Winter zon zeilen

Winter zon zeilen

Winter, zon, zeilen…

Niet voor iedereen een logische combinatie, maar zeker wel heel erg fijn en een vraag die met regelmaat gesteld wordt: “Kunnen we in de winter ook ergens lekker zeilen?

Veel van de exotische bestemmingen uit ons programma zijn daar natuurlijk perfect geschikt voor. Maar tegelijk geeft die omschrijving ook al weer dat het vaak een wat grotere uitdaging is. Ofwel de reistijd, ofwel de kosten, ofwel de moeilijkheidsgraad van het vaargebied maken dat “exotisch” toch ook vaak “wat minder bereikbaar” betekent.

En dat is nou net niet persé nodig!

Met onze Nederlandse partner Florida Yacht Charters hebben we een geweldig vaargebied in ons programma wat het beleven van een zonnige zeilvakantie ook in de winter heel toegankelijk en bereikbaar maakt!
Door de regelmatige en eenvoudige verbindingen van Amsterdam met Miami en nabijgelegen steden in Florida kun je heel betaalbaar vliegen naar deze zuidelijke staat van de VS. En laat Florida nou net het meest noordelijke puntje van de Caraïben zijn.
Oftewel, de Carib binnen handbereik!

Surf voor de zeer uitgebreide informatie van het vaargebied, de verschillende vertrekhavens en nog veel meer naar de site van onze collega’s van Florida Yacht Charters.

Voor specifieke vragen, een uitgewerkt voorstel of andere informatie, bel of mail met ons team in Willemstad!

Het bekendste droomgebied voor menig zeiler! Voor elk ervaringsniveau is er wel een vaargebied. Ontdek de enorme diversiteit aan culturen in dit ultieme zeilersgebied en geniet van de ultieme zeilomstandigheden.

Ga op zeilvakantie in de Carribbean!

Tip Top Sailing biedt zeilvakanties naar exotische eilanden van de Carribean. U kunt kiezen uit zeven exotische bestemmingen: Cuba, Britse Maagden Eilanden, Antique, Sint Maarten, Guadelope, Martinique en Grenada. Elk eiland heeft iets unieks te bieden. Een zeilvakantie naar de Caribbean biedt u een buitengewone mogelijkheid om diverse culturen te ontdekken. Of u nou gaat relaxen op hagelwitte stranden of sportvissen op uw zeiljacht. Tip Top Sailing heeft de perfecte zeilvakantie voor u.

De Bahama’s bestaan uit een archipel van 700 eilanden en zo’n 2000 cays of keys (zand/koraalplaten). De eilandengroep ligt ingeklemd tussen het zuiden van de Florida Keys, Cuba en Haïti in de Atlantische Oceaan.

Van het grote aantal eilanden zijn er toch maar zo’n 30 tot 40 bewoond. Het grootste eiland is Andros op ongeveer 180 kilometer ten zuidoosten van Florida. Ten Noordwesten daarvan liggen de Bimini-eilanden en Grand Bahama met de op één na grootste stad Freeport bevindt zich ten Noorden.  Het op één na grootste eiland Great Inagua ligt in het zuiden.

Een zeilvakantie in de Bahama’s is zeer geliefd door zeilers. De eilanden bieden genoeg duik- en snorkellocaties, mooi landschap en koloniale dorpen met restaurants die geweldige visgerechten aanbieden. Kortom, een zeilvakantie waarbij u alle vrijheid heeft om de schitterende eilanden op eigen tempo te verkennen.

Daarnaast heeft het een ligging in de relatief ondiepe wateren en is deze eilanden groep voor velen de ultieme zeilersbestemming.

Zeilvakantie Bahamas

Wilt u meer informatie over zeilen in de Bahamas, neem dan contact met ons op en we bespreken alle mogelijkheden.