CWO JZ 1

CWO zeilen

Jachtzeilen I

In deze kennismakingscursus leren wij u de basisvaardigheden van het zeilen. Het CWO-diploma Jachtzeilen I is bestemd voor personen van 12 jaar of ouder, die onder verantwoordelijkheid van de schipper als bemanningslid op kajuitzeiljachten kunnen functioneren.

Instroomniveau
Deze zeilcursus is bedoeld voor mensen die geen of (zeer) weinig zeilervaring hebben.

Doelstelling
Zo snel mogelijk komen tot het niveau van volwaardig bemanningslid. U bent in staat onder leiding van een ervaren schipper zelfstandig alle handelingen en opdrachten betreffende de veilige vaart van schip en bemanning uit te voeren.

Cursusinhoud
De meeste aandacht wordt besteed aan elementaire onderdelen van het zeilen zoals het vaar- en nachtklaar maken van het schip, lijnbehandeling, theorie van het zeilen, stand en bediening van de zeilen, het reven, sturen, manoeuvres onder zeil, veiligheid, vaarregels en gebruiken, beginselen van aankomen en afvaren en manoeuvreren op de motor.

Geschatte cursusduur
Twee tot drie dagen (of 4 tot 6 lesblokken).

Combinatiemogelijkheid
U kunt CWO JZ1 en JZ2 combineren wanneer u kiest voor ons 5-daagse midweekarrangement. Zie het als een midweek weg in eigen land, waarbij u de volledige starterscursus volgt. Aansluitend kunt u de boot eventueel nog een aantal dagen huren, om zo het geleerde direct in de praktijk te brengen. De te behalen resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke instroomniveau en leertempo. Garanties op het behalen van diploma’s kunnen we helaas niet geven.