CWO JZ II

Jachtverhuur Zeeland

Jachtzeilen II

In deze cursus leren wij u in korte tijd zelfstandig zeilen. Het CWO-diploma Jachtzeilen II is bedoeld voor personen die blijk hebben gegeven de bij de diploma-eisen vermelde functies als zelfstandig schipper te kunnen uitvoeren onder gunstige omstandigheden op stilstaand water. (Leeftijd eis 16 jaar)

Instroomniveau
Voor deelname aan deze cursus gaan we uit van een kennis- en ervaringsniveau als bemanningslid op kajuitzeiljachten (CWO JZ I) of vergelijkbare kennis. Ook voor mensen die al bedreven zijn in het zeilen met open boten is deze cursus een goed startpunt.

Doelstelling
Het geheel zelfstandig en veilig kunnen varen van een kajuitzeiljacht op de binnenwateren onder normale weersomstandigheden, daarbij bijgestaan door een capabele bemanning.

Cursusinhoud
De nadruk ligt vooral op het zelfstandig uitvoeren van diverse manoeuvres onder zeil, beperkte navigatie en tochtvoorbereiding, beperkte weerkennis, het aankomen en afvaren in boxen, aankomen bij hogerwal en lagerwal, man-over-boord-manoeuvres, ankertechnieken, technisch inzicht en veiligheidsaspecten. Kortom, het volledig zelfstandig varen met een kajuitzeiljacht.

Geschatte cursusduur
Twee tot vier dagen (of 4 tot 8 lesblokken).

Combinatiemogelijkheid
U kunt CWO JZ I en JZ II combineren wanneer u kiest voor ons 5-daagse midweekarrangement. Zie het als een midweek weg in eigen land, waarbij u de volledige starterscursus volgt. Aansluitend kunt u de boot eventueel nog een aantal dagen huren, om zo het geleerde direct in de praktijk te brengen. De te behalen resultaten zijn afhankelijk van uw persoonlijke instroomniveau en leertempo. Garanties op het behalen van diploma’s kunnen we helaas niet geven.