vanuit Griekenland

Vanuit Griekenland

Zeilcursus in de zon
In Griekenland een zeilcursus volgen conform de CWO-richtlijnen is tamelijk uniek. Wij verzorgen vanuit Corfu (Griekenland) een volledige 6-daagse zeilcursus voor volwassenen op een modern zeiljacht. Zo combineert u een unieke vakantie met een zeilcursus in de zon!

Gedurende de cursus vaart u mee met de flottielje. U doet iedere dag een andere haven aan en leert het zeilen “on the move“. De ideale combinatie van vakantie vieren én leren en zo dus perfect geschikt voor het gehele gezin.

Cursusopzet
Onder begeleiding van een van onze ervaren CWO-gecertificeerde instructeurs maakt u kennis met alle aspecten van het varen met een modern zeiljacht. Veelal bent u als bemanning aan het einde van de zeilcursus in staat zelfstandig deel te nemen aan een flottielje in Griekenland.

Inhoud zeilcursus
Met name de elementen die u nodig heeft om veilig en verantwoord zelfstandig aan een flottielje deel te nemen komen uitgebreid aan de orde. De stof die behandeld wordt omvat het belangrijkste deel van de niveau’s CWO Jachtzeilen I en II non-tidal.
We besteden veel aandacht aan onder andere het vaar- en nachtklaar maken van het schip, lijnbehandeling, theorie van het zeilen, stand en bediening van de zeilen, het reven, sturen, manoeuvreren onder zeil én op de motor, vaarregels en gebruiken.
Verder wordt er dagelijks uitvoerig geoefend in navigatie, ankertechnieken en veiligheidsaspecten van het zeilen op ruim water, want daar ben je de gehele week op onderweg.

In principe verblijft de instructeur de gehele week bij u aan boord, maar u kunt er voor kiezen om het schip ‘s avonds voor u zelf te hebben en hem/haar op het moederschip van de flottielje te laten overnachten. In zeer sommige gevallen is het mogelijk om hem extern te laten overnachten.
U leest hier meer over de “dagelijkse gang van zaken“.

Naast het leren zeilen, is er natuurlijk ook ruimte voor een verfrissende duik in een blauwe baai of een Griekse lunch op een schaduwrijk terras. Het grote voordeel van uw “persoonlijke” instructeur is dat u natuurlijk in overleg de intensiteit van de cursus helemaal naar uw hand kunt zetten. Zo is deze invulling dus ook prima geschikt voor bemanningen met (kleine) kinderen. Het rendement is dan vanzelfsprekend wat lager, maar zo wordt iedereen enthousiast voor het zeilen én weet u zeker dat u de hele bemanning mee krijgt voor een volgende zeilvakantie!

CWO-diploma
Omdat in Griekenland een aantal vereiste onderdelen niet geoefend kunnen worden, is voor het behalen van een CWO vorderingenstaat of diploma altijd een afrondende zeilcursus nodig bij onze zeilschool in Nederland. Afhankelijk van het bereikte eindresultaat tijdens de zeilcursus in Griekenland zal deze training normaalgesproken één à twee dagen duren.

Cursusdata
De Corfu flottielje vaart van eind april tot eind oktober. Afhankelijk van het seizoen kan er op maandag of zaterdag worden ingescheept. De exacte data vindt u op onze pagina’s over de Corfu flottielje. 

Kosten
De zeilcursus kan worden gevolgd op ieder willekeurig zeiljacht uit onze Corfu vloot. Maar ook op andere schepen kunnen we een instructeur met u meesturen.
Naast de huurprijs van het zeiljacht brengen we een toeslag van € 950,- per week voor de instructeur in rekening. Daarbij dient u rekening te houden met de kosten van het levensonderhoud van de instructeur.

Niet inbegrepen zijn maaltijden, havengelden, verbruikte diesel, schoonmaakkosten en eventuele verzekeringen. In de vergoeding voor de instructeur is ook een borgsomverzekering meegenomen. Deze dekt 85% van de kosten van een evt. schade. Voor de overige 15% blijft u als huurder van het schip aansprakelijk.

Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte.