Zeilinstructeur

Leren zeilen

Zeilles geven bij Tip Top Sailing

Zeilinstructeur CWO Jachtzeilen Non-Tidal en Tidal (m/v)

Elk seizoen werkt onze zeilschool met enkele full time instructeurs en een flinke groep “oproep instructeurs”.
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde (aspirant) zeilinstructeurs om ons instructeursbestand uit te breiden en/of te verversen.

Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben in het geven van zeil les, maar het strekt vanzelfsprekend wel tot de aanbeveling. De belangrijkste ingrediënten die je als aspirant instructeur moet bezitten zijn passie voor zeilen, (ruime) ervaring met (jacht)zeilen, maar vooral een flinke dosis enthousiasme en drive om mensen iets te leren en enthousiast te maken voor varen en zeilen.
Bovendien moet je op eigen gelegenheid naar onze thuishaven in Willemstad kunnen reizen, voldoende tijd beschikbaar hebben voor de uitgebreide interne opleiding én het lesgeven en natuurlijk moet je het heel erg leuk vinden om intensief met mensen om te gaan.

Ben je 21 jaar of ouder en kan je in eerste instantie minimaal 20 dagen per seizoen les geven (meer kan altijd), meld je dan aan door het aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen.
Nog vragen of eerst meer weten? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Aanmelden voor onze opleiding kan gedurende het gehele seizoen, de opleiding start altijd in het najaar (eerst een selectiedag medio/eind september, start cursus medio oktober, veelal buiten de schoolvakanties).

CWO-gecertificeerd
Tip Top Sailing is een CWO-gecertificeerde zeilschool voor de opleidingen Jachtzeilen Non-Tidal en Tidal en dat betekent onder andere dat het gehele interne opleidingstraject voor instructeurs aan strenge eisen voldoet. Dit traject wordt ook regelmatig door het CWO gecontroleerd.

Opleidingstraject tot CWO erkend Zeilinstructeur Jachtvaren

De eerste stap naar de opleiding is een selectiedag in het najaar (altijd een zaterdag, evt. “uitloop” naar zondag bij groot aantal inschrijvingen ).

Tijdens deze dag proberen we een zo goed mogelijk beeld te krijgen bij ieders persoonlijke vaardigheden, karakter en zeilniveau. Hierop baseren we onze eerste selectie en nodigen we diegene met de meeste potentie uit voor deelname aan de opleiding.

Vervolgens gaan de aspirant instructeurs stevig aan de slag tijdens het eerste opleidingsdeel in het najaar. Deze wordt altijd in oktober/begin november gevaren. In het nieuwe seizoen wordt dan de volgende stap gezet door in april vervolgens de tweede trainingsweek en het afrondend examen EigenVaardigheid te varen.

Zodra de eigenvaardigheidsopleiding is afgerond (oftewel, met positief resultaat het examen niveau IV is afgelegd), begint het didactisch traject en de inhoudelijk opleiding tot CWO instructeur Jachtzeilen.

Bij voldoende animo is het ook mogelijk om deel te nemen als je geen instructeur wilt worden, maar wel de kennis en kunde wilt hebben om onder alle omstandigheden met een kajuitjacht op stap te kunnen. CWO 3+/4 niveau noemen we dit.

Kosten voor deelname aan de selectiedag bedragen € 75 p.p. en zijn inclusief gebruik schip, begeleiding, koffie/thee, gebruik zeilkleding en reddingsvest.

Meer informatie over de opleiding?
Download onze uitgebreide informatie of neem contact met ons op!
Denk je aan het profiel te voldoen? Schrijf je dan direct in door het aanmeldingsformulier in te vullen en toe te sturen!

Langs komen en kennismaken met ons kan natuurlijk ook. Bel dan even voor een afspraak.

 

Meld je aan voor de selectiedag(en)

Voor het komende najaar plannen we weer een nieuwe lichting op de rol staan!

Schrijf je nu in en krijg als eerste de nieuwe selectiedag te horen.

    Datum volgt

    Vergeet niet om ons ook je aanmeldingsformulier toe te sturen, dat hebben we (ook) nodig voor de beoordeling tijdens de selectiedag.

    zeil les geven