vanuit Nederland

Voorbereidende cursus vanuit Nederland

Goed voorbereid van wal
Om uw geplande zeilvakantie onder de zon goed te laten slagen is het voor veel bemanningen prettig om vooraf de nodige zaken te oefenen. We besteden vooral veel aandacht aan aspecten als zeilend reven, manoeuvreren op de motor en natuurlijk de in de Middellandse Zee gebruikelijke manier van afmeren met behulp van ankers. Maar ook onderlinge communicatie, eenvoudige navigatietechnieken, beknopte meteorologie en de plaatselijke gebruiken komen zeker aan bod in deze compacte en op maat gesneden cursussen.

Onze CWO-opgeleide instructeurs zeilen veelal niet alleen in Nederland, maar beschikken ook over ruime ervaring in het zeilen op de Middellandse Zee. Zij kunnen u dan ook op enthousiaste en professionele wijze voorbereiden op een heerlijke en vooral ontspannen zeilvakantie. Oefening baart nou eenmaal kunst!

Cursusduur
Afhankelijk van uw voorkennis en specifieke wensen één tot vijf dagen.
Veel bemanningen kiezen voor een weekend waarbij niet alleen schipper en co-schipper komen oefenen, maar de gehele bemanning mee komt om samen zo goed te oefenen en nog meer vertrouwen in elkaar te krijgen.

Een lesweekend op een Bavaria 33 met rolgrootzeil en electrische ankerlier boekt u al vanaf € 145 p.p. bij vier deelnemers.

Alle tarieven voor de cursus op uw gewenste lesschip vindt u hier. Of neem contact met ons op voor uw maatgesneden offerte!