te zeilen!

De Albatros is een zeer goed uitgeruste Bavaria 47 Cruiser met heel veel ruimte en comfort. O.a. voorzien van een rolgenua en rolgrootzeil, een hele grote electrische koelkast, electrische ankerlier, kuipkussens voor buiten, natuurlijk allerlei navigatie snufjes zoals GPS, Navtex en marifoon, maar natuurlijk ook een radio/cd speler, een heerlijke buitendouche met warm water, dubbel stuurwiel, buiskap, grote bimini (zonnetent), warm water, stuurautomaat en vanzelfsprekend een bijboot.

Bekijk de foto’s

BootnaamAlbatros
TypeBavaria 47
Lengte14,65
Breedte4,45
Diepgang2,00
MotorVolvo 59 pk
Brandstof210
Water490
Cabins4
Kooien8+1

Meezeilen Lefkas

2024Type ZeiljachtMax
opstappers
13 juli - 7 sept
27 april - 13 juli
7 sept - 2 nov
per weekBavaria 4714.70
650
545
2 wknBavaria 4714.70
1250
975

Niet inbegrepen zijn vliegreis, transfer, maaltijden en excursies.

De bijkomende kosten aan boord zijn zoals vermeld onder tarieven meezeilen Lefkas. Het schip fungeert ook nu als moederschip van de flottielje.

In het Lefkas gebied varen we met de meezeilvakanties gedurende het seizoen elke week een mooie tocht door het zeer diverse vaargebied. Vertrekend vanuit thuishaven Preveza ligt er een enorme keuze aan tochten voor ons open.
Voor diegenen die langer dan één week willen genieten is er natuurlijk altijd de gelegenheid om twee weken mee te varen.

Wil je genieten van een extra bijzondere tocht van een langere duur dan is de Zakynthos special echt iets voor jou!

Zakynthos Special

Inschepen 14 september, ontschepen 28 september

Bestemming Zakynthos! Voor vele zeilers die al eerder in het Lefkas zijn geweest een doel wat ze al langer op het bestemmingenlijstje hebben staan. In de nazomer gaat schipper Simo weer die kant op en kan je genieten van heerlijke vaardagen en een onafgebroken 15 daagse zeilvakantie. We gaan gedurende deze twee weekse meezeilvakantie onderweg naar het zuiden en doen natuurlijk vele plekken aan die we eerder in het seizoen ook al eens gezien hebben, maar nu met de luxe van een tweede week. Oftewel, we kunnen verder zuidelijk varen en zo diverse havens aandoen die anders buiten bereik liggen. Denk aan Olympia, maar ook de mooie baai van Laganas op Zakynthos of de levendigheid van Zakynthos Stad.

Kortom, een echt avontuur met meerder lekker lange zeildagen!

Afvaartdata

Vanaf begin juli zijn we weer terug in het thuiswater van Lefkas na een verblijf in het mooie vaargebied van Athene. Elke week varen we weer uit voor een mooie tocht door de Ionische Zee.
Een overzicht van de afvaartdata in de zomer is te bekijken door onderstaand menu uit te klappen.

Een impressie van de routes in Lefkas

Onderstaande routes zijn niet bindend, maar geven u een beeld van de mogelijkheden in dit vaargebied. Schipper en bemanning zullen in overleg en afhankelijk van de weersomstandigheden de zeilreis uitstippelen voor de mooiste zeilvakantie in Griekenland.

Lefkas – Ionische zee

Vertrek- en aankomsthaven Lefkas Stad is gelegen aan in het noorden van het Griekse eiland Lefkas.

De talloze grote en kleinere eilanden liggen binnen handbereik en u kunt genieten van een zeiltocht door dit relatief beschutte vaargebied. Door de gunstige omstandigheden is dit vaargebied ook geschikt voor het zeilen met kleinere kinderen.

De Ionische eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid werd door de oppergod Zeus. Niet alleen Io was verleidelijk, ook de zee die naar haar is vernoemd nodigt uit tot een duik in het heldere water.

Direct een offerte aanvragen