Flottielje bedank

Flottielje zeilvakantie Griekenland

Zeil van eiland naar eiland, in helder water op zoek naar mooie baaien en pittoreske haventjes. Geniet van het aangename klimaat, de Griekse keuken en de goede lokale wijn… Voel de wind door uw haren, het opspattende water en de zon op uw huid.

Tip Top Sailing is specialist als het gaat om zeilen in Griekenland. Bij het plannen van uw zeilvakantie wordt de keuze tussen flottielje zeilen, meezeilen of geheel zelfstandig een zeiljacht huren (bareboat) vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en zeilervaring.

Flottielje zeilen in Griekenland

Wij bieden flottielje zeilvakanties aan vanuit CorfuLefkas en, nieuw in 2016, ook vanuit Athene. Ontdek deze prachtige bestemmingen en de vele mogelijkheden.

Kiest u liever uw eigen koers, kijk dan naar de zeer ruime mogelijkheden voor een bareboat zeilvakantie in Griekenland. Reeds in de oudheid bezongen dichters als Homerus dit sterk tot de verbeelding sprekende land. Het gunstige klimaat, de talrijke eilanden en azuurblauwe zeeën maken Griekenland tot een waar zeilersparadijs.
Bij het plannen van uw bareboatzeilvakantie heeft u keuze uit verschillende vaargebieden, elk met hun eigen karakter en bijzonderheden.

Boek nu!

zeilvakantie in Griekenland

Vertrek en aankomsthavens:
Gouvia marina, Corfu of Lefkas marina, Lefkas

Ervaringsniveau:
Beginnende en ervaren zeilers

De Ionische zee omvat de Ionische archipel en ligt in het noordwesten van Griekenland. Deze altijd groene en weelderig begroeide eilanden, zijn met name in de bloeimaanden mei en juni, een lust voor het oog. De vele eilanden, waaronder Corfu, Paxos, Lefkas, Kephalinia, Ithaka en Zakynthos, bieden alle mogelijkheden voor een gevarieerde zeilvakantie.

Het vaargebied bestrijkt een oppervlakte van 120 bij 40 zeemijlen, havens en baaien zijn er te over. Het langste non-stop traject van Parga naar Preveza is circa 35 mijl.

Wind en zee
De heersende windrichting is noordwest en neemt gedurende de middag geleidelijk in kracht toe tot een lekkere zeilwind, van 3 tot 5 beaufort. Ten tijde van een ‘maistro’ kan dit wat meer zijn. In de ochtend waait er meestal een zwakke zuidoostelijke wind. In het voor- en najaar is de wind gemiddeld sterker dan in de zomermaanden. In de maanden september en oktober neemt de kans op zuidenwind toe.

In de avond en nacht gaat de wind vaak helemaal liggen, ideaal als u wilt ankeren in een baai. De zeegang die kan ontstaan is zelden hinderlijk, zeeziekte komt dan ook niet vaak voor. Stroming en tij zijn in de Griekse wateren minimaal. Kortom, een ideaal gebied voor zeilvakanties!

Bijzonderheden
Dit vaargebied is uitermate geschikt voor flottielje zeilers en beginnende bareboat zeilers. Het is er veilig en avontuurlijk tegelijk. Havens als Lakka, Parga en Fiskardo zijn zeer de moeite waard. Een bezoek aan Sayiadha mag ook zeker niet ontbreken. Op Paxos en Anti Paxos vindt u de mooiste snorkelbaaien van het vaargebied. En wat dacht u van een barbeque op Meganissi?

Op zoek naar een zeil vakantie in Griekenland?

Vertrek en aankomsthavens:
Athene (Alimos) en Lavrion

Ervaringsniveau:
Beginnende en ervaren zeilers

Grenzend aan de hoofdstad Athene in het noordoosten en de Peleponesos in het westen ligt een prachtig vaargebied in Griekenland. Op zo’n vier uur varen van Athene ligt midden in de golf het eiland Aegina. Samen met Poros, Hydra en Spetses vormen zij een indrukwekkende gordel van eilanden, elk met een eigen karakter en uitstraling.

Heeft u meer dan een week tot uw beschikking, dan kunt u verder afzakken langs de oostkust van de Peleponesos en een bezoek brengen aan Monemvasia met zijn resten van een oude ommuurde stad. De rotsige kusten van de Peleponesos zijn rijkelijk begroeid met bossen.

Wind en zee
Het weerbeeld lijkt erg op dat van de Ionische zee, het waait zelden te hard. In de ochtend staat er vaak een lichte bries uit het noorden. In de middag verandert deze in een zuidelijke zeewind. Soms echter draait de wind naar noordoost om verder in kracht toe te nemen.

In de maanden juli, augustus en september als de ‘meltemi’ zijn hoogtepunt bereikt, neemt de kans op noordoosten wind toe, maar bereikt zelden een kracht van meer dan 5 beaufort. Door de beschutte ligging tussen grote landmassa’s krijgt de zee geen kans hoog op te lopen

Bijzonderheden over deze zeilvakantie
Ook dit gebied is zeer geschikt voor een vaarvakantie in Griekenland. Havens als Perdika, Poros, Hydra en Ermioni geven een goed beeld van dit karaktervolle stukje Griekenland, waar ook cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.

Dubbel afgemeerd liggen in havens komt hier, in tegenstelling tot de Ionische zee, wat vaker voor.