Zeilen in binnen- en buitenland en Corona

Zeilen in binnen- en buitenland en Corona

Dagelijks krijgen we heel begrijpelijk zeer veel vragen over de invloed van Corona op zeilplannen. Plannen die al eerder zijn gemaakt toen iedereen bij Corona nog dacht aan een lekker Mexicaans biertje, of juist bij plannen die nog vorm moeten krijgen.

Op deze pagina proberen we zo goed mogelijk antwoord te geven op de vele en zeer diverse vragen die we krijgen. Deze antwoorden proberen we zo goed mogelijk actueel te houden, maar ook wij worden regelmatig achterhaald door de zeer snelle ontwikkelingen.

Zeilen in Nederland

Zeilen is in Nederland, zelfs na de laatste aanscherpingen van de maatregelen van begin oktober, nog steeds toegestaan, maar vooral ook heel veilig!

Aan boord met je eigen huishouden ben je in de meest natuurlijke vorm van quarantaine en houdt je dus ook ten alle tijden al afstand van anderen. In en om havens is er door de ruimtelijke inrichting en het langzame aflopen van het seizoen allerminst topdrukte, dus kun je ook daar prima zorgen voor de vereiste afstand.

Tel erbij op dat je onderweg meer dan genoeg mogelijkheden hebt om lekkere maaltijden af te halen en/of zelfs aan boord te laten bezorgen, en je kan toch nog heerlijk genieten van tijd samen op het water!

Schoonmaken deden we altijd al naar de hoogste standaarden, maar zelfs daar passen we nog extra zorg toe aan de reiniging van de schepen zodat iedereen veilig kan inschepen. Tijdens de incheck betrachten we ook maximaal de maatregelen en dragen we vanzelfsprekend bescherming voor jouw en onze gezondheid en veiligheid.

Zeilen onder de zon

Veel zeilers boeken tijdens de koude wintermaanden een heerlijke zonnige zeilvakantie. Mee in flottielje in Griekenland, Turkije of Kroatië, als opstapper aan boord van een meezeilschip of zelfstandig naar andere mooie kusten en landen.

Ook tijdens deze onzekere tijden blijft dit mogelijk. In onze rol als bemiddelaar tussen huurder en lokale verhuurders zorgen we ook nu voor maximale transparantie vooraf voor wat betreft voorwaarden en mogelijkheden om toch al een dergelijke vakantie vast te leggen.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten, of alvast een voorstel wilt ontvangen!

 

PS. het is weinig zinvol om al ver vooruit te informeren naar de mogelijkheden zonder dat u ook daadwerkelijk zou willen reserveren; schepen worden immers aan gasten uit velerlei landen aangeboden, dus de beschikbaarheid wijzigt dagelijks zoniet zelfs per uur. Een schip dat we u dus in november aanbieden, zal veelal in januari al geboekt zijn.