Athene

Meezeilvakantie Griekenland

Flottielje zeilvakantie Athene

Vanwege het grote succes houden we voor seizoen 2017 het verblijf in Athene erin!

Flottieljezeilen Athene, ook dat kan met Tip Top Sailing. Dit heerlijke zeilgebied met uitzicht op de Acropolis leent zich perfect voor een geweldige zeilweek.

Geniet van gezellige dorpen, gezellige drukte in de haventjes in de Saronische Golf en ontdek de pracht en schoonheid van de Peloponessos. Zeil mee naar de afgelegen eilanden van de Sporaden of ontdek de ruige pracht van de noordelijke Cycladen. Zowel voor rustzoekers als zeilers die leven in de brouwerij waarderen heeft dit gebied van alles te bieden.

Programma

Ook in 2017 verplaatst schipper Simo zijn flottielje en het meezeilschip Albatros voor de eerste maanden van het seizoen naar Athene. Vanuit Kalamaki Marina zullen we weer elke week vertrekken en zo ook de prachtige gebieden van de Saronische Golf, de Cycladen en deze keer ook de Sporaden gaan ontdekken. Een keur aan leuke stadjes en dorpen van gezellig druk tot authentiek, rustig en stil. Maar ook genoeg ruimte om een heerlijke baai te vinden, het anker uit te gooien en te genieten van een heerlijke duik en de prachtige onderwaterwereld.

Hieronder leest u meer over ons afwisselende programma dit seizoen.

Flottielje zeilen betekent een zeiljacht huren en daarmee zelfstandig, maar met meerdere schepen een bepaalde route varen. Bij Tip Top Sailing houdt dat niet in dat u als eendjes achter elkaar aanvaart, maar dat u altijd verzekerd bent van ondersteuning of advies op het moment dat u daar behoefte aan heeft.

Ontspannen meezeilvakantie langs Griekse eilanden

Meezeilen is er voor iedereen, of u nu wel of geen zeilervaring heeft. We organiseren meezeilvakanties voor singles, groepen en gezinnen (ook eenoudergezinnen). Vertrek is vanuit Kalamaki Marina aan de rand van Athene. Het Olympisch zwemcomplex is vlak naast de marina gebouwd zodat het hele gebied erg aantrekkelijk is geworden.

Met de flottielje mee
Meezeilen vanuit Athene staat gelijk aan een luxe meezeilvakantie in Griekenland zonder zorgen.

U verblijft op de moderne en goed uitgeruste Bavaria 47 ‘Albatros’, het moederschip van de flottielje. Met maar liefst vier comfortabele hutten, drie douche/toilet combinaties, een grote salon en een heerlijke ruime kuip biedt dit zeiljacht alle comfort aan haar gasten.

Niet alleen het prettige verblijf, maar zeker ook de unieke wijze gastvrijheid van schipper/flottieljeleider Simo, heeft een groter schare “fans” doen besluiten meer dan eens in te schepen voor deze onvergetelijke meezeilreis.

Het schip begeleidt de flottielje, dus een leuke groep mensen schuift ‘s avonds aan op het terras om de ervaringen van de dag met elkaar te delen. Of u nu actief aan de slag wilt of lekker rondgevaren wilt worden, het is uw vakantie!

Inschepen kan op individuele basis of met uw eigen gezin of groep. Er gelden geen beperkingen op het minimum aantal gasten. U bent er altijd zeker van dat deze reis doorgaat. U kunt iedere zaterdag tussen eind april en eind oktober inschepen op de ‘Albatros’.

Vertrek- en aankomsthaven in Athene
De moderne marina van Kalamaki Marina.

Specials Athene
Gedurende het verblijf in Athene vaart Simo meerdere unieke tochten. Het schip vaart “enkele reis” heen én natuurlijk weer terug, maar ook tijdens het verblijf aldaar worden er enkele speciale tochten gemaakt

Tijdens deze tochten zijn de dag afstanden gemiddeld wat groter, maar voor een verkwikkende duik op een ankerplek onderweg is natuurlijk altijd nog voldoende tijd.

Klik op de tab route  voor meer informatie over deze speciale zeilvakanties. Neem voor meer informatie en vertrekdata contact met ons op.

Klik op een van de onderstaande balken om een overzicht van de kosten te bekijken.

Gedurende ruim twee maanden kiezen we een oostelijker koers en vertrekken we vanuit Athene. Klik de menu’s hieronder open voor een impressie van de unieke routes naar bijvoorbeeld het antieke Chalkis, het pittoreske Mykonos of de geweldige doorvaart van het Kanaal van Korinthe.

 

We informeren u graag over de mogelijkheden.

Athene – Saronische Golf

Vertrek- en aankomsthaven Alimos Marina, of Kalamaki, ligt aan de moderne boulevard waar voor de Olympische Spelen van 2004 het zwembad is gebouwd.

Vanuit deze grote marina kan er koers gezet worden richting vele bestemmingen, dichtbij en wat verder weg. Niet alleen de prachtige eilanden van de Saronische Golf zoals Aegina, Poros en Hydra, maar ook de eerste eilanden van de Cycladen zijn bereikbaar. Talloze baaien en mooie plekjes zijn gemakkelijk te vinden en ook in dit vaargebied vindt u relatief goede beschutting.
Heeft u wat meer tijd, trek dan vooral richting het Zuidwesten en ontdek de pracht van de Peloponessos, een gebied waar maar weinig zeilers komen.