Zeilen in Frankrijk

Frankrijk

het Franse Middellandse-Zeegebied, biedt uitstekende zeilcondities; een zacht klimaat, een prachtig landschap en een rijke cultuur. Aan de Franse Rivièra zijn talloze haventjes en baaien te vinden, omzoomd door pijnbomen.

Het weer aan de Franse kust toont een mediterraan klimaat: droge, warme zomers en zachte maar vochtige winters.
De wind is gedurende het seizoen zelden heel sterk en de zee is over het algemeen rustig. De wind kan sterk variëren, maar de kracht bedraagt over het algemeen 2 tot 4 beaufort.

Impressie van het vaargebied
Heeft u een week tot uw beschikking dan is een zeiltocht langs de Franse Zuidkust aan te bevelen. Op nog geen 15 mijl zeilen liggen de eilanden Le Levant, Port Cros en Porquerolles. Op 30 mijl ligt het mondaine St. tropez, St. Raphaël en Agay. Vaart u 10 mijl door dan bereikt u Cannes en Iles de Lerins.

Vaart u vanuit Bormes naar het westen dan liggen er binnen 50 mijl diverse leuke havens zoals Cassis, Calanques of Port-Miou, Morgiou en Sormiou.

Heeft u twee weken de tijd dan behoort een oversteek naar Corsica, Sardinië of de Balearen tot de mogelijkheden. De kortste oversteek van Bormes naar Calvi op Corsica bedraagt 110 mijl. Bent u, na nog een lange trip van 90 mijl, eenmaal in Bonifacio dan heeft u langs de ruige westkust legio mogelijkheden om te overnachten. De 220 mijl lange oversteek naar Menorca vraagt nog iets meer van u en uw bemanning.

Zeilen als god in Frankrijk…
Vanuit diverse jachthavens aan de Franse Middellandse zee bieden wij u de mogelijkheid om een zeiljacht te huren en daarmee zelfstandig te varen. Het milde klimaat, het prachtige landschap en de talloze aanlegplaatsen in dit gebied worden geassocieerd met perfecte zeilcondities.

Klimaat
Evenals elders op de Middellandse zee is ook hier sprake van warme, zonnige zomers. De wind is er in het seizoen maar zelden te hard. De zeegang is over het algemeen rustig en stroming en getijden zijn te verwaarlozen. Wat betreft rifjes en ondieptes schuilt er ook maar weinig gevaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie over bareboat zeilen in Frankrijk.

Tarieven zeilen in Frankrijk

[table “21” not found /]

Huurprijzen per week (in euro’s)

De prijzen zijn inclusief bijboot, één volle watertank, gas en verzekering zeiljacht. Bij de meeste jachten zijn linnen-, beddengoed en handdoeken (1 set p.p.) inbegrepen.

De prijzen zijn exclusief eventuele kortingen voor vroegboeken, geldende acties, repeaters of meerdere weken. Vluchten, transfers, maaltijden, brandstofverbruik, havengelden en schoonmaakkosten zijn niet in de kosten opgenomen. Deze variabele kosten vindt u altijd terug op offerte en/of reserveringsovereenkomst.

Borgsom/eigen risico
Bij het huren van een jacht in Frankrijk vragen wij een borgsom. Deze borgsom wordt aan het eind van de huurperiode teruggegeven indien er geen sprake is van vermissing of schade aan jacht, uitrusting of inventaris. In de meeste gevallen kan de borgsom worden verzekerd of afgekocht.

Vertrek- en aankomsthavens in Frankrijk
In- en ontschepen in de jachthaven van Bormes les Mimosas.