Zeezeiltochten

Zeezeiltochten CWO

We leveren graag CWO zeezeiltochten op maat. Binnen de eisen van de CWO Tidal discipline is er voor vrijwel elke cursist wat wils. We zorgen dat onze tochten voor iedere opstapper afwisselend en uitdagend zijn.
Onze volledig gediplomeerde en zeer ervaren CWO Tidal instructeurs begeleiden de tocht met oog voor de verschillende kwaliteiten en ambities. Geen overmoedige risico’s, wel verantwoorde zelfstandigheid. Wanneer het spannend wordt, helpen we elkaar. Bij een kalme zee genieten we van het eindeloze niets.
Die afwisseling maakt onze tochten tot een ware belevenis. Eén, twee of zelfs drie weken lang.

Wij bieden vanuit onze thuishaven een divers aanbod aan tochten. Van 3 daagse zeezeiltochten tot de flottieljes van in voorjaar en zomer, er is van alles mogelijk.

Staat de tocht van uw dromen niet in onze planning? Vertel het ons dan!
Zeezeilen is niets als het niet dynamisch is, dus zo is ook onze planning dynamisch. Waar mogelijk passen we de planning aan uw wensen aan en bieden we dus met recht CWO zeezeiltochten op maat aan.

In het onderstaand overzicht van de diverse tochten vindt u een beschrijving van de verschillende tochten zoals we deze voor het vaarseizoen gepland hebben.
Elke tocht heeft zijn eigen karakter en doelstelling, dus voor ieder wel wat wils!

In ons programma vindt u wanneer we welke tocht gepland hebben!

Vanuit Willemstad

Kustzeilweekend
Wie onze kustzeilweekenden meemaakt kan het beamen, de drie dagen van dit kustzeilweekend doen iets met het tijdsbesef. In drie dagen tijd ondernemen we zoveel dat het voelt als een welbestede vakantie.

Afhankelijk van de weersvoorspellingen en de samenstelling van de groep kiezen we de route. Wij bieden maatwerk, dus de kustzeilweekenden zijn voor iedereen anders. De een gaat volop in de zeilen, de ander spijkert zijn CWO-vaardigheden bij en een derde maakt zich verdienstelijk in de planning. Wij zorgen voor een programma op maat waarbij iedereen aan het einde van het weekend voldaan en ontspannen huiswaarts keert.

Duur
Drie dagen. Inschepen op vrijdagochtend 10.00 uur. In de loop van zondagmiddag meren we weer af.

Als CWO-cursus
Aanbevolen voor CWO Jachtzeilen Non tidal III en Tidal II en III.

Als ervaringstocht
Zeilervaring is dan niet noodzakelijk, er is een ervaren zeezeilinstructeur aan boord.

Kosten
€ 425,- p.p. exclusief boordkas, eindreiniging en reserveringskosten.

Data
Kijk in ons uitgebreide zeezeilprogramma wanneer er een tocht staat gepland die in uw agenda past.

Londen flottielje
Ga mee naar Londen! Als Hemelvaart en Pinksteren gunstig vallen in de kalender, oftewel wat verderop in het voorjaar, is het weer mogelijk om ons Londen flottielje te plannen!

Scheep in op Gipsy voor een onvergetelijke tocht de Thames op en slaap in hartje Londen. Gedurende 12 dagen gaan we een van de meest begeerde zeezeilbestemmingen weer aan doen. Met als hoogtepunt het verblijf in St. Catherines Dock.
Inschepen en palaver is op Helemvaart donderdag, thuiskomst en afzwaaien is op Pinkster maandag aan het einde van de middag.

Niet alleen onze zeezeilschepen varen mee in deze tocht, er sluiten tot 12 schepen aan in flottielje om op eigen kiel de horizon te verbreden.

Het is ook mogelijk om met een van de schepen van onze verhuurvloot op eigen kiel aan te sluiten bij dit flottielje.

Duur
12 dagen
Inschepen in Willemstad op Hemelvaartsdag, afzwaaien op Pinkstermaandag.

Vanwege de Covid maatregelen vind deze tocht in 2021 niet plaats.

Vertrekdata zijn terug te vinden in het  vaarprogramma van dit seizoen.

Als CWO-cursus
Geschikt voor cursisten CWO Jachtzeilen non-tidal II en III en tidal I t/m IV.

Als ervaringstocht
Voor iedereen die kennis wil maken met het zeemansleven. Zeilervaring niet vereist.

Kosten
12 dagen: € 1195,- p.p.
Zoals voor alle tochten geldt dat deze bedragen excl. bijdrage boordkas, eindschoonmaak en reserveringskosten.
Door het verblijf in Londen kan de boordkas wat hoger uitvallen dan normaal.

Noordzeetocht
We verlaten het kustgebied en maken ons op voor een verkenning van alles wat de Noordzee te bieden. Koers Noord of Zuid? Het weer bepaalt de route! De Engelse Oostkust of juist de krijtrotsen van Calais, alles is mogelijk als Poseidon het toestaat.

Deze tochten worden vanuit thuishaven in Willemstad gepland en kennen dan meestal ook een ander vaargebied aan de Engelse Kust.

Duur
7 dagen. Inschepen in Willemstad op maandag om 10.00 uur, uitcheck op zondagmiddag. Vertrekdata zijn terug te vinden in het programma van 2019.

Als CWO-cursus
Aanbevolen voor cursisten CWO Jachtzeilen Tidal II, III en IV.

Als ervaringstocht
Deze tocht is bedoeld voor iedereen die het maken van langere tochten over zee eens wil ervaren. Zeilervaring is niet noodzakelijk, maar helpt wel. Meer ervaren schippers kunnen zich met deze tocht prima voorbereiden op hun eerste oversteek op eigen kiel.

Kosten
€ 995,- p.p. excl. bijdrage boordkas, eindreiniging en reserveringskosten.

 

Bikkeltocht en sluitingstocht
Als opleidingstocht voor instructeurs Zeezeilen

De eerste en laatste weekreis in ons seizoen dienen als opleidingstocht of mijlenmaker voor onze instructeurs Zeezeilen.
Op deze tocht monsteren naast cursisten (maximaal 4 per schip) ook onze (aspirant) zeezeilinstructeurs aan om gedurende een week de Noordzee te verkennen.

De lat ligt hoog op deze tocht en is dan ook bij uitstek geschikt voor cursisten die echt hun grenzen willen verleggen. Niet alleen varen we onder zwaardere omstandigheden door dan op de reguliere weekreizen, maar leggen we regelmatig ook langere afstanden af en maken meer uren. Door de aanwezigheid van meerdere instructeurs op één schip is ook voor veel cursisten het rendement hoog.
Bij deze tochten gaan we bovendien vaak met meerdere schepen het water op.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

BREXIT – Formaliteiten

Ondanks dat veel nog onbekend is, weten we voor komend seizoen al dat er door het uittreden van het VK andere/meer eisen gesteld zullen worden aan het maken van de oversteek en het verkrijgen van toegang tot het VK.
Veel van de grensformaliteiten zullen we terug gaan naar hoe het “vroeger” was, maar de exacte uitwerking laat nog op zich wachten.

Eerste belangrijke wijziging zal vanaf 1 oktober 2021 in werking treden en dat is dat er dan enkel nog maar toegang tot het VK verkregen kan worden indien je een geldig paspoort kan overleggen. Een EU identiteitskaart is na 1/10/2021 NIET meer voldoende.

Al onze opstappers op tochten die een oversteek in hun planning hebben, dienen dus (tijdig) zorg te dragen voor een paspoort en dit vanzelfsprekend meebrengen op hun tocht.

Bikkeltocht
(of voor- en najaarstocht)

We verlaten het kustgebied en maken ons op voor de oversteek. Geen land meer zien, volledig vertrouwen op het schip en de bemanning. En dan het gevoel dat je krijgt, als bij het krieken van de dag, de eerste contouren van Engelse kusten opdoemen aan de horizon.

Na de oversteek, is er het moment van het eerste oorlam, wellicht op een tijdstip waarop je normaal aan het ontbijt begint. Dit moment willen wij graag met je delen. Sterker nog, wij schenken hem als voltooiing van je eerste (?) oversteek en het begin van een nieuwe fase… zeezeilen.

Wil je de lat hoger leggen, kies dan voor deze extra pittige tochten. Niet alleen gelijkgestemde cursisten maar ook enkele andere instructeurs (aan boord van Gipsy of andere meevarende schepen) doen mee aan deze reis. Voor instructeurs is deze tocht vaak onderdeel van hun opleiding en/of examen. Met enige regelmaat stapt er een gedelegeerde van de CWO op om de progressie te beoordelen.

Duur
7 dagen. Inschepen in Willemstad op maandag om 10.00 uur, uitcheck op zondagmiddag. Vertrekdata zijn terug te vinden in het programma.

Als CWO-cursus
Vooral aanbevolen voor cursisten CWO Jachtzeilen Tidal III en IV, maar ook open voor cursisten zonder diploma maar een zin in extra uitdaging.

Als ervaringstocht
Deze tocht is bedoeld voor gevorderde zeilers (niet noodzakelijk met veel zee ervaring) die vooral op zoek zijn naar extra uitdaging en nét wat meer afzien, “bikkelen”!
Oftewel bereid zijn om nét wat verder en nét wat langer door te varen, nét wat meer wind en nét wat hogere golven te doorstaan, kortom de grenzen op te zoeken en te verleggen.

Kosten
€ 995,- p.p. excl. bijdrage boordkas, eindreiniging en reserveringskosten.

Zwerftocht Zeeland en Noordzeekusten
Echte zeezeilers herkennen elkaar zo. Geen heldenverhalen, maar onderkoelde gesprekken over schip, tuigage of die nieuwe kroeg in dat ene havenstadje. Wie zich in dat gezelschap prettig voelt, komt tijdens onze zeiltochten zeker aan zijn trekken.

Ook dit seizoen zijn er onze meerdaagse zwerftochten langs Hollandse en Belgische kusten. Eén ding is zeker, je gaat kennismaken met het karakter van de Noordzee. Met vier of vijf dagen voor de boeg kiezen we het ruime sop. Koers west … en verder alles bepaald door wind en wensen van de ‘crew’.

Duur
4 dagen of 5 dagen. Inschepen in Willemstad op maandag om 10.00 uur, uitcheck donderdagmiddag. Vertrekdata zijn terug te vinden in het programma.

Als CWO-cursus
Zeer geschikt voor cursisten CWO Jachtzeilen Non tidal III en Jachtzeilen Tidal II en III.

Als ervaringstocht
Voor iedereen die kennis wil maken met het zeemansleven. Zeilervaring niet vereist.

Kosten
4 dagen: € 575,- p.p.
5 dagen: € 675,- p.p.

excl. bijdrage boordkas, eindschoonmaak en reserveringskosten

Denemarken
Dit seizoen is er weer een prachtige gelegenheid om nieuwe kusten te verkennen. In de zomer varen we een prachtige reis met de zomer flottielje, een 21-daagse reis naar de Engelse Oostkust.
Niet alleen onze zeezeilschepen varen mee in deze tocht, er sluiten tot maximaal 12 schepen aan in flottielje om op eigen kiel de horizon te verbreden.

Duur
3 weken
Inschepen in Willemstad op 1 augustus, afzwaaien 21 augustus.

Vertrekdata zijn terug te vinden in het programma.

Als CWO-cursus
Geschikt voor cursisten CWO Jachtzeilen non-tidal II en III en tidal I t/m IV.

Als ervaringstocht
Voor iedereen die kennis wil maken met het zeemansleven. Zeilervaring niet vereist.

Kosten
drie weken: € 1695,- p.p.
Zoals voor alle tochten geldt dat deze bedragen excl. bijdrage boordkas, eindschoonmaak en reserveringskosten.

Op alle tochten hanteren we een boordkas voor elke opstapper. Deze bedraagt € 27,50 p.p.p.d. Hieruit worden alle havengelden, gebruikte diesel, gas en water en maaltijden en drankjes aan boord voldaan. De schipper is vrijgesteld van bijdrage.
Omdat er aan het einde van een leerzame reis niets fijner is dan rustig napraten om vervolgens voldaan naar huis te gaan, laten we ons ervaren schoonmaakteam de schepen weer “tip top” in orde maken. Elke opstapper draagt per tocht € 30,– aan de schoonmaakkosten. Ook de waskosten van het reeds aanwezige linnenpakket (onderlaken en kussensloop) worden hieruit voldaan.