CWO Non-tidal

Verantwoord en erkend leren kajuitzeilen

Onze zeilschool richt zich specifiek op volwassenen. We verzorgen praktijkgerichte zeilcursussen vanuit onze thuisbasis in Willemstad of op locatie op uw eigen schip.

Wij geven onze cursisten graag maximale aandacht, dus geven wij onze zeilcursussen in kleine groepjes. Zo garanderen wij een optimaal rendement van uw zeillessen. Ons uitgangspunt is dat u direct en zoveel mogelijk zelf de boot vaart. Al onze zeilcursussen worden gegeven op één van onze moderne, zeer compleet uitgeruste en perfect onderhouden kajuitzeiljachten.

Tijdens de zeilcursus lopen theorie en praktijk vloeiend in elkaar over. De instructeur houdt van iedere cursist afzonderlijk een vorderingenstaat bij.

Jachtzeilen
Het CWO-systeem kent zes diploma’s CWO Jachtzeilen voor de consument en twee voor instructeurs. Er wordt in de diplomalijn verschil gemaakt tussen binnenwater (Non-tidal) en getijdenwater (Tidal).

Inschrijven zeilcursus
Bij individuele inschrijving wordt door ons een groepje van maximaal drie personen samengesteld. Wanneer u met meerdere personen tegelijk inschrijft (minimaal twee, maximaal zes), dan krijgt uw groepje ‘privéles’. Als u daar prijs op stelt komen er dus geen anderen cursisten in uw groep.

Duur van een zeilcursus
De tijd die iemand nodig heeft om een bepaalde zeilcursus te doorlopen, is een schatting. U begrijpt dat de snelheid waarmee een bepaald niveau wordt bereikt per persoon verschillend en sterk afhankelijk is van onder andere uw voorkennis, persoonlijke leersnelheid en natuurlijk de weersomstandigheden.

In overleg is het eventueel mogelijk de zeilles van uw keuze te volgen in aparte lesblokken van drie uur. U kunt zo zelf een zeilcursus samenstellen die het beste aansluit bij uw wensen, ervaring en mogelijkheden.

Meerdaagse zeilcursussen, inclusief overnachting aan boord
Wij bieden 1- tot 5-daagse zeilcursussen aan. Doordat u gedurende een aaneengesloten periode aan het oefenen bent, krijgt u snel een beter gevoel voor de materie.

Wanneer u kiest voor een meerdaagse zeilcursus, dan is het schip tevens uw accommodatie. De instructeur gaat na de zeilinstructie weer naar huis, terwijl u kunt nagenieten van een intensieve zeildag. Zo maakt u gelijk kennis met het leven aan boord van een zeiljacht en de ambiance van de jachthaven.

Eisen voor CWO Jachtzeilen
Een uitgebreide beschrijving van de eisen voor de verschillende niveaus en een toelichting daarop vindt u hier: eisen CWO Jachtzeilen

Combinatiemogelijkheid
U kunt CWO Jachtzeilen I en II combineren wanneer u kiest voor een 5-daagse midweek zeilen Zie het als een midweek weg in eigen land, waarbij u de volledige starterscursus volgt. Aansluitend kunt u de boot eventueel nog een aantal dagen huren, om zo het geleerde direct in de praktijk te brengen. De te behalen resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke instroomniveau en leertempo. Garanties op het behalen van diploma’s kunnen we daarom ook niet geven.